Kreativt rom i 100 år gammel villa

Kreativt rom i 100 år gammel villa

Et nytt, kreativt rom har vært på familiens ønskeliste, og Tid for hjem ble satt på saken!

Gamle hus har spor av levd liv og historie. Det handler om å ta historien med inn i nåtiden.

Et kreativt rom til familien på fem

Den ærverdige villaen hadde vært i familiens eie i et drøyt år, og mens de drev med oppussing av den første etasjen i huset, var den andre etasjen utleid.

Familien på fem ønsket å ta i bruk dette arealet også, og søkte Tid for hjem om hjelp til å finne gode løsninger for det store oppholdsrommet og det lille kjøkkenet. Ønsket var å bevare noe av det gamle, og å få et oppholdsrom med sofakrok og god plass til bord for kreative sysler.

Tid for hjem - FØR-bilde

Et stort rom i et hus med masse sjel! For et flott utgangspunkt for designer Aina.

Designer Ainas tips til oppussing av eldre hus

– Gamle hus har spor av levd liv og historie. Det handler om å ta historien med inn i nåtiden, sier interiørdesigner Aina Sollie Steen. – Finnes det elementer som kan bevares? Det vil alltid være en fin ting at noe i rommet alltid har vært der, forteller hun.

kjøkkenet i det kreative rommet

Nyoppusset kjøkken og spiseplass. Sprossene og taket på kjøkkenet ble malt med LADY 20120 Organic Red. Foto: Pandora Film/TV 2

Ainas interiørplan for prosjektet

 • Det gamle eikegulvet i stuedelen ble slipt og deretter lakket på nytt.
 • Noe av den gamle byggeskikken i eldre hus ble gjenskapt ved å kle en del av veggene med stående furupanel. Dette ble fargesatt med Jotun Panellakk 90022 Dempet Grå.
 • Etter å ha revet veggen mellom kjøkken og oppholdsrom, ble det satt inn en «gammeldags» skillevegg med smårutet glass.
 • Både skilleveggen og taket på kjøkkenet ble malt i den varme, brunrøde fargen LADY 20120 Organic Red, og det ble montert en hvit, tidløs kjøkkeninnredning.
 • Aina valgte en kjølig og ganske nøytral fargepalett på vegger og i tak i oppholdsrommet, men puter, pledd og puffer har varme farger som gir en god miks.
 • Møbleringen i stuen er stort sett langs veggene, med løse, lette møbler, slik at det er lett å rydde god gulvplass for aktiviteter og lek. Det ble laget et stort spisebord for gjestebud og kreative aktiviteter. Til slutt en personlig lampe, der man kan henge opp familiens kreative prosjekter og bilder.

sofakroken - Tid for hjem

Rommet fikk en nøytral base i ulike grånyanser. Taklister og himling malt i fargen 9930 Tåkedis. Veggene ble malt LADY Pure Color i fargen 9904 Skumring.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

sofakroken - Tid for hjem

Tips! For nytt, ubehandlet panel anbefaler vi LADY Pure Nature Interiørbeis. Dette produktet gir en naturlig, matt overflate, og har et større fargeutvalg enn Jotun Panellakk.

Påfør beisen i tynne strøk. Tørk av overskytende beis med en svamp eller lofri fille. Beis maks 1-2 panelbord om gangen i hel lengde. – Se flere tips i filmen her – Slik gjør du det!

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

 JOTUN Panellakk

JOTUN Panellakk

 • Lysner og fargesetter gulnet og tidligere behandlet underlag
 • Fremhever og bevarer trestrukturen
 • Enkelt å få et fint resultat. Tørker raskt.

Produkter og farger

Spiseplass i det kreative rommet

Vinduer: LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit. Dører og malte lister: LADY Supreme Finish Matt, 9904 Skumring.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Brunrødt kjøkkentak

Mens kjøkkeninnredningen var hvit og klassisk, ble fargevalget til taket mer utradisjonelt! Det ble malt med LADY Pure Color  20120 Organic Red.

Tid for hjem - kjøkken

Skilleveggen mellom kjøkken og stue skulle gi byggmester Rune Strandenes litt hodebry. Den skulle ha et glassfelt som skulle se ut som smårutete vinduer. Rune bestemte seg for å bygge dette av MDF-plater, noe han etter hvert skulle angre veldig på. Det ble rett og slett for skjørt og gikk i stykker. – Neste gang skal jeg bruke eikespiler eller annet treverk, forteller den blide byggmesteren.

sprossevindu og romdeler

Glass og smårutete utrykk mellom kjøkken og spisebord. Farge: LADY 20120 Organic Red.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Les også om det blå rommet i forrige ukes episode her!

Einar setter Aina i sving med Panellakken!

Nok et prosjekt ferdigstilt! Familien ble kjempefornøyde med resultatet, og forteller til TV 2 at de ikke vil endre på noe, og har hatt stor glede av det kreative rommet i ettertid.

Foto: Pandora Film/TV 2. Se Tid for hjem tirsdager fra klokken 20.00 på TV 2 og når du vil på TV 2 Play. For mer informasjon om møbler og materialer se TV2.no her.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…

Naturlige kombinasjoner med nabofarger

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, inspirerende fargetoner og gode tips til hvordan du kan skape behagelige…

Monokrom fargeharmoni

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder mange lekre, nye fargekombinasjoner og gode tips til hvordan du…

Deilig minimalisme med nøytrale nyanser

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, vakre fargenyanser! Her kan du lese mer om hvordan du kan…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Følg oppussingsprosjektet til Marte Bratberg

Marte Bratberg og familien har kjøpt drømmeboligen på Tåsen i Oslo. Her har de i tillegg det Marte beskriver som…