Helle Tjaberg’s julegaveliste

Helle Tjaberg’s julegaveliste

Alt jeg ønsker meg …

Jeg gleder meg veldig til jul i år. Og har allerede smakt på pepperkakene … Jul er for meg først og fremst tradisjon, familie og rolige dager. Jeg liker faktisk også aller best å gi bort gaver, er ikke så opptatt av å få – er vel blitt så gammel at jeg klarer å kjøpe meg det jeg virkelig trenger. Men det betyr ikke at det ikke er lov å drømme … Her er noen ting som jeg har på min julegaveliste!

Helle Tjaberg's julegaveliste

Ferm Livings nye serie i stengods heter Neu, og består av en rekke nydelige gjenstander i duse grågrønne nyanser. Jeg ønsker meg hele serien!

Helle Tjaberg's julegaveliste

Jeg ønsker meg også et nytt soverom. Eller rettere sagt: jeg ønsker å pusse opp mitt eksisterende soverom, og da skal veggfargen være Jotun LADY Balance 7555 Soft Mint fra Everyday Balance-paletten. Det er en utrolig harmonisk og vakker nyanse, som jeg falt for med en gang jeg så den.
Helle Tjaberg's julegaveliste
Den superfine og enkle knaggen Afteroom fra Menu vil passe perfekt på mitt ”nye” soverom.

Helle Tjaberg's julegaveliste

Jeg kjøpte en liten førjulsgave til meg selv da jeg var i New York i slutten av oktober, nemlig årets julelys fra Jo Malone – det lukter som et helt lite juletre i seg selv. Men husk; de virkelig gode duftlysene koster litt; da varer de til gjengjeld lenge, og du unngår hodepinen som de billigere ofte kan gi meg i hvert fall …

 

Helle Tjaberg's julegaveliste

Hvis det er plass under treet så er det bare å pakke inn årets fineste sofa, nemlig Tiki fra Fogia, designet av norske Andreas Engesvik. Så enkel, så vakker. Fargen minner meg også om en annen farge jeg falt for i høst ifra paletten Everyday Simplicity, nemlig LADY Balance 1864 Anonymous, en særegen farge som tilfører rommet noe helt ekstra.

 

Helle Tjaberg's julegaveliste
På den litt mer glamorøse siden ønsker jeg meg denne isbøtten fra Waterford. Passer perfekt når de aller siste episodene av Mad Men kommer på skjermen igjen til våren.

 

Helle Tjaberg's julegaveliste

Marmor er fremdeles viktig i trendbildet, og jeg synes danske Nordstjerne lager noen av de fineste boksene og skålene i dette flotte materialet. Ja takk!

Helle Tjaberg's julegaveliste

Jeg sier heller ikke nei til en av Søren Roses vakre lamper i serien Tribeca fra Menu. Gylne detaljer holder stand, og det kan jeg absolutt like!

 

Helle Tjaberg's julegaveliste

Og sist men ikke minst; jeg synes Hallgeir Homstvedts serie for Muuto med bordskånere i hvit marmor er helt nydelige!  Så nydelige at de faktisk kan stå fremme hele tiden. Og hva med den vakre fargen på veggen? Jo da, den minner meg også om Jotun LADY Balance 7555 Soft Mint … Kanskje det er kjøkkenet jeg må male i stedet for soverommet? Det er for øvrig også flott med et lite syrlig element mot sarte mettede pasteller, ta en nærmere kikk på Jotun LADY Balance 10246 Velvet fra Everyday Simplicity-paletten. Den kan bli fin på en krakk eller en hylle …

Nyt førjulstiden!

Red. anm. På det øverste bildet er veggen først malt med LADY Pure Color i fargen 9938 Dempet Sort. Deretter med LADY Design 10510 Kobber effekt. Les mer om LADY Design her.

Avatar
Avatar

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….