Nye vårfarger fra LADY

Nye vårfarger fra LADY

En ny vår!

Nå som endelig våren er her, vil vi se og bli omgitt av nye og friske farger. Vi i Jotun har designet en harmonisk palett med tre, nye nyanser av vår. Bli bedre kjent med fargene Norwegian Wood, Blue River og Nordic Breeze. De nye fargene fremhever norsk design og kunsthåndverk under Milano Design Week i april. Her på bloggen kan du få en sniktitt på fargene, som er spesielt designet til utstillingen Everything is Connected, – og er like vakre hjemme på din vegg.

Jotun Milano Design Week
Vakre kombinasjoner av brunt og nyanser av blått er veldig riktig denne våren; LADY 10981 Norwegian Wood og LADY 4785 Blue River. Putene Lily and Recover er designet av Hallgeir Homstvedt og Runa Klock. Foto: Lasse Fløde/Pudder.

LADY 5452 Nordic Breeze (på veggen) er vårens friske pust – i kombinasjon med detaljer i brunt; stoffene er levert av Gudbrandsdalen Uldvarefabrik. Møbelserien, Super Normal, er designet av Live Berg Olsen. Foto: Lasse Fløde/Pudder

Jotun Blue River

LADY 4785 Blue River er en av tre farger som lanseres denne våren, godt synlig på Milano Design Week. Lampen, Tangent designet av Uhnger og Jenkins.  På bordet: (krukke) Make fra Barmen & Brekke, (skulptur) Norwegian Notes av Kaja Dahl, blå tekstil fra Gudbrandsdalen Uldvarefabrik, naturstein fra Lundhs. Foto: Lasse Fløde/Pudder. Styling av Kråkvik&D’Orazio.

Fargelagt av norsk natur

Jotun har designet en palett bestående av tre unike fargenyanser til utstillingen. Fargene er inspirert av norsk natur med referanser til isbreer, elver og skog. Den tidsriktige paletten består av fargene 10981 Norwegain Wood, en ny brunfarge med klare rødlige grener, 4785 Blue River en dyp og elegant blåtone, og 5452 Nordic Breeze, en lys gråblå farge med et dempet preg. Lisbeth Larsen, global fargesjef hos Jotun, har hatt ansvar for utviklingen av fargene.

Jotun Norwegian Wood

LADY 10981 Norwegian Wood

Norwegian Wood er en ny brunfarge med klare rødlige grener som brer om seg med en helt egen lunhet. Den er solid, tøff og moderne. For mange er dette en ny retning av bruntoner, men vi kan garantere at dette er farger man vil se mye av i tiden som kommer. Bruntonene vil komme i mange ulike valører, – fra de mørke og helt ut i de lysere rødbrente, nesten rosa nyansene. Rødbrente og brune farger, satt sammen med kjøligere fargetoner vil danne nye og spennende kontraster.

Gode kombinasjonsfarger; Se den inntil våre farger som 2024 Senses eller 10580 Soft Skin for en spennende pudderrosa harmoni, – eller inntil mykere greige toner som 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 0553 Ascott, 0552 Tudor, 10679 Washed Linen, 1376 Frostrøyk, 0394 Varmgrå eller 1352 Form. For de som liker de lunere beige tonene er 1931 Kokos, 10680 Spave og 1140 Sand fine inntil.

Norwegian Wood fungerer til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull.

Jotun Blue River

LADY 4785 Blue River

Blue River er en dyp og elegant blåtone som flyter perfekt inn sammen med en rekke andre farger. Den er tydelig blå, men innehar også den gode egenskapen av å fremstå som elegant og behagelig å omgi seg med. En farge man enkelt kan omgi seg med på alle fire vegger. Blått kan være en god basisfarge for den søker noe kulørt, varig, – men også tidsriktig.

Gode kombinasjonsfarger; Blue River oppleves som et lite knepp lysere og mer blålig enn  4477 Deco Blue, – 4477 Deco Blue kan altså oppleves som noe mer grålig blå sammenlignet med Blue River. Blått kan være en god basisfarge for den søker noe kulørt, varig, – men også tidsriktig. Ønsker man en annen frisk og mørk blåtone inntil, er 4072 Blåtind en mulighet, mens blant de lysere blå vil farger som 4468 Alladin og Nordic Breeze fungere. En blågrønn og litt kjølig minntone som 6325 Jade er også tøff inntil. Blue River vil fungere som en frisk og kulørt kontrast inntil de dempede tonene 8470 Smooth White, 10679 Washed Linen og 0394 Varmgrå.

Blue River fungerer til 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit, 1453 Bomull.

Jotun Nordic Breeze

LADY 5452 Nordic Breeze

Nordic Breeze er som et friskt og kjølig vindpust som stryker varsomt forbi. En perfekt, lys gråblå farge med et dempet preg som etterlater en beroligende og sval atmosfære i rommet. I samspill med rene, crispy hvittoner og andre kjøligere, kulørte fargetoner, vil den kunne danne et perfekt bakteppe for et friskt pusterom i interiøret.

Gode kombinasjonsfarger; Prøv den gjerne sammen med våre kjente blåtoner som 4618 Kveldshimmel, 4477 Deco Blue eller 4744 Sophisticated Blue. Renere gråtoner som 1269 Demring og 8094 Dunkel, eller den lyse gråhvite 1928 Sommersne er også flotte inntil.

Unngå å sette den inntil for gylne toner, som de gylne hvite eller beige, – da vil det gule i disse tonene forsterkes kraftig, mens blåtonen vil dra seg grå.

Nordic Breeze fungerer til 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit.

Alt henger sammen

Milan Design Week 2017

Foto: Lasse Fløde/Pudder

Her ser du fargene på utstillingen «Everything is Connected» hvor noen av de mest spennende arbeidene fra norske kunsthåndverkere og møbel- og interiørdesignere blir presentert. Bak utstillingen «Everything is connected» står designkollektivet Klubben, Norwegian Crafts og Design og arkitektur Norge (DOGA), i samarbeid med Jotun. Utstillingen er kuratert av Katrin Greiling – @katringreiling og utstillingsdesignet er utviklet av Kråkvik & D’Orazio. @kraakvikdorazio

Følg de norske designerne til utstillingen «Everything is Connected 2017» under Milano Design Week på Instagram.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling

Gi veggene en fremtredende rolle, og skap mineralsk magi i rommet med LADY Minerals Kalkmaling. I denne artikkelen viser vi…

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…