Lun stemning med Dempet Savanne

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt seg Dempet Savanne. De er strålende fornøyd med valget, og vi har tatt en prat med de om tankene deres rundt fargevalg og interiør.

Bildet over: Deilig atmosfære i kosekroken når veggene er malt i fargen 10430 Dempet Savanne. Taket er malt i fargen 0486 Silke.

– Vi startet Gitte og Filip for 10 år siden som en hobby, forteller fotograf Filip Loebbert og skuespiller Gitte Witt.

Filip og Gitte på kjøkken malt i Jotunfargen 0486 Silke

Velkommen inn til Gitte og Filip. Foto: Filippa Tredal.

Ønsket om å gjøre noe sammen som de hadde full kontroll på var drivkraften i å starte sitt eget.

– Ambisjonen var ikke å leve av det, men vi ønsket å lage en Instagram-side og en hjemmeside for inspirasjon –  først og fremst til oss selv, men hvis andre også kunne finne inspirasjon i det, så var det hyggelig. Det startet egentlig kun som vår egen dagbok, men har nå vokst til et lite univers, forteller Filip Loebbert.

Dempet stue

Dette er første gang paret har valgt farger i sin bolig. Tidligere har de holdt seg til hvitt ettersom de tar mye bilder i hjemmet. Men nå har de valgt JOTUN 10430 Dempet Savanna i begge stuene sine.

– Nå som vi har testet Dempet Savanne i nesten halve leiligheten må vi innrømme at det gir en stor ro og vi er veldig fornøyde, sier Filip.

Stue malt med Dempet Savanne

Begge stuene i leiligheten er malt i fargen JOTUN 10430 Dempet Savanne. Gitte og Filip har malt med LADY Balance – malingen for deg som er opptatt av luftkvaliteten hjemme.

 LADY Balance

LADY Balance

 • Matt, vakkert utseende
 • Dokumentert god for inneklima
 • Lukter minimalt
 • Dekkgaranti

Når det kommer til interiør og innredning mener han at det er viktig og ikke bare hoppe på pågående trender og farger;

– Det er viktig å stole på magefølelsen, og ikke bare gå for «rett og galt». Det er viktigere å kjenne på hva man er opptatt og selv liker, heller enn å hoppe på trender.

To farger i stuen med Dempet Savanne og Silke

Deilig dempet og rolig atmosfære i stuen med JOTUN 10430 Dempet Savanne på veggene. Malt med LADY Balance. I taket er det malt med 0486 Silke, og her er vår takmaling, LADY Perfection brukt.

I stuen har de en «markering» opp mot taket. Filip forklarer hvorfor;

– Det var tidligere en gammel list der, og den markeringen vi har gjort er en hyllest til det gamle og et forsøk på å bevare dette samtidig som det moderniseres. I tillegg gir denne malte listen litt mer lys inn i rommet.

 LADY Balance

LADY Balance

 • Matt, vakkert utseende
 • Dokumentert god for inneklima
 • Lukter minimalt
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Liker du 10430 Dempet Savanne? Se flere bloggsaker med fargen her.

Nøytrale kjøkkenvegger

På kjøkkenet har paret valgt å beholde en hvit tone, og malt med den gyldne hvitfargen JOTUN 0486 Silke.

– Vi tar mye bilder på kjøkkenet, så der er det fint med en nøytral farge med tanke på fargetemperatur. Vi liker en gylden hvitfarge, og maten vi tar bilder av skal helst ikke plukke opp farger fra rommet, forklarer Filip.

Kjøkken malt med Silke LADY Wonderwall

Matmagien skjer her når Gitte og Filip kokkelerer, og tar særdeles innbydende bilder i perfekte kulisser!

Med nøytrale vegger på kjøkkenet er det en større frihet til å skape det rommet man ønsker seg ved å bruke fargerike detaljer og innredning.  med nøytrale vegger.

– For oss er det viktig at fargen ikke setter et altfor tydelig preg på rommet. Maler man med en farge kan den bli for dominerende, og det gjelder spesielt for oss som tar mye matfoto. Vi prøver derfor heller å skape den stemningen vi ønsker med eksempelvis møbler og servise, forteller Filip.

Kjøkken malt i fargen 0486 Silke med LADY Wonderwall

Fresht kjøkken perfekt for foto med JOTUN 0486 Silke på veggene. For litt farger har paret malt gelenderet (til venstre i bildet) og trappen i fargen 8493 Green Tea.

Objektrettet innredning

Filip forklarer at de er «objektrettede» i sin innredning, og at de på den måten ikke kun følger én stil, men at det er mange stiler som sammenfaller i hjemmet deres.

– Hvis vi finner en ting vi liker, så går vi for den og får den til å passe, humrer han.

De blander gjerne nytt og gammelt og har funnet sin egen kule stil.

– Vi elsker gamle ting og måten det gir en følelse av både liv og ro samtidig. I tillegg liker vi nye ting som kan skape et mer «crisp» og «cleant» uttrykk for å bryte opp.

På kjøkkenet er det flere eksempler på en blandet innredning. Benkeplaten av spansk natursten er nyprodusert, men samtidig er det et taktilt og gammelt materiale ettersom det er stein. Det samme kan sies om komfyren fra SMEG, som jo er ny, men som har et tidløst design. Også har vi gulvet da!

Kjøkken malt med Silke LADY Wonderwall

Nytt, men med gammel «look». Benkeplaten i stein rammer inn den fantastiske komfyren. Det hele har den perfekte kulisse med vegger malt i fargen 0486 Silke. Og det orginale gulvet er en innertier!

– Vi ønsket å få frem orginalgulvet, men det var krevende. Alle rom hadde ulik lakk på gulvet, og på kjøkkenet var det sikkert 3-4 lag. Det ble mange runder med slipemaskin for å få det likt overalt, og i tillegg måtte vi erstatte noen planker som var ødelagt. Men vi syns det ble veldig bra, sier Filip. Vi kunne ikke vært mer enig – lekkert!

Tre tips til innredning

Avslutningsvis spurte vi Filip om hans tre topp tips til innredning, og her kommer de!

 1. Stol på magefølelsen – tør å være deg! Ikke heng deg på trender bare fordi det er en trend.
 2. Våg å ta sjansen på farger! Vi hadde alltid valgt hvitt, men i stua merker vi nå hvor fint det er med en farge som gir mer dempet stemning.
 3. Prøve å lage rommene som en forlengelse av uteplassen ved å skape en liten bro mellom ute og inne. Det kan du gjøre ved hjelp av en farge, med planter eller med øvrig innredning.

Bad malt i fargen Soft med LADY Aqua

På badet har paret malt med LADY Aqua i fargen 1276 Soft.

Tusen takk for praten og at vi fikk være med inn å se hvordan dere har det!

Følg Gitte og Filip på deres Instagram-konto.

Ønsker du nyhetsbrev fra oss, så kan du abonnere her.

Foto: Gitte og Filip.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….