Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt fargepalett kombinert med egne tekstiler har hun skapt et unikt hjem!

Bildet over: Favorittrommet til Kiki er stuen, malt i LADY 2782 Deco Pink. På de rosa Bøkeblad-gardinene fra hennes eget design er rosa-fargen tilpasset veggfargen 2782 Deco Pink!

Vakkert, fargerikt firkløver

46 år gamle Kiki Plesner-Löfroth bor i Oslo med svensk mann og to døtre på 8 og 11 år. Før hun startet Plesner Patterns i 2019, jobbet hun som grafisk designer og har over 15 års erfaring i utvikling av visuelle identiter, en kompetanse som er bra å ha når hun utvikler unike mønstre som skal kommunisere noe på vegne av en kunde.

Kiki Plesner i stuen malt i fargen Deco Pink

Kiki Plesner-Löfroth er veldig fornøyd med de nye fargene i hjemmet sitt i Oslo. Både gardinene og det gule Heritage-pleddet er fra Plesner Patterns.

Etter en del testing og prøvemaling valgte familien til slutt ut 4 herlige farger, hvor 2 er fra fargekartet CANVAS. På kjøkkenet gikk paret for 1775 Fresh Pasta. I stuen er det malt med 2782 Deco Pink på veggene, og peisen har fått fargenyheten 20217 Muted Coral. TV-stua er malt i 8302 Laurbær.

Kjøkken malt i fargen 1775 Fresh Pasta

På kjøkkenet er det malt med LADY Wonderwall i fargen LADY 1775 Fresh Pasta. En kvikk og lystig gultone som sprer glede og energi. De gule strågardinene er fra Plesner Patterns og gulfargen er justert for å passe perfekt til veggfargen. Terracotta Marble-duken er fra Plesner Patterns vevd hos Grinakervev.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

  • Varig vakkert, matt utseende
  • Ekstremt slitesterk
  • Meget flekkavvisende

Valgte farger de liker

Når Kiki og mannen skulle velge farger til hjemmet, pratet de rett og slett om hvilke farger de liker, og da kom gul, rosa og grønn opp ganske fort.

– Laurbær hadde vi brukt før og visste at vi likte den. Derfor kjøpte vi små test-spann av 2-3 rosa og 2-3 gule farger og malte mange prøver på veggene. Gjerne samme farge på flere vegger for å se hvordan fargen oppleves ulike avhengig av hvor i rommet den er.

Stue malt med LADY Pure Color 8302 Laurbær

TV-stuen er malt med LADY Pure Color i fargen 8302 Laurbær, en dempet, gyllen grønntone som oppleves behagelig og naturlig i interiøret. Singlande Blad gardinene har Kiki designet for Borås Cotton, og disse passer godt til den grønne veggen.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Øvelsen var nyttig, men det var likevel vanskelig å velge.

– Jo flere testfelt jeg malte, dess vanskeligere ble det, til min manns store frustrasjon. Til slutt plukket vi ut to farger i hvert rom og malte store flater, ca 1 x 2 m, og etter det klarte vi å bestemme oss, forteller Kiki.

Stue malt med LADY Pure Color 8302 Laurbær

Kikis favoritt; å sitte i den rosa stuen å se utover den grønne TV-stuen malt med LADY Pure Color i fargen 8302 Laurbær. Til venstre ser du 2782 Deco Pink. Puter fra Plesner Patterns i den grønne sofaen. Maleriet er malt av Marit Geraldine Bostad.

Viktig med farger hvor man trives

Kiki tenker at fargevalgene skal være noe hele familien liker og kan trives i. Og at fargene i de ulike rommene passer sammen.

Sammen blir Deco Pink og Laurbær så fine, varmt og friskt på samme tid.

Stue malt i Deco Pink

De rosa bøkeblad-gardinene er spesielt vakre mot den rosa veggen. Kanskje ikke så rart ettersom fargen i gardinene er tilpasset veggfargen 2782 Deco Pink.

De rosa bøkeblad-gardinene har i tillegg en helt spesiell betydning for Kiki.

– Gardinene har jeg designet inspirert av noen fantastiske, store bøketrær utenfor Kristiansand Sykehus. Disse satt jeg ofte under i fjor sommer da jeg måtte tilbringe en uke der. De har en helt spesiell betydning for meg.

Stue malt i fargen 2782 Deco Pink

Deilig sittekrok hvor gardinene sørger for at det nesten er som å sitte under et bøketre. På veggen er det malt med LADY Pure Color 2782 Deco Pink, og rosa går igjen både i gardinene og i stolen. Lekkert! LK Hjelle-stolen er trukket i møbelstoff fra Plesner Patterns.

Lyset skinner så nydelig gjennom og skaper en helt herlig atmosfære i rommet. Denne atmosfæren forsterkes av de rosa veggene.

LADY 2782 Deco Pink og LADY 20217 Muted Coral

I stuen er det også er peis som er malt i fargenyheten 20217 Muted Coral. Se så utrolig kult det blir til 2782 Deco Pink! &Tradition-stolen er trukket i møbelstoff fra Plesner Patterns. Hvis du ser nøye etter ser du logoen til Plesner Patterns i gitteret på peisen. Det er det gamle familie-monogrammet etter farmor, og logoen er valgt som en ode til henne henne og hennes gode estetiske sans.

Viktig med de små øyeblikkene i hverdagen

– Jeg liker å fryse små hverdagslige øyeblikk, forevige noe tilsynelatende uviktig, men som representerer noe av livet. Jeg ønsker at mønstrene mine kan fungere som innganger til tankereiser, små øyeblikk og avbrekk i hverdagen, sier Kiki.

Kiki Plesner på kjøkken malt med LADY Wonderwall 1775 Fresh Pasta

Kiki Plesner-Löfroth prøver å fange og gjenspeile de små hverdagslige tingene som ofte bare suser forbi inn i sin kunst og design.

Hun forteller videre at hun er opptatt av å ta med naturen inn, og lage mønstre som gir assosiasjoner til naturen.

– Biophilic design-filosofien er spennende. Den handler om hvor viktig det er for oss mennesker å omgi oss med naturen eller referanser til natur, også når vi er innendørs. Ved å omgi oss med natur-materialer og organiske mønstre senkes stressnivået, og man blir faktisk mer produktiv på arbeidsplassen. Foto av natur og naturmønstre gir mye av den samme effekten som det å omgi seg med fysiske planter, forklarer Kiki.

LADY 2782 Deco Pink

Naturen tas med inn på flere måter hos Kiki og familien; i gardiner, på bilder, som levende planter, og i øvrig interiør, som eksempelvis Heritage-pleddet som Kiki fikk Red Dot Award for.

– Heritage-pleddet hedrer vår kulturelle bondearv, og inspirasjonen er hentet fra tradisjonelle utskjæringer i tre og de rike detaljene som folk omga seg med tidligere. Detaljer som stimulerte sansene våre og gjorde oss roligere. Det gamle tolket på moderne vis gir assosiasjoner til noe fra fortiden, noe som vi kjenner igjen som behagelig og trygt, forteller Kiki Plesner.

Art by accident

– Jeg elsker tekstil i ulike kvaliteter, mønstre, tapet, farger, det uperfekte, og det uventede. Mønstrene lager jeg med analoge metoder, som bruk av blekk, mose, eggeskall også videre, og de er ofte inspirert av naturen og hverdagens små sidespor, med et ønske om å forevige disse, og bringe folk nærmere naturen.

Når Kiki jobber med farger og kombinasjoner i mønstrene sine, velger hun kombinasjoner hun liker, og jobber veldig intuitivt med disse.

– Det som er ekstra gøy er å justere og legge på filtre når jeg jobber med mønstrene digitalt, og så plutselig dukker det opp fargekombinasjoner jeg ikke hadde tenkt på selv, forteller hun.

Art by accident er herlig

Kikis topp 3 innredningstips

  • Velg de veggfargene du liker best, ikke de som er mest moderne akkurat nå.
  • Finn objekter og møbler som betyr noe for deg, behold ting som du blir glad av selvom andre ikke liker dem.
  • Husk å få inn elementer av natur, det kan være planter eller naturlige materialer. Når vi omgir oss med natur-referanser senker det stress og gjør oss trygge. Forskning viser at det eksempelvis er tilstrekkelig med bilder av natur for å oppnå noe av den samme effekten som det å være i naturen.

Takk for praten Kiki! Gøy å høre mer om dine tanker rundt kunst, design, fargevalg og innredning :)

Se mer av det Kiki Plesner-Löfroth lager på plesnerpatterns.no

Foto: Monica Friedrich Johannessen

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…