København – reisetips til den interiørinteresserte

København – reisetips til den interiørinteresserte

Hvis du skal til København er 108 vel verdt et besøk. Utsøkt og annerledes mat i uformelle og tøffe omgivelser. – Og fargen på veggen er veldig lik en av våre favoritter, LADY 7163 Minty Breeze.

Vi simpelthen elsker København

Ingen tvil – København har alt du måtte ønske deg og litt til. I alle fall om du som meg er glad i interiørbutikker, dansk design, god mat og hyggelige folk! Litt tidligere i høst besøkte vi den herlige danske hovedstaden – og når man småløper etter vår spreke fargesjef, Lisbeth Larsen, får en med seg ganske mye! Det gjelder å møte opp i gode sko, og være klar for lange dager med mange opplevelser. LADY Inspirasjonsblogg har ingen stor tradisjon som reiseguide, men vi tenkte; hvorfor ikke dele noen tips?

Det beste tipset i København er trolig; lei deg en sykkel! Her er avstandene korte og byen er oversiktlig og utrolig godt tilrettelagt for sykkel. Selv etter mange besøk i byen, gikk det først opp for meg under årets sommerferie HVOR perfekt det var med sykkel! Etter en langhelg på kryss og tvers, var gearet på sykkelen fortsatt ikke benyttet (les: ikke en bakke). På denne turen ble det ikke sykkel, men gode sko og mange skritt…og med så mye deilig mat, er det virkelig behov for å bevege seg litt…

Lisbeth Larsen

En spasertur på Nørrebro, gjennom den koselige gaten Jægersborggade, er noe vår fargesjef Lisbeth Larsen trives godt med. Her er det et vell av små, unike butikker og kaféer som er verd et besøk. Stopp innom keramiker Inge Vincents lille butikk med nydelig keramikk som lages på stedet.

Se den danske arkitektens drømmevilla.

Dansk design – og deilig mat

København har virkelig befestet seg som en stor matby; det kryr av stjernerestauranter – og de kuleste kokkene finner du selvsagt her! Under vårt besøk var vi heldige og fikk smake Mikkel Karstads nydelige lunch, laget i Frama Studio kjøkken. Frama Cph sine vakre lokaler egner seg helt perfekt for små arrangementer som dette, men bare stikk innom om du er i byen! Som regel er studioet åpent for alle, og du kan nyte de fine omgivelsene som opprinnelig var et gammelt apotek. Frama sitt flotte design kan oppleves mens du vandrer fra rom til rom.

Frama Studio kitchen

Frama Studio kitchen – så vakkert, så røft!

Mikkel Karstad

Mikkel Karstad er en dyktig kokk og kokebokforfatter, og tryllet fram de deiligste snacks og småretter til anledningen.

Mikkel Karstad

Så enkelt – og supergodt!

Table setting

Det sjarmerende bordet er dekket med keramikk, designet av Frama. Les mer om Frama Studio Store i Oslo her.

Klassiske interiørfavoritter

Det er så mange kule butikker i København, at det er nærmest umulig å peke på bare en favoritt, men Gubi Flagship Store er høyt på listen! Midt i hjertet av byen finner du denne oasen av en butikk, med vakker, elegant design på hver kvadratmeter. Med en blanding av ny og klassisk design, har Gubi klart å skape noe helt unikt som appelerer til estetikeren i oss. Vi elsker fargene og formene på deres møbler og lamper – og skriver flitting ned på ønskelisten…

GUBI Flagshipstore

Nyere design fra Gubi, er Beetle stolen, her i deilig velur, designet av den dansk-italienske duoen, GamFraseti. Den funksjonelle lampen Multi-Lite fra tidlig på 70-tallet har fått sin renessanse, og finnes i flere farger.

Gubi Flagship store

Gubi Flagship Store er verd et besøk for alle designinteresserte!

Moderne former

Et steinkast unna, er vi tilbake på Strøget og der må vi selvsagt stikke innom HAY House. Her kan du boltre deg i et stort utvalg av nye og kjente varianter fra den danske produsenten. Det brede sortimentet av stoler kan gi noen og enhver beslutningsvegring…  Noen av de siste nyhetene, finner du i den nye, utvidede kjøkkenavdelingen. Det skal godt gjøres å besøke butikken, uten å få med seg en liten ting eller to, som akkurat får plass i håndbagasjen hjem!

HAY House

Stort utvalg i både møbler og kjøkkenartikler hos Hay House på Strøget.

Ny bydel i emning

Vi trasker gjennom Strøget tilbake mot Nyhavn, og her er det nok av muligheter for å ta en avstikker innom både interiør- og klesbutikker! Men vi skal videre ut av sentrum – og nordover til Nordhavn. For bare kort tid siden var Nordhavnen bare tilgjengelig som et ordinært havneområde. I dag spretter det ene nye bygget opp etter det andre, parallelt med at gammel bebyggelse totalrenoveres. Det er fortsatt stor byggeaktivitet i området, men snart er hele masterplanen for utvikling av den nye, bærekraftige bydelen satt ut i live. Om du er interessert i arkitektur og byutvikling, anbefales en tur hit, der du blant annet kan se to ruvende cement siloer, bygget om til et særegent kontorkompleks.

En av de første som etablerte seg i Nordhavnen, var Menu. Med deres nye showroom Menu Space, har de ikke bare flyttet sitt hovedkontor og showroom, men også etablert en kafé og gjort showrommet tilgjengelig for alle. Lokalene er røffe og kule, og passer perfekt inn i de industrielle omgivelsene ved havnen.

Menu Nordhavnen

Menu sin filosofi er å gjøre verden litt mindre komplisert og litt vakrere – og med sine vakre, tidløse møbler treffer de blink.

Menu i Nordhavnen

Med myke sofaer og elegante lamper mot røff betong, skaper Menu et moderne og tøft uttrykk i sine nye lokaler.

Uformell stemning og utsøkt mat

Danskene er eksperter på å skape god stemning – og når byen byr på så mange flotte restauranter, kan du oppleve mange utsøkte måltider i denne byen! På 108 i Strandgade kan du nyte et annerledes og spennende måltid, satt sammen med restaurantens egenimporterte økologiske viner. Husk bare å bestille bord i god tid, for dette stedet er svært populært, ikke minst etter at chef Kristian Baumann og hans team ble belønnet med en stjerne i Michelin guiden.

108 Cph

Munnblåste lamper, håndlaget keramikk og vakre skinnetuier til bestikket; her er detaljene på plass. Vi vet dessverre ikke fargen som er brukt på veggen, men drister oss til å si at den ligner veldig på LADY 7163 Minty Breeze.

Ikonisk arkitektur

The Standard er et annet restauranthus som er verd et besøk, både med tanke på mat og interiør. Også her er maten belønnet med en Michelin stjerne, og det er mulig å nyte utsøkte, danske spesialiteter.

Det er benyttet rikelig med dansk design i alle rom. Og husets to restauranter, Studio og Almanak, er vakkert innredet med en imøtekommende atmosfære. Danskene er generelt superflinke til å velge design fra egne rekker, til sine restauranter, kontorer og hjem! Det er en kjensgjerning at vi har et lite stykke å gå her hjemme, for å matche dette engasjementet og stoltheten for norsk design.

The Standard Studio

The Standard

The Standard, et ikonisk bygg i Havnegade.

Design- og kunstskatter

Etter så mye interiør og mat, må vi snike inn litt kultur også! I Designmuseum Danmark, kan du beskue en mengde danske design ikoner – og for en imponerende samling det er! Vel verd besøket bare for å se samlingen av stoler – eller lære litt mer om hvordan danskene har hentet inspirasjon og samarbeidet med Japanske designere, arkitekter og kunstnere i årtier. Om du besøker museet innen mars 2018, kan du også få med deg utstillingen «I am black velvet», som presenterer den unike samlingen av designer Erik Mortensens haute couture.

Har du ikke besøkt Glyptoteket tidligere, eller Ny Carlsberg Glyptotek som er det fulle navnet, anbefales dette også sterkt. En helt utrolig samling av kunstskatter og statuer, der de eldste objektene i samlingen dateres helt tilbake til oldtiden.

Glyptoteket

Glyptoteket

Ta gjerne lunsjen i kaféen og nyt den vakre utsikten til vinterhaven!

Design hotell

På hotell SP 34, er vi på et vis tilbake der vi startet reisen, for det er nettopp Frama som har stått for interiørdesignet av dette hotellet. I den uformelle og trivelige resepsjonen er det godt med plass for å la dagens inntrykk få synke inn og slappe av med et glass vin.

Hotell SP34

Restaurant Väkst

Neste morgen nyter vi frokosten i vakre omgivelser på Väkst, som er en av restaurantene tilknyttet hotell SP 34 – og er klare for nye opplevelser i Kongens by! Byen som vi elsker å komme tilbake til – igjen og igjen….!

Fotografier i denne saken er tatt av Mikkel Heriba. Foto av Lisbeth Larsen og Mikkel Karstad: privat.

 

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Bli inspirert av Ninas bevisste fargevalg

Nina Lunde er interiørjournalist og bor i Villa Floris, en flott klassisk villa på Nordstrand, som hun og mannen har…

Den perfekte gråfargen!

Det tar tid å finne den rette fargen; men når man endelig lander på en farge som fungerer, er det…

Rå struktur gir harmonisk soverom

Therese Sennerholt, Art Director, grafisk formgiver og stylist, viser oss sitt vakre soverom. Hun har malt med LADY Minerals Kalkmaling,…

Gjør rommet større med farger og lys

Du kan enkelt få rom til å virke større ved hjelp av gode farger og lys. Visste du at farger…

Festbord til herlige mai

Mai er tid for konfirmasjon, nasjonaldag og andre hyggelige sammenkomster. Interiørdesigner og stylist Elisabeth Heier har invitert oss hjem, for…

Fra ungkarsleilighet til koselig bosted for familien

Tid for hjem brukte LADY Minerals Revive 8469 Green Leaf og 10965 Hipster Brown for å få taktile overflater i leiligheten. Tid for…

Go to top