Lun stue med varme farger

Lun stue med varme farger

Teamet i Tid for hjem på TV 2, har forvandlet denne rekkehusleiligheten til det ugjenkjennelige! Her var det hvitt, kaldt og kjedelig, og familien ønsket seg en real oppgradering. Gulvet hadde kalde, mørke fliser som egner seg dårlig for små barn. Møbleringen besto av mer eller mindre tilfeldige møbler fra studietiden.

Harmoniske fargevalg

Interiørdesigner Kirsten Visdal har hatt ansvar for designet i denne episoden, og hennes plan var å endre den hvite og identitetsløse stua til et lunt og trivelig sted. Den unge familien trang et rom som var egnet for sosialt samvær og barns utfoldelse. Kirsten utnytter det fine rommet og alt det naturlige lyset, og får bort det kjedelige preget som var der fra før. Ved hjelp av mange forskjellige gylne farger som harmonerer vakkert sammen, skapes et varmt og godt oppholdsrom for store og små. Og se hvor fint det blir med farge i taket!

Himlingen nærmest er malt med  LADY Pure Color 2024 Senses, og innerst i rommet er takfargen NCS S2010-Y50R. Veggen er malt med LADY Balance 10683 Cashmere.

Designeren boltrer seg med høstfarger

Fargepaletten som Kirsten Visdal har valgt er nøye avstemt og spenner fra olivengrønt til rosa. Her er det fargeglede i alle malingsspann! Se hvor fint det blir:

Det er ikke alltid lett å bestemme seg for farge. Det er jo så mange vakre nyanser å velge mellom! Hvis du også skal teste ut en hel godtebutikk med fargenyanser som teamet fra Tid for hjem, kan det være lurt å bruke Jotun Fargeprøve. Ved å male opp et prøveoppstrøk av hver av fargene på veggen og betrakte dem i ulikt lys gjennom dagen, vil du få en mer riktig opplevelse av fargen hjemme hos deg!

Slik så det ut før!

Ikke rart at familien ønsket seg en oppgradering! Dette rommet var ikke så innbydende og koselig før.

Spisestue med særpreg

Den ene veggen i spisestuen har blitt rustrød med et oransje spesiallaget vegghengt skap. For å få et listefritt resultat, er både tak og vegger er sparklet i flere omganger, slipt, og deretter forsterket med Jotun Slett vegg. Med denne duken unngår du at sparkelskjøtene synes – og du får en perfekt, slett overflate for maling! Se tips for hvordan du gjør det her.

Kontrastveggen i spisestuen er malt helmatt med LADY Pure Color 2307 Caramel (NCS S3040-Y50R), og skapet på veggen har fått en litt annen nyanse med fargen NCS S4050-Y50R. Dette er malt med LADY Supreme Finish Superblank, og blir en fin blank kontrast mot den matte veggen.  Det geometriske mønsteret på veggen er malt med LADY Pure Color i fargene 1362 Brown Olive, 10683 Cashmere, NCS S2010-Y50R og S3020-Y50R.

Ny og fargerik peis

Den nye glassdøra slipper lyset inn i den tilstøtende gangen, og innrammingen i svart jern gir et tøft og moderne preg. Den eksisterende ovnen ble byttet ut med en stilren peisinnsats, og muren ble malt med LADY Pure Color i fargen 1362 Olive Brown. Ved bruk av den samme malingen på vegg og mur, blir uttrykket helmatt og lunt og fargene kommer til sin rett. Les mer om den nye og enda vakrere LADY Pure Color her!

Du kan fint male muren rundt peisen med veggmaling! Her er det brukt LADY Pure Color i fargen 1362 Olive Brown.

Se hvor fint det blir med de gylne fargene i kombinasjon med sorte detaljer som strammer opp uttrykket! Veggen til høyre er malt med LADY Balance i fargen 10683 Cashmere – i spenstig kombinasjon med den pudderrosa fargen 2024 Senses som er benyttet i taket. Her har teamet valgt å bruke veggmalingen LADY Pure Color i taket, ettersom denne fargen foreløpig ikke finnes som takmaling. Det går selvsagt også fint, men for et helt skjoldfritt resultat, anbefaler vi at du velger LADY Perfection Takmaling som er beregnet på tak.

Tid for hjem sendes på tirsdager kl 20:00 på TV 2, eller se hele serien på TV 2 Sumo.

Den utradisjonelle fargepaletten består av kryddernyanser med dash pudderrosa!

Behagelig romfølelse med farget tak

Vi har en tendens til å glemme at taket faktisk er en akkurat like stor flate som gulvet! Den fargen man velger på himlingen har stor påvirkning på følelsen i rommet, og bør bli en del av planleggingen ved oppussing. Taket må slett ikke være hvitt – det er lov til å tenke litt ut av boksen for å få et personlig preg. Her er et annet eksempel på hvor fint det blir med farget himling! Dette taket er malt med LADY Perfection 1352 Form. Veggen er malt med LADY Pure Color 2993 Kilim.

Få et personlig rom med fargesatt tak! Med LADY Perfection blir taket perfekt og skjoldfritt.

 Få flere tips fra fargesjefen om fargesetting av tak her:

Disse fargene og møblene brukte vi

Liker du møblene som er brukt i LADY reklamen i Tid for hjem? Vi synes loungestolen, Fly Chair fra &Tradition er superlekker! Bordet Hoof Table og gulvlampen Bellevue AJ7 i messing er fra samme leverandør. Alt er lånt hos Mitt Hjem.

 Veggen er malt med den nye, supermatte LADY Pure Color i fargen 6350 Soft Teal, og døren i LADY Supreme Finish Matt 1624 Letthet.

LADY 6350 Soft Teal

En dyp og magisk grønnfarge med en helt klar blå undertone. Denne fargen er hakket dypere og mer dempet enn 5362 Fusion. Sammen med de kulørtonelike men lysere utgavene fargene 6352 Evening Green, 6350 Soft Teal og 6351 Tender Green er den nydelig. Fungerer til hvittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Barbro
Barbro

Barbro – Prosjektleder

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Unik utstilling med norsk design

Veggarbeid Folded Porcelain fra Christina Peel. Linde Sofa fra Tonning & Stryn. Design Andreas Engesvik. Veggfargen er LADY Pure Color 12076…

Gavedryss fra MENU

Bli med i konkurransen – og vinn en av de flotte premiene. Den elegante lille lampen, Socket lamp fra Menu,…

Små grep gir store forandringer!

Gjenoppdag noe av det fine du allerede har ved å sette det sammen på en annen måte! Veggen har fargen…

Våre vakreste røde nyanser

Rødt skjerper apetitten! Dette deilige kjøkkenet har fått den smakfulle, rødrosa fargen LADY 20120 Organic Red. Rødt er lidenskap Rødt…

Ekte og naturlig med kalkmaling

LADY Minerals 0394 Varmgrå – kalkmalingen er perfekt til den industrielle stilen! Nå får du LADY Minerals Kalkmaling i hele…

Våre vakreste grønnfarger

LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet. Sofistikert og lekkert med panel malt i…

Go to top