Nyanser av jul – julens trender

Nyanser av jul – julens trender

Jul kommer tilsynelatende tidligere og tidligere for hvert år som går, og selv om jeg ikke tilhører dem som løper ut og kjøper magasinenes julespesialer allerede i oktober, så er det vanskelig å ikke begynne å la tankene vandre mot pynt, hygge og ikke minst stemning når kveldene blir stadig mørkere. Kongerøkelsen tenner jeg imidlertid ikke før i desember! Jeg har funnet frem til noen vakre julebilder, som jeg håper vil inspirere, uansett om du er tilhenger av den tradisjonelle grønne og røde julen, eller du elsker å variere fra år til år. Og fortjener man ikke litt ny julepynt hvert år da? Her finner du noe av julens trender.

maling_stjerner_blomme

Jeg falt pladask for denne stjernerekken som lyser i mørket, fra www.blomme.no – og et juletre lager du lett med litt farget tape. Kjempefint på et barnerom for eksempel. Den mørke veggen er også flott, en liknende farge finner du i LADYs nyeste fargekart, den heter 5180 Oslo.

 

sober-jul-broste-copenhagen

Julen kan også være sober og nedtonet som vist på bildet over fra Broste Copenhagen. Rosa har jeg nevnt i tidligere innlegg, det er en farge som virkelig har dominert det siste året. Det som gjelder er en pudret, elegant og ”voksen” nyanse, som f eks LADY-fargen 2845 Bevegelse. Jeg liker også ideen med å bruke julekuler andre steder enn på treet, spre dem på fat eller dander dem i vaser. Vakkert!

jul-trip-trapp-maling

Det enkle er ofte det beste viser disse fine juletrærne fra danske Trip Trap. Her har også rosa sneket seg inn, og hvorfor ikke?

Honeycombs-lady-maling
Grønt er skjønt, også alene. Papirdekorasjoner, såkalte ”Honeycombs” har blitt veldig populære som pynt og dekorasjon, og det finnes selvfølgelig julevarianter. Jeg har latt meg sjarmere av disse juletrærne, og har gått til innkjøp av dem allerede. Finnes også i hvitt! Fra Blomme.

tinek-jul-lady-maling

Danske Tine K liker å leke seg med Jotun LADY-maling i sine stylingbilder, og her har hun gått for en jul i svart, hvitt og litt sølv. Jeg liker utrolig godt effekten med å male nesten halve veggen svart, og holde både vegg, tak og gulv veldig hvitt. To gode nyanser er 9938 Dempet Sort, og 7236 Chi.

ikea-jul-lady-stjerner
Hva er vel mer egnet til å lyse opp en mørk bakgrunn enn en lyslenke? Den over er fra Ikea. Her liker jeg også hvordan trepanelet tilsynelatende er blitt grovt beiset med en svart beis, mens veggen over er malt matt.

kid-interior-lady-sober-farge

Kid har satset på en sober og elegant jul i år, utrolig lekkert med mørkt lilla mot grått, sølv, hvitt og rosa.

bloomingville-jul-lady-maling

Men julen kan også få lov til å være hvit og naturlig. Enkle fine former kler godt å bli satt i tospann med røft tre, se bare på bildet over fra Bloomingville.

rosendahl-karen-blixen-lady-maling
Ikke plass til et juletre sier du? Beklager, nå har du ingen unnskyldning lenger, for du trenger faktisk ikke annet enn noen potter og noen fine sløyfer. Julepynten kan få slange seg rundt potten, den på bildet er fra Rosendahls Karen Blixen-serie.

kahlerdesign-urbania-julehus
”Julehus” i ulike former og fasonger til å fylles med lys har dukket opp i mange ulike fasonger og materialer, fra sink til keramikk. De på bildet over er i keramikk og tilhører Urbania-kolleksjonen fra Kähler. Vakker effekt!

julestjerner-brose-copenhagen

Ingen advents- eller juletid uten stjerner … Synes disse vakre variantene fra Broste passet fint til å avrunde denne lille julebloggen. Ønsker deg en fredelig og fin førjulstid!

PS. Her finner du tips til hvordan du kan dekke julebordet, samt en oppskrift på deilige Mozart-kuler som du kan lage og gi bort i gave :)

Helle
Helle

Helle – Trendrådgiver

Helle er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun har nesten 20 års redaksjonell erfaring fra interiør- og designjournalistikk og var i mange år redaktør i ELLE Decoration. Hun jobber nå som frilansskribent og trendrådgiver. Helle er fantastisk flink til å formidle design og interiør.

Unik utstilling med norsk design

Veggarbeid Folded Porcelain fra Christina Peel. Linde Sofa fra Tonning & Stryn. Design Andreas Engesvik. Veggfargen er LADY Pure Color 12076…

Gavedryss fra MENU

Bli med i konkurransen – og vinn en av de flotte premiene. Den elegante lille lampen, Socket lamp fra Menu,…

Små grep gir store forandringer!

Gjenoppdag noe av det fine du allerede har ved å sette det sammen på en annen måte! Veggen har fargen…

Våre vakreste røde nyanser

Rødt skjerper apetitten! Dette deilige kjøkkenet har fått den smakfulle, rødrosa fargen LADY 20120 Organic Red. Rødt er lidenskap Rødt…

Ekte og naturlig med kalkmaling

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkmalingen er perfekt til den industrielle stilen! Nå får du LADY Minerals Kalkmaling i hele…

Våre vakreste grønnfarger

LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet. Sofistikert og lekkert med panel malt i…

Go to top