Jakten på gode fargenavn!

Jakten på gode fargenavn!

Denne fargen heter 3377 Slate Lavender! Les mer om hvordan alle fargenavnene våre blir til!

Den store navnejakten!

Dusky Peach. Slate Lavender. Northern Mystic. Evening Green. Har du noen gang lurt på hvordan alle de vakre LADY-fargene får navn?

Skandinavisk fargesjef Nina Klæboe Mørkve tryller hvert år frem en mengde nye fargenavn, og inspirasjonen kan komme når og hvor som helst.

– Jeg kan bite merke i et ord, en beskrivelse eller uttrykk, – være seg i en tekst jeg leser, musikk jeg hører på eller fra noe som fanger oppmerksomheten min i forbifarten. Det kan være noe jeg ser i naturen, eller opplever på reiser. Det finnes en mengde innfallsvinkler til ordene og inspirasjonen som ligger bak LADY-fargenavnene.Den store navnejakten

En morsom og leken farge må ha et lekent navn! LADY Pure Color 12074 Peachy.

Mange hensyn å ta

Alle nye farger får engelske navn, og fargenavnet skal fungere i alle land og regioner. Noen ganger trenger fargen et beskrivende navn, som den dempede beigetonen Soothing Beige og den litt mørkere Modern Beige, for eksempel, navn som gir et hint om stemning og valør.

– Det hender at folk faller like mye for navnet på fargen som for fargen i seg selv, rett og slett fordi navnet gir dem en god følelse eller gode assosiasjoner, sier Nina og forteller at det hender kunder kommer til butikkene for å kjøpe en bestemt farge, bare på grunn av navnet.Den store navnejakten

Her er fargen 12075 Soothing Beige vist i kalkmalingen LADY Minerals.Den store navnejakten

Veggene har fått fargen 12076 Modern Beige – i den supermatte LADY Pure Color.

Hver farge sin identitet

Selv om Ninas kreative hode bobler døgnet rundt, er det ingen tilfeldigheter rundt valg av fargenavn.

– Hver farge skal ha sin identitet. Er det en nøytral farge? Egner den seg best på store flater, eller som en aksent- eller kontrastfarge? Skal den være med oss lenge? Trendy farger får gjerne et mer markant navn enn de mer nøytrale, sier Nina.

Fargen Peachy, for eksempel, en av fargene på fargekartet for 2019. Allerede i navnet hintes det til at det er snakk om en gyllen, dempet ferskentone, – samt at fargen er morsom og leken. På engelsk brukes bl.a ordet peachy om noe som er fint eller å ha det bra, samt at det brukes til å beskrive ferskentoner. – Perfekt ord for vår vakre og lekne, ferskenfarge med andre ord!

Det hender også hun diskuterer et og annet navn eller ord med venner og kjente. Noen ganger kommer det gull tilbake. Som da mannen hennes kom hjem fra jakt.

– Han fortalte om hvordan fargene i skogen forandret seg med det fallende dagslyset, om det blå som gikk over i dempet blågrønt. Det ble til fargen Evening Green, sier Nina.Den store navnejakten

Fargenavnet som har fått inspirasjon fra det fallende dagslyset i skogen! LADY  Pure Color 6352 Evening Green.Den store navnejakten!

Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk fargesjef og en kreativ navnesmed!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Stor suksess med lansering av nytt fargekart!

Lansering av nytt LADY fargekart 2020. Endelig vises fargene som mange har ventet på i lang tid!  God mottakelse av…

En hyllest til fargene! Nytt fargekart fra LADY

Et nytt tiår markerer ofte en større endring- og det er for mange et tidspunkt for refleksjoner om fremtiden. LADY…

Frodig og naturlig med ny grønnfarge!

Med fargen LADY Wonderwall 8546 Local Green kan du ta med deg en naturlig frodighet inn i hjemmet. Kortreist og grønn Stadig…

Diskret, gyllen og kalkaktig

Lekker i kalkmaling! LADY Minerals 11174 Curious Mind – og slett vegg er malt supermatt med LADY Pure Color.  …

Varmende og jordnært med Grounded Red

LADY 20144 Grounded Red skaper en lun og beskyttende atmosfære. Trygg forankring hjemme I en hektisk hverdag er det lett…

Herlig forfriskende med blågrønt!

LADY 5489 Free Spirit – en optimistisk og harmonisk farge! Se hvor fin den er i kombinasjon med detalj rundt…

Go to top