Hjemme hos Elisa Røtterud

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære hvor det er lett å finne roen.

Bildet over: Den lyse stueveggen er malt med LADY Pure Color i 1622 Refleksjon.

Nyrenovert leilighet på Grefsenkollen

Etter flere måneder med oppussing, maling og snekring, kan eventyrer og journalist Elisa Røtterud endelig senke skuldrene. Resultatet er et hjem hvor det er deilig å sette fra seg tursekken!

– Det har blitt så fint, forteller Elisa. – Visjonen var å skape en lun og hjertevarm «suite» over Oslos tak, og det syns jeg vi har lykkes med. Her er det godt å være!

Delikate fargekombinasjoner

Elisa og mannen Simen ønsket et minimalistisk fargeuttrykk i leiligheten. I samarbeid med Jotun landet hun på en myk palett med delikate fargekombinasjoner.

De duse fargekombinasjonene gir hjemmet en frisk og skandinavisk følelse, der basen er dempet og sofistikert, men med friske innslag av blåtoner.

Lun minimalisme med et personlig preg

– Det er viktig for oss at hjemmet er nokså minimalistisk, men ikke på en kald og upersonlig måte, forteller Elisa. – Jeg har samlet mange skatter fra reisene mine og ville gjerne gi de litt «rom» her, slik som broderier fra Kina, Buddha-statuer og kunstbøker. Små gjenstander gir store minner.

Hjemme hos Elisa Røtterud i Oslo

I stuen viser Elisa frem noen av skattene hun har samlet på sine mange reiser. Den lyse stueveggen er malt med LADY Pure Color i 1622 Refleksjon. Fargen oppleves som hvit, men har et grålig skjær i seg.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

– Den brune skinnstolen er en stor favoritt. Den har jeg stjålet av pappa, men han er klar over tyveriet, sier Elisa lattermildt. – Han jobbet en periode for SAS i København og påsto at dette var en designstol. Det viste seg at den er fra IKEA!

Elisa Røtteruds stuevegg er malt med 1622 Refleksjon

Selv om Elisa foretrekker en minimalistisk stil, har hun likevel noen eksklusive silkeskjerf stående til pynt. Det er viktig med kontraster i livet, syns hun. Stueveggen er malt med den supermatte malingen LADY Pure Color i 1622 Refleksjon.

Stuen er malt med 1622 Refleksjon

Både tak og vegger er malt i samme farge for å gi et helhetlig og lunt fargeuttrykk. Veggen er malt med LADY Pure Color i 1622 Refleksjon, taket er malt med LADY Perfection i 1622 Refleksjon.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Interiørdetaljer hos Elisa Røtterud

Elisa er glad i litteratur, spesielt bøker om kunst og mote, og lar dem gjerne stå fremme som en del av interiøret.

Myke, vennlige kontraster

Veggene i stuen og kjøkkenet har fått samme farge, 1622 Refleksjon. Det gir en lun atmosfære, som reflekterer lyset og skaper en deilig, forfriskende letthet i rommet.

Rommets midtpunkt er den lekre, dramatiske Bolia-sofaen i mørk fløyel. Det tunge, mørke materialet står i vennlig kontrast til leilighetens lyse og dempede fargevalg.Stuen til Elisa Røtterud på Grefsenkollen

Fløyelssofaen fra Bolia har Elisa hatt i over 10 år. Den har et tidløst stiluttrykk – og er veldig god å sitte i! Veggen er malt med LADY Pure Color i 1622 Refleksjon, taket er malt med LADY Perfection i 1622 Refleksjon.

Moderne kjøkken i nordisk stil

På kjøkkenet ønsket Elisa en ren, nordisk stil. Løsningen ble å beholde skroget fra den opprinnelige kjøkkenløsningen, men å bytte ut frontene.

– Mannen min, Simen, er snekker. Sammen med møbeldesigner Mogens Juel, lagde han kjøkkenfrontene og hyllene i kryssfiner og eikelaminert MDF. Det lyse treverket gir oss en deilig, nordisk hytte-følelse.

Kjøkken i lys eik hos Elisa Røtterud

Kjøkkenets opprinnelige skrog ble bevart, men de byttet ut kjøkkenfrontene. Resultatet er et lyst og nordisk kjøkken hvor det er godt å oppholde seg. Veggen er malt med LADY Pure Color i 1622 Refleksjon, taket er malt med LADY Perfection i 1622 Refleksjon.

Kjøkken i eikelaminert MDF hos Elisa Røtterud

Veggen er malt med LADY Pure Color i 1622 Refleksjon, taket er malt med LADY Perfection i 1622 Refleksjon.

Elisa er storfornøyd med kjøkkenløsning – kanskje bortsett fra stekeplaten. – Den er høysensitiv som fy. Da sverger jeg heller til brenneren min!

Kjøkken i eikelaminert MDF, vegg i 1622 Refleksjon

Det lekre fotografiet er et blikkfang på kjøkkenet. Fotografiet viser fjellene i Chamonix, Elisas mann bodde der tidligere og paret har mange gode minner derfra.

Jeg elsker fargene på soverommet. De inviterer til kreativitet og ro.

Soverom i blåtoner

På soverommet møter du en palett i avslappende blåtoner. I likhet med resten av leilighet, har rommet en nesten meditativ atmosfære som inspirerer til ro.

Soveromsveggene er malt i 4629 Skyggeblå, som er en lun og grålig blånyanse. Garderobeløsning er malt i den dempede minttonen 6379 Cityscape i den nye glansgraden LADY Supreme Finish Pure Matt. Sammen skaper den en sval og omsluttende fargeharmoni.

Blått soverom hos Elisa Røtterud i 4629 Skyggeblå

Garderobeløsningen er laget av Elisas mann, Simen, i samarbeid med møbeldesigner Mogens Juel. Garderobeløsningen er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 6379 Cityscape. Sengen er fra Wonderland, det håndbroderte sengeteppet er fra Elisas reiser i India. Veggene er malt med LADY Pure Color i 4629 Skyggeblå. Taket er malt med LADY Perfection i 4629 Skyggeblå

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

– Jeg elsker fargene på soverommet. De inviterer til kreativitet og ro, forteller Elisa. – Vi har også TV på soverommet, så her ligger jeg og ser på britisk krim. Da kan mannen sitte alene i stuen og se på fotball.

Blå garderobeløsning hos Elisa Røtterud i 6379 Cityscape

Fargekombinasjonene på soverommet innbyr til  avslapning. Soveromsveggene er malt med LADY Pure Color i 4629 Skyggeblå. Taket er malt med LADY Perfection i 4629 Skyggeblå. Garderobeløsningen er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i 6379 Cityscape.

Varme beigetoner på baderommet

Elisas baderom har malte flater fremfor fliser. Her valgte hun å male med våtromsmalingen LADY Aqua i den varme beigetonen 1623 Marrakesh. Resultatet ble så bra at Elisa malte gjestebadet i samme fargenyanse.

Baderom malt med LADY Aqua 1623 Marrakesh

Veggene er malt med våtromsmalingen LADY Aqua i 1623 Marrakesh.

 LADY Aqua

LADY Aqua

Vakre, silkematte våtromsvegger
 • Vakre, silkematte våtromsvegger
 • Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem
 • Fuktbestandig
 • Dekkgaranti

Vakre og silkematte baderomsvegger

LADY Aqua brukes på vegger og tak på baderom. Malingen inneholder filmkonservering som hemmer vekst av sopp på overflaten, som gjør at resultatet holder seg flott i rom med mye fukt. LADY Aqua inngår som en del av Jotuns godkjente våtromssystem og er det eneste SINTEF-godkjente våtromssystemet på markedet. Systemet er vanntett, og det er også godkjent for bruk i dusjsonen.

På våre hjemmesider kan du lese mer om våtromssystemet og godkjenningen. Har du tekniske spørsmål, kan våre tekniske eksperter hjelpe deg på vår chatfunksjon på jotun.no.

Nærbilde av bad malt med LADY Aqua 1623 Marrakesh

Veggene er malt med våtromsmalingen LADY Aqua i 1623 Marrakesh.

Elisa Røtterud på balkongen over Grefsenkollen

Fra balkongen har Elisa en slående utsikt over Grefsen og det livlige bylivet. Snart er hun nok på vei til nye fjell og eventyr…

Foto: Annette Nordstrøm – styling: Live Brekke/Essei Design.

 

Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….