Ny giv for gammel utebenk

Ny giv for gammel utebenk

Male utebenk

Utebenken ved inngangspartiet trengte til en oppfriskning, og ble ny med maling i sommerens deiligste grønnfarge, nemlig 262 Lavendel. Sammen med aksenter i korall og grått er denne støvete grønnfargen helt riktig akkurat nå.

Utebenk_LADY Inspirasjonsblogg_5

Trappen i impregnert tre har fått et strøk med Jotun Terrassebeis i fargen ”Shimmergrå”, noe som utgjorde en stor forandring. Pass på å vaske godt med Jotuns terrassevask og la tørke helt, før du beiser utendørs!

Slik gjorde jeg det:

Aller først fikk hele benken en god omgang med grovt sandpapir, deretter gikk jeg over med fint sandpapir. Jeg pusset ekstra godt på områder hvor den gamle malingen var flasset av eller det var rust.

Deretter vasket jeg med Jotun Kraftvask og lot denne stå og ”godgjøre” seg i noen minutter, før jeg spylte av såpen med rent vann fra høytrykkspyleren. Så fikk benken tørke helt.

Fordi benken (opprinnelig fra IKEA) var i både tre og metall, fikk den aller først en runde med primer som vanligvis brukes til båt, Jotun Yachting, for å få godt feste for utendørsmalingen jeg skulle male med siden.

Primeren tørker fort, og etter en time kunne jeg legge første strøk med farge. Jeg valgte å bruke Jotun Optimal Vindu og List til toppstrøket. Optimal er en hurtigtørkende utendørsmaling som er god og enkel å jobbe med. Den drypper lite og dekker svært godt, så mer enn to strøk skal ikke være nødvendig.

Utebenk_LADY Inspirasjonsblogg_3

 

Utebenk_LADY Inspirasjonsblogg_2

Utebenk_LADY Inspirasjonsblogg_10

 

Trappen før den ble beiset med Trebitt Terrassebeis

Utebenk_LADY Inspirasjonsblogg_8

 

Benken før den ble malt.

 

Utebenk_LADY Inspirasjonsblogg_1

 

Se så fint og fresht det ble :) Fortsatt god sommer!

Utebenk_LADY Inspirasjonsblogg_6

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….