LADY fargekart 2016

LADY fargekart 2016

Tendenser i tiden: Vi stopper opp og tar oss tid til å reflektere over vår livsstil. Det samme gjør vi med valg av farger. Det var dette vi lot oss inspirere av i forbindelse med arbeidet med den nye fargekartet.

I en overfylt hverdag går mye på en altfor rask autopilot – og resultatet er at vi ofte tar de enkleste og kjappeste utveier. Jeg er den første til å innrømme at «take away» mat og andre enkle løsninger ofte må til, men det er når dette blir «normalen» er det på tide å stoppe opp og tenke igjennom sine valg.

Urban Gardening

De aller fleste har fått med seg begrepet «Urban Gardening». Det dyrkes i blomsterkasser, i potter i vinduskarmen, noen er heldige å ha sitt eget lille drivhus og noen går sammen i diverse hagelag. Felles for disse er drømmen om å se egne ting gro og spire. For så å vite hva slags mat man faktisk spiser.

Nytt fargekart fra LADY - 2016

I Oslo dukker det opp parsellhager rundt omkring og byfolk som lengter etter jord under neglene strømmer til. Noen som var heldige å få tildelt en parsell i Herligheten Parsellkollektiv i Bjørvika var gjengen i «Grønne Jenter». Herligheten er et grønt økologisk initiativ, et prosjekt om urban matproduksjon.

Nytt fargekart fra LADY - 2016
Restaurant Stedsans ligger i Københavns Østerbro og har allerede rukket å bli et «must» for alle med sans for tidsriktig grønn og kortreist mat. Man klatrer opp en vindeltrapp til et stort tak – en herlig grønn oase med blomster og grønnsaker åpenbarer seg. Hagen eies ikke av restauranten, men av lokale entusiaster som sammen driver prosjektet ØsterGRO. Maten som serveres i den populære restauranten er basert på de beste og ferske råvarer fra lokale bønder.

Nytt fargekart fra LADY - 2016

Drivhus baren: Rød basilikum, sitronmelisse og tørkede roseblader er bare noen av ingrediensene man får når man bestiller en drink i Torggata Botaniske. Nok et tilskudd til tendensen om grønt og sunt :)

Nytt fargekart fra LADY - 2016

Reflections Of Earth – er LADY sitt svar på den grønne og ærlige tendensen. Bildet til venstre viser fargen LADY 8469 Green Leaf og bildet til høyre viser fargen LADY 394 Varmgrå. I dette temaet har vi dessuten valgt å male samtlige vegger med LADY Wonderwall, som er vår mest robuste veggmaling.

Vi ser et stadig større behov for å rydde litt opp i alt rundt seg. Har vi for mye? Trenger vi alt? Store rolige flater i hjemmet kan for mange bidra til en roligere tilværelse, og i temaet Reflections Of Light hyller vi de hvite nyanser og inspirasjonen kommer fra både mote og nordisk møbeldesign.
Nytt fargekart fra LADY - 2016

Den norske klesmerket Epilogue by Eva Emanuelsen viste en helt fantastisk kolleksjon for sommeren 2016. Lag på lag av vakre materialer og hvite toner fikk drøssevis med positiv omtale når kolleksjonen ble vist for kort tid siden.

Nytt fargekart fra LADY - 2016
Den nye Budal stolen er en modernisert utgave av den tradisjonsrike stolen som i sin tid ble laget i uante varianter av bønder i Budal. Stolen som har sin opprinnelse på 1800 tallet har nå blitt modernisert og er et nydelig tilskudd til nordisk design. Foruten denne varianten i såpet eik kommer snart stolen i følgende Jotun LADY farger: 9938 Dempet Sort, 4629 Skyggeblå, 1877 Valmuefrø og 1624 Letthet.

Nytt fargekart fra LADY - 2016

I temaet Reflections Of Light relanserer vi et knippe med velkjente lyse Jotun LADY farger. I tillegg presenterer vi noen helt nye farger. Vi rydder opp og skaper rom for kreativitet og ettertanke. Nordisk og ikke minst norsk design står sterkt og lyse deilige nøytraler er som skapt for denne stilen. Bildet til venstre har fått fargen LADY 1001 Egghvit og bildet til høyre er malt med den helt nye fargen: LADY 10678 Space.

Et personlig hjem formes gjennom tidens løp. Gleden og kunsten ved å kombinere og sette sammen møbler og interiører fra ulike tidsepoker skaper det unike – et hjem som sier noe om personlighet og preferanser. Vi fjerner oss fra «bruk og kast» og finner gleden i gamle skatter. En forfinet eleganse oppstår når vintage møter moderne design og det var naturlig for oss å ta utgangspunktet i elegante og sofistikerte blåtoner når dette temaet skulle formes. Temaet fikk navnet Reflections Of Time, og selvfølgelig tok vi en titt på fashion:)

Nytt fargekart fra LADY - 2016
Interiør og farger handler også om mote – og det at catwalken er en naturlig inspirasjonskilde er hevet over enhver tvil. Her vises (til venstre) Jill Sander sommer 2016 og (til høyre) Celine sommer 2016.

Nytt fargekart fra LADY - 2016

Vi i Jotun simpelthen elsker denne lampen fra Flos. Den er moderne, samtidig som den har et snev av tidligere tider over seg. Og som man ser – den passer utmerket til blå nyanser. Her er veggen malt med den supermatte LADY Pure Color i fargen LADY 4477 Deco Blue.

Nytt fargekart fra LADY - 2016

Tidligere tider skatter – solide design ikons som Hans Wegners The Chair er en drøm for mange, og bidrar til et sofistikert miljø:)

Nytt fargekart fra LADY - 2016

I temaet Reflections Of Time bestemte vi oss for å sette sammen et knippe med vakre blå nyanser – i kombinasjon med noen gode nøytraler samt en helt ny og unik farger: LADY 10683 Cashmere. Den matte og fantastiske LADY Pure Color var et naturlig valg for dette temaet.


Nytt fargekart fra LADY - 2016
Resultatet av inspirasjon og fargejobbing sees tydelig i disse bildene som viser (til venstre) den elegante blåfargen LADY 4477 Deco  Blue på veggen med sofa, samt LADY 4618 Kveldshimmel i front. Til høyre har vi malt med LADY 4744 Sophisticated Blue. Stort mer sofistikert skal man lete lenge etter:)

Det nye fargekartet er ute i butikkene nå, og jeg håper dere finner noe som frister:) Det viktigste er imidlertid å velge en farge som akkurat DU trives med, en farge som passer din hverdag og som gjør deg fornøyd. Selv skal jeg male min stue med LADY Pure Color 4477 Decoblue i neste uke. Og så kan jeg jo ønske meg en ny lampe fra f.eks Flos:)

Ha en fin dag!

PS. Her kan du se hva pressen og bloggerne syntes om det nye kartet!

Lisbeth
Lisbeth

Lisbeth – Global Fargesjef

Lisbeth er Global Fargesjef i Jotun og en av Norges mest etterspurte trendanalytikere. På sine reiser rundt i verden samler hun inntrykk og trender som du finner igjen i LADY sine fargekart.

7685 Subtle Green – en subtil og anvendelig grønntone

I fargekartet CANVAS presenterer vi hele 4 grønne farger for 2024. En av disse er den dempede og herlige grønntonen…

La deg inspirere av mørke farger

Mørke farger gir et eksklusivt og elegant uttrykk i hjemmet, og vi benytter anledningen til å inspirere med noe av…

7686 Mindful Green – en balansert grønntone

Vårt nyeste LADY-fargekart, CANVAS, presenterer flere grønne fargenyheter – som for eksempel den dype, mørke fargen 7686 Mindful Green! La…

Vakker Oslo-leilighet med kalkmaling

Hjemme hos Emilie Frøyland er det grønt og beige som spiller hovedrollene. Bli med inn i det avslappende og lekre…

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Muted Coral i Pop-up på Oslo Design Fair

Fargenyheten fra Jotun, LADY 20217 Muted Coral, er det mange som har forelsket seg i. Vi var veldig stolte over å…