Hytte i nord med friske farger

Hytte i nord med friske farger

Den mektige naturen kommer rett inn i stua gjennom de store vinduene. Her kan familien få fred og ro, og bare nyte utsikten til fjord og fjell.

Med naturen inn i hytta

Aud Marie og samboeren Bjørn Eilif har begge vokst opp med hytte og nærhet til naturen. De ønsket at barna skulle få oppleve noe av det fine hyttelivet de selv hadde i oppveksten. En kort kjøretur unna hjemstedet i Hammerfest, fant de stedet de ønsket seg! Helt fritt for andre naboer enn det naturen har å by på, ligger hytta i umiddelbar nærhet til både sjøen og vidda. Familien nyter også skogs- og jaktterrenget som omkranser området. Hytta byr på lite luksusliv, men har desto mer av det gode, enkle livet som familien søker.

Selv om hytta hadde perfekt beliggenhet, opplevde familien at den var ganske mørk og utdatert. De ønsket å pusse opp, og tok derfor kontakt med Hytteliv for å få hjelp og tips til farger og innredning. Interiørdesigner Siv Brenne har hatt hovedansvaret for interiøret, og i samarbeid med Jotuns Skandinaviske fargesjef, Nina Klæboe Mørkve, ble det utarbeidet en helt ny, frisk fargepalett.

Ny peis på hytta

Ny peisovn fra Nordpeis har gitt hytta et strammere og mer moderne uttrykk. Og se hvordan den gule soveromsfargen 10246 Velvet «popper» ut!

Slapp lyset inn

Ved bruk av planen til interiørdesigner Siv, har hytteeierne gjort det aller meste av jobben selv. De har revet vegger og lagt nye gulv, og i tillegg ble alle vegg- og takflater enten malt eller beiset. Flere av de små vinduene ble også byttet ut, og dette har gitt mye mer lys inn i rommene.

Det har vært et år med hardt arbeid, men vi er blitt kjempefornøyde med resultatet, forteller Aud Marie til Hytteliv.

Løsningene interiørdesigneren foreslo var helt i tråd med ønskene til hytteeier. Hun ville ha en nordisk og ujålete stil, med farger som passet til omgivelsene. Paletten består av en kombinasjon av varme gråfarger, jordnyanser og innslag av dempet gult og frisk grønt. Interiørdesigneren forteller at hun har latt seg inspirere av naturen i området- og vi får helt klart en fornemmelse av den korte og intense sommeren i Nord- Norge med disse fargene!

Hytte i Finnmark

Mange av de gamle møblene fikk nytt liv med maling og tekstiler. De gule stolene ble et deilig, friskt innslag mot de dempede jordtonene! Alle vinduene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt, 1462 Grå Skifer. Vegger og tak ble beiset med LADY Pure Nature interiørbeis; først ett strøk 9036 Hvitkalket og deretter ett strøk med 9099 Patinagrå. LADY Pure Nature gir en naturlig matt og transparent finish som skaper en lun og god atmosfære. Alle dører ble malt med LADY Supreme Finish 1032 Grå Harmoni, i den silkematte glansgraden.

Gjenbruk av kjøkken

Hytteeierne valgte å beholde kjøkkeninnredningen, men ønsket å legge fliser over kjøkkenbenken. Det gamle kjøkkenet ble derfor først demontert, slik at de kunne sette opp gipsplater som underlag til flisene. De gamle IKEA-skapdørene i tre, fikk nytt liv med LADY Supreme Finish i den grønne, mellomtonen, 8469 Green Leaf. Forandringen ble formidabel! Og det lille kjøkkenet oppleves nå akkurat så koselig som et hyttekjøkken skal være.

Gjenbruk av kjøkken

Kjøkkeninnredningen ble malt med LADY Supreme Finish Silkematt, 8469 Green Leaf. Det ser ut som familiens firbente venn også koser seg her på hytta.

Soverommet ved siden av kjøkkenet har fått den dempede, gule fargen 10246 Velvet, som harmonerer nydelig med det grønne kjøkkenet. Gulfargen er hentet opp igjen på kjøkkenstolen. Alt er malt med LADY Supreme Finish Silkematt.

Grønt hyttekjøkken

Det er en god og økonomisk løsning å pusse opp og bevare gamle kjøkkenskap! Se tips til hvordan du går frem her! 

Innbydende soverom i nye farger

Soverommene har fått et helt annerledes uttrykk etter at det ble satt inn nye, større vinduer og furupanelen ble malt!  Det gamle nattbordet ble malt i samme gråfarge som vinduene. Køyesengen er også gjenbruk. Denne ble beiset på samme måte som tak og vegger med LADY Pure Nature; først 9036 Hvitkalket og deretter et strøk 9099 Patinagrå.

Barnas soverom

Det gule rommet har fått fargen 10246 Velvet, og vindu og nattbord er malt med 1462 Grå Skifer.

Foreldrenes soverom har fått en frisk grønnfarge, 8252 Green Harmony, som er en litt lysere nyanse enn den som er brukt på kjøkkenet. Nattbordet er gjenbruk og malt i samme farge, også i LADY Supreme Finish. De nye vinduene bringer inn mye mer lys enn før og rommet er ikke til å kjenne igjen!

For å sikre at ikke fargen fra kvistene svetter ut og blir synlig gjennom veggmalingen, må alltid kvistene isoleres. Vi anbefaler derfor to strøk med JOTUN Kvist- og sperregrunning før toppstrøkes males; dette gjelder uansett om panelet er nytt eller gammelt.

Foredresoverom

Skap liv i gamle møbler med et par malingsstrøk! Få gode råd til maling av kommoder og småmøbler her.

Malt panel på badet

Badet fikk også et nytt, større vindu som gir ekstra mye lys. Siv anbefalte å bruke samme farge på både lister, tak og vegger på baderommet. Ganske utradisjonelt, men veldig fint og harmonisk for øyet! Gule tekstiler frisker opp og skaper en fargemessig sammenheng med resten av hytta. Fargen her er 1973 Antikkgrå, og dette rommet er også malt i Silkematt med LADY Supreme Finish. Innredningen er fra IKEA.

Antikkgrått på badet

Bruker du JOTUN Kvist- og sperregrunning før du maler panelet, sikrer du at kvistene isoleres.

Bad med panel på hytta

Gule detaljer frisker opp baderommet!

Imøtekommende gang i gult

Fargen 10246 Velvet går igjen i gangen også. Fargen gir en deilig glød og lunhet – og en følelse av sol selv med gråvær utenfor hytteveggen. Her vil man føle seg velkommen hele året rundt!

Gjenbruk av kommode

Kommoden i gangen fikk fargen 8252 Green Harmony.

Detaljer fra gangen.

Velkommen inn! Veggene i gangen er malt med fargen 10246 Velvet.

Fornøyd hytteeier

Hytteeier Aud Marie og familien har gjort en kjempejobb med oppussing av hytta.

Panel i gangen

Sorte detaljer strammer opp og gir gangen et mer moderne uttrykk.

En frisk og naturlig fargepalett

Interiørdesigner Siv Brenne har laget en nydelig palett sammen med fargesjef Nina Klæboe Mørkve. Fargene går mykt over i hverandre og passer perfekt inn i den nordnorske naturen.

Ved å kombinere to ulike farger på første og andre strøk, oppstår helt nye uttrykk. Her har hytteeieren valgt å bruke interiørbeisen LADY Pure Nature, først ett strøk med 9036 Hvitkalket og deretter ett strøk med 9099 Patinagrå. Det gir et litt lysere inntrykk, enn om man tar to strøk med Patinagrå. Få flere tips til fine paletter til hytta her.

LADY Pure Nature

LADY Pure Nature – ett strøk med 9036 Hvitkalket og deretter ett strøk med 9099 Patinagrå.

Hytta ligger vakkert til med umiddelbar nærhet til sjø og vidde. Nå kan familien endelig nyte sitt nyoppussede sted for rekreasjon. Så hyggelig at vi fikk komme på besøk! Tusen takk for at dere åpnet dørene for oss!

Hytte i nord

Denne hytta er pusset opp i et samarbeid med Hytteliv og Jotun, og Interiørdesigner Siv Brenne har hatt ansvar for interiør og styling. Foto: Per Erik Jæger.

 

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Natural Green – Rustikk tone til jordnære hjem

Nyheten 8575 Natural Green har blitt veldig populær etter at den ble lansert – og det er ikke uten grunn!…

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…