Mal furukommoden lekker!

Mal furukommoden lekker!

Fra kjedelig og utdatert – til personlig og lekker kommode!

Heldigvis er gjenbruk blitt en trend! Det er «in» å sette sitt eget preg på både klær og interiør, og vi handler brukte ting som aldri før i second hand butikker eller på loppemarked. Kanskje finner man fram en gammel skatt fra loftet – eller et spennende funn i bestemors kjeller…

Mange tenker at det enkleste er å kaste ut det gamle bordet eller kommoden for å kjøpe noe nytt. Men akk så kjedelig det blir, når alt er nytt og likt! Vel så spennende er det å kunne velge farge helt selv – eller sette sitt eget preg på interiørdetaljene på andre måter. Det gir interiøret en helt annen sjel og personlighet. Det er jo en meget god kombinasjon – BÅDE personlig stil OG god samvittighet for ikke å kaste fullt brukbare ting!
Har du en gammel furukommode eller andre møbler som kunne nyte godt av et par strøk maling? Ja, da er dette kanskje en sak for deg. La deg inspirere til å skape et flott møbel eller en stilig kommode i løpet av helgen.

Male-krakk-Jotun-Lady

Det er et hav av vakre LADY farger å velge mellom! Finn fram den perfekte nyansen til ditt prosjekt! Kanskje en sprek korallfarge som LADY 2607 Sorbet er den perfekte fargeklatten hjemme hos deg?

Male panel LADY matt_resultat 1
Eller hva med å male den gamle døren i en vakker blågrønn farge som LADY 6084 Sjøsmaragd?

Hvem har sagt man må male hele kommoden? Deilige kontraster mellom treverk og malte flater. Kommode malt med Sens 30, i fargen 1001 Egghvit, mens veggen er malt med Sens 8087 Vårluft.

Hvem har sagt man må male hele kommoden? Se her hvor fine kontraster det blir mellom treverket og den malte flaten! Kommode malt 1001 Egghvit. (Veggen har fargen LADY 8087 Vårluft.)

Uansett om du skal male en dør eller en kommode, gjelder mye av den samme fremgangsmåten! Vær nøye med forarbeidet, så blir resultatet alltid best. Se her for gode tips:
Slik gjør du det:
Hvordan-male-kommode-steg-1

Dette var utgangspunktet vårt. En slitt og gulnet furukommode som hadde sett sine bedre dager…

Hvordan-male-kommode-steg-2

Litt forarbeid er smart før du åpner malingsspannet. Skru av alle hengsler og dekk til med papp eller filt.

Hvordan-male-kommode-steg-3

Uansett hva du skal male, er det smart å vaske med Jotun Husvask først. Dette fjerner fett og smuss, og du unngår skjolder i malingen.

Hvordan-male-kommode-steg-4

Det var mange merker på kommoden vår, så vi slipte først med et litt grovere sandpapir og med et fint sandpapir (f.eks. 180) tilslutt. Dette gir en jevn overflate til malejobben videre.

Hvordan-male-kommode-steg-5

Tørk bort alt støv, så får du best resultat tilslutt.

Hvordan-male-kommode-steg-6

Hvis du setter noen klosser under bena, er det enklere å få malt helt nederst og du unngår at malingen klistrer seg fast i dekkfilt eller papp.

Hvordan-male-kommode-steg-7

Da er alt klart for grunning! Vi har påført Jotun Heftgrunning Universal for å få god heft til malingen.

Hvordan-male-kommode-steg-8

Etterstryk grunningen med en fordriver (bred pensel), for et perfekt, jevnt underlag.

Hvordan-male-kommode-steg-9

Det er smart å ha en mindre pensel for hånden for å komme til på alle detaljer og smalere felter.

Hvordan-male-kommode-steg-10

Da grunningen har tørket, er det lett å se om det fortsatt er merker i overflaten. Da kan du legge på et tynt lag med Jotun Sparkel for tre. For å unngå mye pussing, er det best å legge på to tynne lag.

Hvordan-male-kommode-steg-11

Skal du bytte knotter på kommoden? Smart å sjekke om det blir behov for å sparkle de gamle skruehullene.

Hvordan-male-kommode-steg-12

Når sparkelen er tørr, pusser du lett over og fjerner støvet.

Hvordan-male-kommode-steg-13

LADY Supreme Finish gir et holdbart og flott resultat, og er malingen som anbefales til møbler.
Til denne kommoden har vi valgt å bruke to ulike glansgrader – Matt og Superblank. Dette gir en vakker effekt, selv om fargen er den samme!

Hvordan-male-kommode-steg-14

Malingen påføres med rull på de store flatene. Bruk en rull av god kvalitet. Selve kommoden er malt med LADY Supreme Finish Superblank.

Hvordan-male-kommode-steg-15

Etterstryk med fordriveren (bred pensel), slik at malingen flyter perfekt utover.
Mal to strøk med LADY Supreme Finish og etterstryk med den brede penselen på begge strøkene.

Hvordan-male-kommode-steg-16
Skuffene er malt med LADY Supreme Finish Matt.

Hvordan-male-kommode-steg-17

VOILA! Resultatet ble kjempeflott – og kommoden er god som ny! Vi byttet ut furuknottene med nye glassknotter til en rimelig penge. Fargen som er brukt på kommoden er LADY 10429 DISKRET. Panelveggen bak er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen LADY 10341 KALK. Finn flere vakre LADY farger her.

Trenger du noen flere tips om bruk av ulike glansgrader, kan du ta en titt på denne filmen:

Her kan du se hvordan kommoden ble malt:

Flere tips og råd får du på jotun.no

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.