Fargeglede hos barnefamilien

Fargeglede hos barnefamilien

Ingrid og Vidars nye funkishus er en fargefest!

Ingrid og Vidars nye funkishus er en fargefest!

Et nytt funkishus, fylt med fargeglede. Ingrid hadde en detaljert fargeplan til det nye huset. – Les om alle fargene her.

Nytt funkishus på Fjeldborg

For Ingrid Aune Westrum og familien, var 2020 et helt spesielt år. Mens både hun og mannen Vidar jobbet på hjemmekontor, ble familiens nye hus reist vegg i vegg. De hadde skilt ut en tomt på Fjeldborg-eiendommen i Sandefjord, som mange kjenner fra Ingrids blogg og Instagramkontoen @Fjeldborg

I november i 2020 kunne de endelig flytte inn i et flunkende, nytt funkishus. – Det var spesielt å sitte på hjemmekontor og se huset reise seg rett utenfor stuedøra, forteller Ingrid. – En byggeprosess er krevende for alle, så sånn sett «klaffet» det for familien vår med nedstenging akkurat da, forteller hun. – Som barnefamilie, følte vi heller ikke at vi gikk glipp av så mye, og prøvde heller å se det positive ved å kunne følge byggeprosessen på så nært hold.

Ingrid Aune Westrum portrett

Ingrid Aune Westrum.

Egendesignet funkishus

Tomta var lang og smal, og huset ble derfor tilpasset til plassen – og til livsfasen med småbarn. Med to gutter på 7 og 3 år, var det viktig for familien å finne praktiske løsninger som passet akkurat til dem. – Huset er nesten dobbelt så stort som det gamle huset, og det er til å klype seg i armen av at vi har fått det så fint, sier Ingrid.

Hun og mannen har vært veldig involvert i arbeidet med utformingen av huset, i samarbeid med arkitekten. Alt ble produsert i moduler, som ble løftet på plass på tomta. De ville ta vare på følelsen av at uteområdet er en forlengelse av stua, og de store dørene mot terrassen kan åpnes helt opp. Stuegulvet og terrassen flukter perfekt med hverandre – og ender med en myk overgang mot svaberget rett utenfor. Perfekt for lange sommerdager i Sandefjord!

LADY Pure Natural White og LADY Perfection ICONIC

Ute og inne henger sammen. Hele veggen kan foldes sammen og åpnes ut mot terrassen og svaberget utenfor. Panelvegg: LADY Pure Nature White.

Ingrids fargeplan

– Planen var å bruke varme fargenyanser nede, og kaldere farger oppe i andre etasje, sier Ingrid. – Som jord og himmel. I det store, åpne kjøkkenrommet ville jeg ha en farge som passet både i taket og på veggene, slik at det ble rolig og fint, forteller hun. – Mintgrønt har alltid vært en favoritt og jeg forelsket meg i fargen Iconic umiddelbart. Vi var veldig spente på resultatet– og ble så fornøyde!

Med åpen stue- og kjøkkenløsning ble det ekstra fint med samme farge i taket og på veggene. Veggene er malt med LADY Pure Color og taket med LADY Perfection takmaling – alt i fargen 6378 Iconic.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti
 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

Lampene over spisebord er vintage fra Louis Poulsen, som er med fra forrige hus. Bord fra IKEA.

Innslag av treverk

I stuedelen som vender mot terrassen, ønsket de å ha noe trepanel, for å bryte opp det store rommet og definere sofasonen tydeligere. – Vi ville at treverket skulle være synlig, derfor valgte vi hvit LADY interiørbeis som har en transparent farge, og som matchet fargen på gulvet. Vi valgte sprekkpanel, gjør at det ikke blir så «hyttete», sier Ingrid. Med ett strøk LADY Pure Nature White ble resultatet akkurat så rent og moderne som hun ville ha det.

LADY Pure Nature White

Ett strøk med den hvite interiørbeisen, LADY Pure Nature White, ga et perfekt, lyst resultat til panelveggene. Gulvet er i heltre furu, og levert hvittet fra leverandøren (Hasås). Gulvet har en børstet overflate som gir deilig tekstur og er mykt og godt å gå på.

 LADY Pure Nature White

LADY Pure Nature White

 • Enkel å påføre og drypper ikke – perfekt til tak
 • Gir lyst og vakkert tre
 • Bevarer utseende over tid
 • Til ubehandlet tre

Kjøkken

Kjøkkenet er fra Kvik, og er satt sammen av to ulike fronter, slik at høyskapene har en litt annen farge og struktur. Høyskapene er i røkt eik og resten av skapene er sorte.
Kjøkken hos Ingrid

De mintgrønne veggene i LADY 6378 Iconic. gir fin bakgrunn for alle de fargerike tingene på kjøkkenet. Radiohus-pendlene over øya er designet av Louis Poulsen. Skinnene over kjøkken er Voks fra Nordesign.

Lesekrok på kjøkkenet

Det store kjøkkenrommet har fått en egen lese- og arbeidskrok som er veldig funksjonell for barnefamilien. Her er det både plass til bøker og oppbevaring, og ikke minst et sted guttene kan tegne, lese og kose seg, mens det foregår matlaging på kjøkkenet.

Hvert rom sin farge

– Jeg visste tidlig at jeg ville ha mye farger, og var bevisst på at jeg ikke ville at det skulle bli for mye «tivoli». Derfor hadde jeg fokus på å få myke overganger, og bruke samme farge i taket, dører og listverk, som på veggene. Dørene og listene har fått Silkematt glansgrad med LADY Supreme Finish, som skaper spill i fargene.

Noen steder har jeg valgt en nyanse lysere i taket, sier Ingrid. – Det er ingen klare, rene farger, men gjennomgående dempede nyanser – og det er derfor det fungerer, sier hun.

Funkishus med farger! – I trappeoppgangen har Ingrid laget en fargeklatt av et kunstverk, med alle fargene som er brukt i huset.

Trappeoppgangen har fått den rosa fargen 12120 Desert Pink  – og gangen inn mot soveromsavdelingen er malt i 10428 Masala. Alle vegger i huset er malt med LADY Pure Color Supermatt. Fargene harmonerer utrolig fint sammen med 6378 Iconic på kjøkkenet. Takfargen og de myke tregulvene binder det hele sammen.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti

Legg merke til at håndløper i trappa er malt i Superblank glansgrad med LADY Supreme Finish – i samme farge som veggen, 12120 Desert Pink. Gulvlistene og dørene har fått samme farge som veggen, 10428 Masala, malt med LADY Supreme Finish Silkematt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Soverom

Alle soverommene er malt i blågrønne fargenyanser. På foreldrerommet valgte Ingrid LADY Pure Color 5490 Serene Blue til veggene og en nyanse lysere i taket, med LADY Perfection 6378 Iconic.

Svale nyanser til soverommet. Vegg: LADY Pure Color 5490 Serene Blue. Tak: LADY Perfection 6378 Iconic. 

Tips! Visste du at Jotun har over 200 farger som kan blandes i takmalingen LADY Perfection? Velg din favorittfarge, og få et vakkert og skjoldfritt resultat, når du skal male taket.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

LADY Pure Color 5490 Serene Blue.

Et eventyr av et bad

På badet valgte de en kombinasjon av fliser og malte overflater. Her er det enkelt å forandre stilen senere og skifte farger! Både taket og veggene er malt med den brente, oransje fargen 11175 Adventure i LADY Aqua.

Se flere bilder fra baderommet i egen sak her.

Baderom - LADY Aqua Adventure

Lekker base med store fliser. De malte overflatene innbyr til variasjon! Vegg og tak: LADY Aqua. 11175 Adventure.

 LADY Aqua

LADY Aqua

 • Vakre, silkematte våtromsvegger
 • Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem
 • Fuktbestandig
 • Dekkgaranti

Klessentralen

– Garderoben i gangen er blitt vårt loft og lintøyskap, forteller Ingrid begeistret. Det er fra Elfa og er hele 3,3 m høyt og 4 m langt. Her er det plass til alt av barnas klær, og diverse oppbevaring, systematisert i praktiske bokser og hyller.

Fargen i gangen er LADY Pure Color 10428 Masala.

Klesskapet i gangen fungerer som et loft!

LADY Pure Color  10428 Masala. Legg merke til hvor fine fargene på guttenes rom passer til den okerfargede gangen. Gangen, som ligger akkurat i husets vinkel, viser også formen på huset som er tilpasset til tomta.

Barnerom i blått

Guttenes rom er holdt blånyanser, som matcher veldig fint til fargene i den okergule gangen. Her er takene også malt i farger, og inntrykket blir både friskt og rolig på en gang.
LADY Dusky BLue - barnerom

Det koselige rommet til minstegutten, Peder, har fått fargen 5200 Dusky Blue, veggene er malt med LADY Pure Color og taket med LADY Perfection.

Rommet til Sivert på sju, har fått fargene LADY Pure Color 5489 Free Spirit og LADY Perfection 6378 Iconic i taket.

Friskt og lekent barnerom i blågrønne nyanser.

Brunrødt gir varm velkomst

– Den brun-røde fargen i gangen i første etasje fungerer veldig som en velkomst-farge, sier Ingrid avslutningsvis.

Nede er det brukt 20144 Grounded Red på veggene og 12120 Desert Pink i taket, og denne fargen smyger seg over til veggene i trappeoppgangen, som vist på bilder tidligere i saken. – I gangen er det også inngang til praktisk vaskerom og til et kontor, som er malt i fargen 12124 Natural Clay. De varme fargene i første etasje gir jording og lunhet.

Inngangsparti hos Ingrid

Vil du se bilder fra byggeprosessen av Ingrid og Vidars funkishus, finner du det på Ingrids blogg her.

 Husets fargepalett

Med det sier vi tusen takk for besøket – og takk for fine fargetips fra Ingrid!

Foto og styling: Annette Nordstrøm

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…