Arkitektens danske drømmevilla

Arkitektens danske drømmevilla

Arkitekten har virkelig fått fram husets fantastiske detaljer gjennom oppussingen! Ved å bruke samme farge på vegg og dørlist, får øyet en visuell ro i overgangen til den detaljrike spisestuen. Veggen nærmest er malt med LADY Pure Color 20046 Savanna Sunset, og listene er malt med LADY Supreme Finish Matt i samme farge.

Arkitekt med sans for detaljer

I den sjarmerende, gamle fiskerlandsbyen Vedbæk i Danmark ligger et spesielt hus som tilhører arkitekt Jonas Bjerre-Poulsen i Norm Architects.

Det historiske huset ved sjøen er blitt et livsprosjekt – både jobb og hjem. Her bor designeren sammen med sin familie, og de har lagt sin elsk på omgivelsene. Vedbæk, rett nord for København, er en feriedrøm om sommeren og en stille og melankolsk by om vinteren. Huset er en sjelden arkitektonisk perle. Her bor en arkitekt og produktdesigner med sans for detaljer og ikonisk interiør.

Nylig ble designerens danske villa brukt som lokasjon for en omfattende malejobb. Vi fikk nemlig lov til å bruke huset for å vise hvor mye fint du kan få til med de nye fargene fra LADY. Det ble et veldig spennende prosjekt!

Jonas Bjerre-Poulsen

Gjennom Norm Architects har Jonas Bjerre-Poulsen vært med på utvikling av kjent interiørdesign. Han var en av grunnleggerne av selskapet ti år tilbake.

Hus med historisk sus

Huset ble bygd i 1911 av arkitektene H. Wright og E.V. Marston. Wright var byarkitekt i København på den tiden. Boligen bærer preg av at den første eieren var glad i å reise, og har særlig elementer fra Frankrike og Italia. Jonas Bjerre-Poulsen falt for sjarmen og arkitekturen da huset kom for salg. Han ble eier av et oppussingsprosjekt med muligheter – og begrensninger. Huset hadde sju forskjellige gulv i sju lag, og en herlig blanding av stilarter, fra gammelt til nytt og moderne.

– Huset var ikke særlig godt ivaretatt. Det var et fargerikt lappeteppe! Bygningen er flott, med særegen arkitektur og flott beliggenhet nær sjøen. Jeg synes ikke huset er så fint fra utsiden, men det har definitivt karakter. Det er bygd i en tyrolsk stil, preget av italiensk og tysk arkitektur, med stor takhøyde og flere balkonger med utsikt over sjøen, forklarer Jonas.

10966 Almond Beige og 20047 Blushing Peach

Sofaen er designet av Rui Alves for Menu, som er en viktig samarbeidsparter for Norm Architects. Veggen i front har fargen 10966 Almond Beige og stuen er malt med 20047 Blushing Peach. Dette er to farger som harmonerer meget godt sammen.

10580 Soft Skin panel

Den nydelige, avrundede panelveggen har svært vakre detaljer! Med matt perfeksjon ble panelet malt med LADY Supreme Finish i fargen 10580 Soft Skin. Den vakre sofaen i den støvblå fargen er fra &tradition.

Som å bo i et gammelt bibliotek

Jonas Bjerre-Poulsen mener atmosfæren betyr mye. De spesielle ornamentene og den gamle verdenssjarmen gjør selve interiøret.

Noen ganger føler jeg at jeg er i et gammelt, italiensk bibliotek.

Jeg hadde egentlig aldri trodd jeg skulle bo i et historisk hus. Jeg har en minimalistisk smak, og så etter en moderne bolig. Men da vi fant dette, falt jeg for det estetiske fraværet. Det så ut som en teatralsk kulisse fra en film om Toscana eller Provence. Det var for mye, forteller Jonas. Så startet jobben med å renovere rom for rom i sin opprinnelige stil. Han fjernet alt som ikke var originalt, og pusset opp den opprinnelige arkitekturen. Han fant fram til en miks han bare hadde sett i kunstgallerier tidligere, der ornamentene kommer tydelig frem ved å beholde alt det andre veldig rent og minimalistisk.

Det førte til en helhetlig stil som var råere, mer industriell og moderne. Fortsatt gjenstår noen prosjekter, slik det ofte er!

Det er enkelt og forstå Jonas’ referanse til italienske kulisser –  dette soverommet er en drøm! Kleberstenspeisen ruver innerst i rommet, omgitt av vakkert listverk Her er det ornamenter på veggene og i taket, og de store, flotte vinduene er omrammet av lange. elegante lingardiner. Veggfargen er LADY 1024 Tidløs.

Alle slette vegger er malt med den nye og enda mattere LADY Pure Color.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Kjøkken i Hipster Brown

Kjøkkenveggen har fargen 10961 Raw Canvas, og veggen foran er malt med LADY 10965 Hipster Brown. Dette er to ulike nyanser som kler hverandre godt! Se hvordan du kan bruke de nye fargene her. Skjærebrett, barstol og lampe fra Menu. Kjøkkenet er designet av Norm Architects for Reform.

Lever med design

Jonas har spennende planer for et nytt bad. Norm Architects har designet badekar og baderomsmøbler for en italiensk bedrift. Disse vil få naturlig plass når møblene er klare for markedet. Produktdesigneren bor med flere eksemplarer av eget design, blant annet møbler og bruksgjenstander som Norm har designet sammen med Menu.

Design påvirker definitivt hvordan jeg bor. Jeg bruker mitt eget hjem til å eksperimentere. Jeg bor med alt jeg har produsert. For meg er det mer enn måte å bo på, enn jobb.

Norm Architects

Bordet Snaregade finnes i flere størrelser og er designet av Norm Architects for Menu. Foto: Menu.as

Malt tre ganger

I løpet av noen hektiske dager med malerpensel og fine farger fra det nye fargekartet, ble huset forvandlet i flere stiler. Arbeidsrommet ble malt hele tre ganger for å illustrere de ulike stilene, Silent Serenity, Lush Garden og City Motions. Ingen tvil om at farge betyr enormt mye for den følelsen man får i et rom! Se hvordan rommet ble i flere farger her.

10981 Norwegian Wood

De vakre objektene som står til utstilling på hyllen kommer ekstra godt fram mot den supermatte veggen i LADY Pure Color. Den rødlige brunfargen 10981 Norwegian Wood skaper en lun og varm følelse og ble en vakker kontrast til det massive steinbordet og gulvet i arbeidsrommet.

Grå favoritter

Jonas ble begeistret for forvandlingene, og fikk noen klare favoritter:

Det var helt magisk å se huset i nye farger. Det endret totalt karakter. Jeg ble veldig glad i den mørke rødbrune fargen, Norwegian Wood, som kontoret mitt ble malt i – veldig elegant mot hvit panel. Jeg har malt hele huset i en fantastisk lys grå fra Jotun i etterkant. Grå er min farge.

– Grått er min farge, sier Jonas Bjerre-Poulsen. Vi skjønner han godt; 1391 Lys Antikkgrå er jo lekkert mot det vakre gulvet i huset! Stolen på bildet er fra Please wait to be seated, skulpturen hører til i huset, og veggobjektet er fra Menu.

I den lille trappen ned til soverommet, ble veggene malt med LADY 10966 Almond Beige, og et lite felt nederst ble markert med 10965 Hipster Brown. To nye, kule brune nyanser som er verd å legge merke til!

Jonas har lagt flotte Magnesit gulv. Produktet heter Duraplan og lages i Danmark av firmaet Dagutek.

Vi føler oss så heldige som fikk besøke dette unike huset! Det har vært en drøm å fargesette de nydelige rommene. Her er noen av fargene vi brukte – kanskje du har fått noen nye favoritter?

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Her er fargene for våren 2020!

Gylne muligheter våren 2020 Nytt år og nye muligheter! Kanskje har du planer om å bytte farger og friske opp…

Våre Vakreste Farger – Fargekartet som hjelper deg

I fargekartet «Våre vakreste farger» finner du mange tips og trygge, gode interiørfarger. Nyhetene 7629 Antique Green (vegg i front)…

Grønn jul med Local Green og Mocktails

Vi slår et slag for å prøve ut alkoholfrie Mocktails i julen! Vår nyeste grønnfarge LADY 8546 Local Green er gyllen og…

Julestemning i diskre omgivelser

Få oppskriften til årets juledrink – som passer perfekt til fargen LADY 11173 Humble Yellow! Glasset er Ferm Living Ripples fra Hviit….

En festaften i magiske farger

Julestemning med et nydelig dekket bord – og den dype, vakre LADY 20145 Wisdom på veggene! Magisk julestemning En julebordsdekorasjon…

Jul i varme nyanser hos Vibeke

Med den dempede, vakre fargen LADY 20120 Organic Red, skapes lun julestemning i en fei! Se det fine julerommet til…

Go to top