Milano – interiørverdens mekka

Milano – interiørverdens mekka

Milano er en fantastisk destinasjon for alle som er glad i interiør!

Det er lite jeg liker bedre enn å fylle på med vakker inspirasjon – spesielt når det kan skje raskt og effektivt. Heller ikke så rart at en stor favoritt er interiør- og møbelmessen i Milano. Hvert eneste år i deilige april. Det som jeg imidlertid synes er viktig å fortelle er at Milano er et mekka for interiør interesserte hele året. Selvfølgelig er det en del ekstra festivitas i messeperioden, men byen bugner jo av de vakreste butikker og utstillinger. Selve hovedmessen er selvfølgelig ikke åpen – men samtlige andre steder som designere og andre interesserte valfarter til i løpet av i denne uken i april, er åpent for alle interesserte gjennom hele året. Prisene i messeperioden er dessuten skyhøye både på hoteller og på enkelte spisesteder- derfor er det ikke så dumt å velge andre tidspunkter for å sjekke ut interiørtrender i vakre Milano.

Milano – interiørverdens mekka

Takterrassen på butikken/restauranten Corso Como

Selv liker jeg å starte i livsstils butikken Corso Como. Handler sjeldent – men et glass med noe hvitt og noe godt å spise er et bra startsignal for hva som måtte komme…..

Milano – interiørverdens mekka

Blant annet denne usedvanlige spennende skobutikken I lokalene ved siden av Corso Como 10.

Overalt opplever man at interiør er høyinteresse –også i vakre og litt annerledes skobutikker.

Milano – interiørverdens mekka
Nika Zupanc hos Spazio Rossana Orlandi

Milano – interiørverdens mekka

Nika Zupanc for Londons Sè.

En annen butikk – jeg velger å kalle det et opplevelsessenter er butikken til Milanos grand old Trend guru, Rossana Orlandi. Adressen er via Matteo Bandello 14/16. Selv liker jeg veldig godt denne enkle rene stilen til slovenske Nika Zupanc. Det er jo godt mulig det har med fargene å gjøre….som minner meg farger som LADY 7163 Minty Breeze, LADY 5362 Fusion og LADY 6084 Sjøsmaragd.

Milano – interiørverdens mekka

3D printing av keramikk hos Spazio Rossana Orlandi

Javel, så var det kanskje fargen som også fikk meg til å stoppe opp hos FAB LAB som utførte en form for workshop i hagen hos Orlandi. Eller kanskje var det at selve stoffet som denne teknikken er bygget på minner meg om vakre LADY malinger :) Gleder meg sinnsykt til å følge med på 3D prints i tiden som kommer.

Milano – interiørverdens mekka

Sov godt etter badet hos BOFFI – mulig med herrebesøk:)
Jeg hadde ikke hatt noe problem med å flytte inn i deler av leiligheten som viser kjøkken- og bad produsenten BOFFI sitt vakre utvalg. Både butikk og show rom er åpent for publikum hele året. Adressen her en via Solferino 11 (for øvrig fin gangavstand fra Corso Como). Selv om jeg liker å omgi meg med farger så kjenner jeg nå en helt klar dragning til lyse rom.

Og når jeg så våkner opp neste morgen så inntas frokosten svært gjerne ved denne fantastiske kjøkkenbenken hos samme produsent. Mulig jeg hadde fått noen ekstra lyster ved synet av den vakre lampen…..

Milano – interiørverdens mekka

Som alltid – deilige kjøkkenopplevelser hos BOFFI.

Farger er som alltid interessant å få med seg… og Milanos møbelbutikker er ikke noe unntak. Det som i år var gjennomgående i de butikkene jeg oppsøkte var en elegant, noe dempet fargeskala. Mange lyse interiører, fra hvitt over til forsiktige såkalte fargede nøytraler. Aksentfarger i vakker symfoni, som hos Poltrona Frau, var lett å se. Og jeg tenker selvfølgelig med en gang på min store favoritt fra siste LADY Balance fargekart LADY 1864 Anonymous….spennende, en anelse sensuell – og helt klart veldig 1950`.

Milano – interiørverdens mekka

Hvitt, krem og LADY 1864 Anonymous hos Poltrona Frau

Milano – interiørverdens mekka

Elegante fargekombinasjoner i vinduet hos B&B Italia. Se opp for dype vakre blåtoner i kombinasjon med elegante gylne nyanser.

Ventura Lambrate litt øst i Milano er stedet for ny og spennende design under Milano uken. Jotun stilte ut noen utvalgte vakre farger sammen med designere fra Klubben og Norwegian Craft, samt Norwegian Icon og kafekonseptet Fuglen. Selvfølgelig fikk jeg også med meg andre ting i dette spennende området. Det var også her jeg nok engang fant min favoritt –og som jeg nå skal begynne å spare til :) nemlig dette utrolige teppe fra nydelige Mae Engelgeer.

Milano – interiørverdens mekka

Nr.1 på min ønskeliste. Det store deilige pleddet i de vakreste blåtoner.

Som allerede nevnte: Jotun stilte ut i Milano – Norwegian Presence i Ventura Lambrate. Fantastisk norsk design som fikk mengder av oppmerksomhet fra alle verdenshjørner. Jotuns oppgave var her å ramme inn / og differensiere de forskjellige utstillerne ved bruk av farger.

Milano – interiørverdens mekka

Eksempel på veggfarge LADY 1930 Lounge ble benyttet alle designere hos Norwegian Craft. Her vises fantastiske KNEIP, som etter min mening tar naturmaterialer og håndverk til spennende nye høyder.

Utstillingen var satt sammen av stylistduoen Kråkvik& DÒrazio . Samme favoritter skapte også vakre bilder sammen med fotograf Siren Lauvdal til katalogen som ble delt ut på messen.

Milano – interiørverdens mekka

Fargene vi viste på Norwegian Presence var LADY 6325 Balanse, LADY 7163 Minty Breeze, LADY 1930 Lounge og den helt nye, fine og ikke minst riktige blåfargen LADY 4112 Norwegian Presence. Les mer om fargene her.

Norwegian-Presence-fargekolleksjon

Milano – interiørverdens mekka

Da velger jeg å avslutte denne lille oppsummeringen av årets Milano messe med å være helt ærlig! Joda…. Det var mye vakkert å se…. Mye fint å oppleve…..men jeg var raskt til å komme meg ut og titte på livet i friluft….som her hvor jeg med glede hoppet elegant over vegg-til-vegg teppe hos Studio Dimore for å puste inn den italienske atmosfæren.
Åh! Som jeg elsker den!

Lisbeth

Lisbeth – Global Fargesjef

Lisbeth er Global Fargesjef i Jotun og en av Norges mest etterspurte trendanalytikere. På sine reiser rundt i verden samler hun inntrykk og trender som du finner igjen i LADY sine fargekart.

Varm og eksklusiv farge til soverommet

Marlene fant den perfekte lune fargen til sitt soverom i den nye LADY Wonderwall 11175 Adventure. Jeg ønsket meg et…

Et landlig og lunt hjem med personlighet!

Aina Næss (50) og hennes mann nyter livet på landet. I omgivelser som gir ro i sjelen, har de bygget…

Tidløst bad hos Frida Fahrman

Frida Fahrman nyter for tiden sitt deilige bad, som har blitt et herlig og harmonisk rom i huset. Det føles…

Et barnerom som vokser med barnet

Med LADY Wonderwall får veggene en holdbar overflate på barnerommet. Få tips til hvordan du kan oppdatere rommet med enkle…

Magisk stemning og 17. mai-feiring i hagen!

Hipp hipp hurra – snart er det 17. mai! Få tips til hvordan du kan skape en flott ramme rundt…

Deilig kake til 17. mai feiringen!

Hipp hurra for 17. mai! Vi feirer dagen med en lekker, rød fløyelskake – eller Red Velvet kake, som er…

Go to top