Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett. Se det fine resultatet her!

Bildet over: Erik foran sitt nymalte, røde serveringsskap. For en deilig farge! Skapet er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 20207 Statement Red, veggen med LADY Pure Color 1931 Kokos og taket med LADY Perfection 5225 Sjøgløtt.

Kreativt miljø

Erik Josefsson er interiørstylist og driver sammen med Karin Ljung interiørbyrået JosefssonLjung. Via hans Instagram-konto @erinterior kan du også få glimt av hverdagen hans. Den nydelige leiligheten han bor i ligger i Bagaregården i Gøteborg og han bor der sammen med sin partner André, som også er interiørinteressert og har et kreativt yrke – servicedesigner. Ikke rart de har det så lekkert hjemme!

– Vi elsker å invitere venner og familie til hjemmet vårt som vi har skapt sammen, sier Erik.

Stue malt med Jotun LADY

Harmonisk og deilig med innslag av personlige interiørdetaljer og fine innslag av farge. Veggen i stuen er malt med LADY Pure Color 10678 Space.

LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

Kreativitet i familien

Interessen for interiør har alltid vært der, hovedsakelig med inspirasjon fra familien.

– Faren min jobbet som snekker, så kreativiteten og innsikten om at man kan forandre og foredle kommer nok mye fra ham. Dette, sammen med min kreative side, førte til at jeg studerte til interiørdesig, og siden har jeg holdt meg til og trivdes godt i den rollen. Det er en velsignelse å kunne jobbe heltid med en av dine største interesser, sier Erik.

Veggen i forgrunnen er malt med LADY Pure Color 1931 Kokos og taket med LADY Perfection 5225 Sjøgløtt.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Det er en velsignelse å kunne jobbe heltid med en av dine største interesser!

Dekorativt og stilig! Veggen er malt med LADY Pure Color 10678 Space.

Foretrekker farge

Erik er ikke redd for å tørre litt farge hjemme, og det er vi veldig glad for!

– Jeg liker farger og synes det gir mye varme og glede til et hjem. Jeg som jobber med interiør kan også bli lei av det jeg ofte ser og vil kanskje derfor ha noe som skiller seg ut og er litt annerledes, sier Erik.

Erik våger farge! Det lille området rommer et blått og et rødt skap, rosa og grønne interiørdetaljer og blått tak som prikken over i-en.

Erik fortsetter å snakke mye om farger.

– Det morsomme med farge er nettopp de uendelige mulighetene du har. Noen ganger kan det gi mest effekt ved å male et helt rom i samme farge og noen ganger ved å male noen få utvalgte deler. I spisestuen vår valgte vi nå å fremheve taket, dets stukkatur og det innebygde serveringsskapet ved å male disse i ganske klare og fremtredende farger, mens veggene fikk en varmhvit nøytral fargeskala, sier Erik.

Serveringsskapet tar over i spisestuen! Den er malt med LADY Supreme Finish Halvblank 20207 Statement Red, mens veggen er malt med LADY Pure Color 1931 Kokos. Taket med stukkatur er fremhevet med LADY Perfection 5225 Sjøgløtt.

Tidligere hadde skapet fargen 10246 Velvet, men Erik ville male det på nytt i en knallrød farge. Flere røde varianter ble prøvemalt før Erik og André endelig bestemte seg for 20207 Statement Red.

Eriks fargetips

Testmaling er viktig før du maler om. Fargene ser ofte annerledes ut på en liten fargebrikke i en butikk, eller på et inspirasjonsbilde på nett, sammenlignet med hva de gjør hjemme på veggen. Erik har også flere verdifulle tanker og tips til deg som skal male om.

– For å skape et godt grunnlag i et hjem er fargesettingen det viktigste. Ta utgangspunkt i vegger og tak og tenk på hvilke farger som er i tilstøtende rom, slik at det sammen blir en god helhet. Jeg vil imidlertid oppfordre deg til å tørre mer og ikke være for engstelig – hvor galt kan det være? Jeg føler at jo flere forskjellige farger og nyanser du legger til et hjem, jo ​​lettere er det å tilføre enda flere, sier Erik.

I enkelte hjørner av hjemmet ser man flere rom samtidig. Derfor er det så viktig å tenke på at fargene fungerer sammen. Her ser vi fargen 10678 Space på veggene i både kjøkken og hall.

Trenger du tips om fargeråd til hjemmet ditt? Få hjelp av Jotuns Fargerådgivere.

Veggfargen 10678 Space passer fint sammen med benkeplate i stein og kjøkkendører i skoggrønn tone. Og en rød krakk som liver opp!

Blander nøytrale og mer sprudlende farger

Erik forteller om fargeskalaen i hjemmet deres, hvor varme nøytrale farger blandes med aksentfarger som «popper».

– I leiligheten vår har vi en rolig og ganske nøytral base i form av 10678 Space i gangen, på kjøkkenet og i stuen, samt den mørkere og mer avslappende varmgrå 1233 Mohair på soverommet vårt. På bakgrunn av det har vi da valgt mer fremtredende elementer som rosa hjemmekontor, mørkerødt tak i gangen og spisestue hvor veggen er i den varmhvite tonen i 1931 Kokos, taket lyseblått i 5225 Sjøgløtt og serveringsskap i den dype og ganske knallrøde fargen 20207 Statement Red.

Vegg på soverom malt med 1233 Mohair

Veggene og innebygd garderobeskap på soverommet er malt i vakre 1233 Mohair.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
Vegg malt med Lady 1233 Mohair

Koselig og harmonisk soverom!

Jeg vil oppfordre deg til å våge mer og ikke være for engstelig – hvor galt kan det bli?

Spisestuen før og etter

Da Erik og André flyttet inn i leiligheten for tre år siden, hadde de en visjon om en gul spisestue. Vakkert og kreativt! Men det ble ikke helt som de trodde.

– Spisestuen har vært litt av et vannskille. I noen lys ble den forrige fargen vår veldig fin, men i andre fungerte den ikke i det hele tatt. Det har med andre ord plaget oss litt og vi bestemte oss derfor for å male rommet på nytt og ville nå ha noe helt nytt, sier Erik.

Kjøkken malt med LADY Statement Red

Og det var virkelig noe nytt – for en forskjell! Til venstre ser vi fargen 10246 Velvet på vegger og skap, og til høyre fargene 1931 Kokos på veggene, 20207 Statement Red på skapet og 5225 Sjøgløtt i taket.

Fremhever deler av rommet med farger

Erik forteller om maleprosessen og fargevalgene.

– Vår førsteprioritet var å fremheve det vi synes er best i rommet, som var taket og det innebygde serveringsskapet. Derfor var det disse to tingene vi ønsket å male i de mest fremtredende fargene. Vi har lenge ønsket oss blått tak, og det røde skapet ble mer fremtredende etter hvert når vi var på utkikk etter fine nyanser til det blå, sier Erik.

Maling av vegg med Jotun Lady

For å få helt rette linjer mellom tak og vegg, maler Erik først et lag med takmaling før veggmalingen påføres. Her ser vi når takfargen LADY Perfection er malt i fargen 5225 Sjøgløtt. Det blå fremhever virkelig takstukkaturen!

Sammen med fargen 1931 Kokos kommer 5225 Sjøgløtt virkelig til sin rett.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

– Å male lyseblått kan lett føles litt kaldt, men i kombinasjon med de varme hvite veggene og den dype varme røde fargen på skapet føles rommet nå alt annet enn kaldt, sier Erik.

Varm og innbydende atmosfære i spisestuen!

Serveringsskapet er malt med vår slitesterke maling for tre og panel LADY Supreme Finish Halvblank i fargen 20207 Statement Red.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Det røde serveringsskapet fanger virkelig blikket i rommet, og også i resten av leiligheten!

– Det innebygde skapet er også et blikkfang som kan sees gjennom det meste av leiligheten vår, sier Erik.

Det plassbygde skapet er også et blikkfang som kan sees gjennom det meste av leiligheten. Å ha den i en nydelig og slående farge trekker blikket i retning denne.

Fornøyd med resultatet

– Vi er veldig fornøyd med resultatet! Etter å ha prøvemalt og tenkt på fargevalgene føles det som om vi har landet helt riktig. Spesielt skapet, det føles fantastisk iøynefallende, og samtidig harmonisk. Rødtonen 20207 Statement Red oppleves som nydelig knallrød i sollyset og litt mer dempet, men fortsatt tydelig rød i kveldslyset, forteller Erik.

Serveringsskapet, som er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i fargen 20207 Statement Red, popper vakkert opp i den vakre spisestuen. 20207 Statement Red er en av fargene i Curated Living-temaet fra LADY-fargekartet STORIES.

Takk Erik for at vi fikk besøke deg i din fine leilighet!

Se mer inspirasjon fra Erik via @erinterior på Instagram.

Flere inspirerende saker finner du på vår blogg.

Foto og styling: Erik Josefsson

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…