Lun stue med blått paneltak!

Lun stue med blått paneltak!

Gjengen i Tid for hjem tar godt vare på stuen i den arkitekttegnede boligen! Se resultatet her!

Arkitekttegnet bolig

Den eldre eneboligen ble i sin tid tegnet av den kjente arkitekten Konow Lund, noe som gjør at det er restriksjoner rundt hva som kan endres i boligen. Familien er usikker på hva de skal gjøre med stuen, og har kontaktet Tid for hjem for hjelp! Deres ønsker er at stuen skal være et sosialt rom med plass for mange, og en familiestue der det er hyggelig å samles og se på TV. I tillegg er det viktig at den flotte utsikten kommer til sin rett.

FØR oppussing med Tid for hjem

FØR oppussing: Utsikten er fantastisk – og familien håper den vil komme til sin rett! De har også noen eldre stoler som de vil ta vare på og bruke i den nye stuen.

Arkitektens farger

Den danske designeren, Morten Bøgh Andersen, gjør research for å finne ut mer om hvilke farger arkitekten brukte i sitt arbeid. Morten finner ut at mørkere nyanser, og gjerne gråblå farger som lignet 5030 St. Pauls Blue, var noe arkitekten ofte benyttet seg av.

LADY Supreme Finish St.Pauls Blue

Paneltaket og vinduene ble malt i fargen LADY Supreme Finish Silkematt 5030 St. Pauls Blue. Veggene er tapetsert. Bordet og hyllene er spesiallaget til prosjektet.

LADY 5030 St. Pauls Blue

En av våre mest solgte blåtoner; en perfekt kombinasjon av blått med en undertone av det grålige. Du finner også et lite hint av grønnlighet i denne, – det er nettopp det som gjør at den er så lekker til minttoner eller til grønnaktig blåtoner.

Blått paneltak!

Kan det fungere og male et paneltak med en mørk blåfarge? Umiddelbart var programleder Kjersti skeptisk, men ble overbevist da hun så resultatet!

LADY Supreme Finish St.Pauls Blue

Det blå taket skaper en rolig og lun hulestemning i stuen.

Panelet i taket ble vasket med Jotun Spesialvask før maling, deretter grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning. Tilslutt ble det malt med LADY Supreme Finish Silkematt 5030 St. Pauls Blue.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Sperrer nikotin, sot og kvister
LADY Supreme Finish St.Pauls Blue

Familien ønsket seg en stor sofa med plass til hele familien. Den store modulsofaen fungerer også som en romdeler, og har plass til å nyte både utsikt, peiskos eller se på tv.

Alt av lister, vinduer og dører ble grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, deretter malt med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 5030 St. Pauls Blue.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 Jotun Heftgrunning Universal

Jotun Heftgrunning Universal

 • Gir god heft
 • Tørker raskt
 • Lukter lite
 • Lett å slipe

Stilsikkert gjenbruk

Ved å beholde den originale teglsteinen og steinhellene rundt peisen, beholdes viktige elementer i rommet. Med den nye og bredere peisinnsatsen, blir ildstedet tidsriktig og funksjonelt. Sokkelen og alt rundt selve innsatsen ble malt med LADY Pure Color 9938 Dempet Sort.

Tid for hjem

Stolene er også gjenbruk, og ble trukket om med nytt stoff. Veggene hadde pålimt strie, som ble helsparklet med Jotun Rullesparkel, deretter sparklet med Jotun Sparkel Vegg & Tak medium – og tilslutt malt med LADY Balance, farge 5030 St. Pauls Blue. Dette er for å unngå hvite gliper mellom tapetremsene.

Veggene ble tapetsert med vinyltapet som ble limt opp med Jotun Tapetlim Standard.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti
Tid for hjem

De svevende hyllene ble sveiset på stedet av metallrør. Både hyllene og bordet, som også ble sveiset, ble avfettet med Jotun spesialvask før maling, Jotun wipes, lakket med Scanox Trestjerners lakk Gulvmatt. Hyllene i eik ble lakket med samme.

Foto: Pandora Film/ TV 2. Tid for hjem sendes på tirsdager på TV 2.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Vårlig vakkert med rosa stue

Dagene har blitt lenger, og vi nyter lyset som er tilbake etter vinter og mørketid. Kanskje gir det deg den…

Norske håndlagde designlamper

Utstillingen over viser de to vakre Arkivlampene 4014 400 mm i hvit sandblåst, med sort oppheng. Disse lampene ble designet i…

Fra slitt kjøkken til smart oppholdsrom

Den nye peisen gjør seg godt i rommet og skaper en lun følelse. Tid for hjem tar utfordringen! Utfordringen for…

Delikat stue i ny fargeprakt

ETTER: Tid for hjem har laget et rom med delikate farger og fine flater. Her blir det fint å leve…

Moderne familiehytte i vakre farger!

De store vindusflatene kan skyves helt til side og skillet mellom ute- og inneområdet viskes ut. Ikke rart at familien ender…

Våre beste tips til fornyelse med maling!

Skap magi i interiøret ved bruk av farger! LADY Pure Color 5489 Free Spirit er en optimistisk farge – vakker i kombinasjon…

Go to top