I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper et helt unikt uttrykk!

Bildet over: Nydelig minimalistisk Japandi-stil hjemme hos Marcus og Eivind. Bli med inn for å se flere bilder.

Gjør hjemmet til et unikt kunstverk

Etter nærmest endeløs leting fant samboer-paret Marcus og Eivind sin drømmeleilighet i Oslo. De ønsket å sette sitt helt eget preg på leiligheten, og malte derfor med LADY Minerals Kalkmaling. Kalkmalingen gir vakre, mineralske vegger med en unik finish, og sørger for et særegent og helt personlig uttrykk.

Marcus Ek og samboer i leilighet malt med Lady Minerals Kalkmaling

Marcus Ek (til høyre) og samboeren Eivind er kjempefornøyd med resultatet etter å ha malt leiligheten med LADY Minerals Kalkmaling.

Ingen vegger blir like

Marcus forteller oss at han hadde kalkmaling på en vegg i sin første leilighet og tenkte derfor at det hadde vært utrolig gøy å prøve en hel leilighet.

Kalkmaling gir en lunhet og dybde, og så liker jeg at ingen vegger med kalkmaling blir like.

Marcus Ek – fotograf, kreatør og partner i FYR Creative.

Stue malt med LADY Minerals Kalkmaling i fargen 12075 Soothing Beige

En minimalistisk stil kler de kalkmalte veggene spesielt godt, og danner en perfekt kulisse for design og håndverk i keramikk og ulike tresorter.

Marcus driver det tverrfaglige studioet FYR Creative, hvor de jobber med Fine Art, boligstyling og foto. Besøk nettsiden til FYR Creative her.

– Som fotograf elsker jeg å jobbe med naturlig lys og at kamera får noe å “ta tak i” på veggene. Ikke minst hvordan rommet og spillet forandrer seg med lyset, forteller Marcus.

Struktur på veggen med LADY Minerals Kalkmaling

Går du tett på veggen ser du den flotte strukturen i LADY Minerals Kalkmaling. Her i fargen 12075 Soothing Beige.

– Vanlig maling er kanskje noe lettere å jobbe med, men det å kunne gjøre sitt eget hjem til et unikt kunstverk er det lite som slår!

Stue malt med LADY Minerals Kalkmaling i fargen 12075 Soothing Beige

Stuen er malt i fargen LADY 12075 Soothing Beige. Tak, lister og vinduer er malt i fargen LADY 9918 Klassisk Hvit.

Med LADY Minerals Kalkmaling får du vakre kalkmatte, vegger med et levende, autentisk uttrykk. Dette var noe av det som appelerte til Marcus og samboeren.

– Det er personen som maler som setter sitt unike preg på veggen og det digger jeg. Å jobbe med kalkmaling er både gøy og utfordrende på samme tid. Presisjon og effektivitet er viktig når man jobber med kalk, men det viktigste er å ha det gøy når man maler med kalk. Jeg anbefaler alle å prøve selv, da ingen andre enn deg kan male veggen akkurat slik du får den, oppfordrer Marcus.

Grunnarbeidet er viktig når du maler med kalkmaling

For et best mulig resultat er det viktig å gjøre et godt forarbeid før du maler med vår kalkmaling.

– Alle rommene er først malt med Jotun Kvist- og sperregrunning, og har i tillegg fått et mellomstrøk med LADY Pure Color, i samme farge som ønsket resultat, forteller Marcus.

Vegg malt med LADY Minerals Kalkmaling

Ingen vegger blir like med LADY Minerals Kalkmaling, og det er du som maler som bestemmer uttrykket! Med kalkmaling er det viktig å stryke malingen ut på en vilkårlig og tilfeldig måte. Lange penselstrøk gir en dempet effekt, mens korte penselstrøk gir et mer kraftfullt resultat.

I videoen kan du se hvordan det gjøres:

Velg en dempet palett eller gå for noe fargerikt

LADY Minerals kalkmaling er tilgjengelig i over hundre vakre LADY-farger! Det gir gode muligheter til å variere, kombinere og skape nøyaktig det uttrykket du ønsker i ditt hjem.

I leiligheten til Marcus og Eivind er det valgt dempede beige farger, samt grønt på gjesterommet/kontoret. Marcus forklarer fargevalget:

– Fargene ble nøye valgt ut sammen med kollega og interiørstylist Oda Herlofsen, og vi satt lenge å så på inspirasjonsbilder. Eivind og jeg ønsket oss mest nøytrale lyse farger, samt kanskje et rom som «poppet» litt mer.

Spisestue malt med Antwerp Beige fra Jotun Lady

I spisestuen med det runde bordet er det malt i fargen 12290 Antwerp Beige. I stuen i bakgrunnen ser du fargen 12075 Soothing Beige. Begge rom malt med LADY Minerals Kalkmaling.

Grønt på gjesterommet

Paret ønsket som nevnt ett rom i en klarere farge enn beige. Valget falt på LADY 8493 Green Tea, som de malte med på gjesterommet/kontoret.

– Vi er superfornøyde med dybden og edgen den fargen tilfører leiligheten, forteller Marcus.

Gjesterom - kontor malt med Lady Minerals Kalkmaling i fargen 8493 Green Tea

Den gyldne grønntonen LADY 8493 Green Tea gir en følelse av vår, sol og friskt grønt løvverk.

Gjesterom i fargen 8493 Green Tea malt med LADY Minerals Kalkmaling

LADY 8493 Green Tea tar naturen med seg inn. Sammen med grønne planter og et minimalistisk interiør får den virkelig skinne! Denne lekre strukturen på veggen får du med LADY Minerals Kalkmaling.

Lyst og lett soverom

På hovedsoverommet gikk Marcus og Eivind for en lys og klar tone, LADY 1928 Sommersne. Fargen er en helt lys, greige farge. Ikke beige, ikke grå, men noe midt i mellom, og varm og lun i tonen.

Soverom malt med LADY Minerals Kalkmlaing i fargen 1928 Sommersne

Lyst og minimalistisk på soverommet. De kalkmalte veggene danner et spennende og samtidig lunt «grotteaktig» uttrykk.

Gjesterom malt med Lady Minerals Kalkmaling i fargen 8493 Green Tea og soverom i 12075 Soothing Beige

Den grønne veggen malt i fargen 8493 Green Tea på gjesterommet frisker opp leiligheten og gir en herlig kontrast mot hovedsoverommet som er er malt i fargen 1928 Sommersne. Begge rom malt med LADY Minerals Kalkmaling.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levende kalkmatt utseende
  • Unikt fargeuttrykk
  • Enkelt å lykkes
  • Dekkgaranti

Trygt å male med Jotun LADY

Når vi spør Marcus om hvorfor han valgte Jotun sier han følgende;

– Å male med Jotun føles alltid trygt. Det er et bredt spekter av farger og nyanser å velge mellom, og enkelt å få tak i fargeprøver som vi kunne sammenligne før vi landet på de beste kombinasjonene for vårt hjem. I tillegg er det lett å finne informasjon og tips på nettsiden til Jotun for å oppnå best mulig resultat.

Jotuns fargetrygghet er også er sikkerhet for deg som skal male. Velger du maling fra Jotun når du maler med en farge fra oss kan du være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får.

Blander nytt og gammelt

Marcus og Eivind liker å blande nytt og gammelt, og forteller at de liker å innrede minimalistisk i retning Japandi – altså en form for skandinavisk interiør i japansk stil.

– Vi liker naturlige materialer som stein og treverk samtidig som vi liker godt håndverk og enkle linjer. Vi liker også å blande nytt og gammelt, og eksempelvis er hyllene på veggen over 60 år gamle og arvet fra bestemor og bestefar da de bygde huset sitt i Kristiansand.

Spisestue og stue malt med LADY Minerals Kalkmaling

Marcus syns det er stas å ha sine besteforeldres over 60 år gamle hyller på veggen.

– Vi liker også å lage ting som pidestallene, og å male enkle IKEA-skap i samme farge som rommet er med å skaper en helhet. På instagram @travelsbymarc publiserer jeg slike prosjekter, interiør, reise og hverdag, tipser Marcus avslutningsvis.

Gjesterom malt med Lady Minerals Kalkmaling i fargen 8493 Green Tea

På gjesterommet/kontoret er pidestallene laget av Marcus. De passer perfekt inn i det øvrige minimalistiske interiøet.

Vi takker så mye for praten og for innblikket i deres fantastisk flotte leilighet, Marcus og Eivind!

Foto: Marcus Ek / FYR Creative.

Se flere saker med kalkmaling her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….