Oppdatert veggfavoritt

Oppdatert veggfavoritt

Det er gøy å forandre uttrykket i stua kun ved hjelp av et par malingsstrøk, og ekstra stas å forandre på noe man allerede har og er glad i, synes jeg. Gjenbruk er viktig!

For mange år siden var jeg på jakt etter et gammelt vitrineskap i tre, og fant til slutt det helt rette på finn.no. Skapet har fulgt oss på flyttelasset fra leilighet til hus, inneholdt en gang i tiden CD´er og DVD´er (det var før WIMP, Apple TV og Netflix inntok stua…), har stått ubehandlet, vært hvitt, lysegrønt, lyseblått og blomstrete, og nå i dag, nymalt og lekkert høyglanset i LADY 2024 Senses (LADY Supreme Finish Superblank 80).

Jotun-Lady-2024-SENSES

LADY 2024 Senses er en nydelig farge som i vår stue forandrer seg mye med lyset. Stort sett er den ordentlig ”nude”, om morgenen er den mer rosa og i kveldsmørket oppleves fargen nesten brun. Spennende! Og ikke så lett å gå lei når fargen opptrer ulikt til forskjellige tidspunkt på dagen.

Male møbler

Slik så skapet ut før det ble malt denne gangen.

Skapet som var tapetsert på innsiden føltes utdatert, og jeg var skikkelig lei både blomster og lyseblått. Å male hele innsiden hvit i LADY 7236 Chi (LADY Supreme Finish Matt 5) føles friskt og rent, og gjør at fargene på tingene inni skapet kommer bedre frem. Om man ønsker å skjule gjenstandene man har i et slikt skap med glassdører kan man velge å gå motsatt vei, og male innsiden i en mørk tone som dermed vil utgjøre det største blikkfanget.

Male møbler
Jeg valgte matt maling på innsiden (LADY Supreme Finish Matt 5) og blank på utsiden (LADY Supreme Finish Superblank 80). Kontrasten mellom matt og blankt er en favoritt jeg sjeldent kommer unna!

Speilet på toppen ”hører liksom til” oppå der, og selv om jeg likte gråfargen det tidligere var malt i godt (LADY 10429 Diskret), trengte jeg en større kontrast til fargen på skapet, og valget falt dermed på LADY 9938 Dempet Sort (LADY Supreme Finish Superblank 80). Med nye sorte knotter i porselen som prikken over i´en, fikk det gamle skapet seg en skikkelig oppstrammer.

Male møbler

Tips, se dette innlegget med tips om hvordan du maler møbler :)

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…