Matt eller blank – hvilken glansgrad bør du velge?

Matt eller blank – hvilken glansgrad bør du velge?

Lekker fargesymfoni på eksklusivt panel! Rommet foran er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 7629 Antique Green. Døren fremheves med halvblank glans i fargen 12078 Comfort Grey. Rommet i bakgrunnen er malt i halvblank i den lysere grønne nyansen 7628 Treasure.

Lek deg med ulike glansgrader!

Kombinasjonen av ulike glansgrader skaper et spennende og lekkert interiør. Denne variasjonen kan du for eksempel få ved å fremheve detaljer som dører og listverk med ulik glansgrad.

Kontraster med glansgrader

Døren er malt med LADY Supreme Finish Halvblank – i den dempede ferskennyansen 12083 Devine – og veggen innerst er malt Silkematt i samme farge. Veggen foran er malt i en matt glansgrad i fargen 1024 Tidløs

LADY Supreme Finish er markedets beste maling til panelvegger, dører, lister og møbler. LADY Supreme Finish finnes i fire ulike glansgrader som gir spillerom for en kontrastrik eller ensartet stil.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ekstremt slitesterk
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 • Suveren flyt
 • Suveren finish –selv på dører og lister

Matt mot matt

Ved å male detaljer av tre i LADY Supreme Finish Matt, og de slette veggene supermatte med LADY Pure Color Matt, fremstår rommet som sobert og mykt.

Matt mot mattMatt mot matt gir et sobert inntrykk. Her er hyllene malt med LADY Supreme Finish Matt i fargen 12074 Peachy, og veggen er supermatt i LADY Pure Color 12075 Soothing Beige.

Tips til bruk av ulike glansgrader

Mattere maling gir mindre gjenskinn og man får et lunere, mykere uttrykk. Matt maling demper også ujevnheter bedre enn blankere maling – og er derfor takknemlig å bruke for å komme litt enklere frem til et vakkert sluttresultat. Dette er et godt tips å merke seg, spesielt om du skal male en panelvegg som har noen ujevnheter.

Det er mest vanlig å bruke matt maling i taket, for å dempe gjenskinn fra vinduene. Har du et tak med panel, vil du få et flott resultat med LADY Supreme Finish Matt.

En blankere maling egner seg godt på glatte og jevne flater. Dører eller profilerte lister er gode eksempler på flater som er lekre i en blankere glansgrad. For et varig og perfekt resultat, vil du aldri angre på at du har vært nøye med grunnarbeidet!

Jo høyre glansgrad på malingen, desto mer reflekteres lyset

Superblank panel

Luksuriøst panel i Superblank finish! LADY Supreme Finish Superblank i fargen 12078 Comfort Grey.

Skap kontraster

Kontrasten mellom matte og blankere flater gir spennende interiører! Velg blant en eller flere av disse glansgradene i LADY Supreme Finish: Matt, Silkematt, Halvblank og Superblank. Dersom du bruker samme farge med ulik glansgrad i ett og samme rom, oppnår du fine overganger som sammen skaper en flott helhet i rommet. En supermatt vegg malt med LADY Pure Color og detaljer malt med LADY Supreme Finish Superblank, tilfører rommet spennende og elegante kontraster.

Nederst er veggen malt med LADY Supreme Finish Silkematt – og skapet i Superblank glans – i fargen 7613 Northern Mystic. Den slette veggen øverst er malt supermatt med LADY Pure Color – og hyllen med LADY Supreme Finish Matt – begge deler i fargen 12076 Modern Beige. Flere tips til hvordan du bruker det nye fargekartet, finner du her! 

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ekstremt slitesterk
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 • Suveren flyt
 • Suveren finish –selv på dører og lister

Høyere glansgrader fremhever detaljer!

Et annet tips er å male møbler som f.eks. et bord eller en stol i LADY Supreme Finish Superblank. På denne måten kan du få flotte detaljer som blir fremhevet i rommet.

Jotun LADY Fargekart 2019

Eksklusiv finish med LADY Supreme Finish Halvblank 7629 Antique Green.

Matt maling demper ujevnheter bedre enn blankere maling,

Silkematt panel

Silkematt og lekkert panel med LADY Supreme Finish 10290 Soft Touch. Innredningsdetaljer i rommet fremheves på en elegant måte mot en matt bakgrunn. 

Silkematt finish eller halvblank eleganse

LADY Supreme Finish Silkematt på veggpanelet gir som navnet tilsier en nydelig silkematt overflate.

LADY Supreme Finish Halvblank gir et elegant utseende. Ikke for mye og ikke for lite, men akkurat passe til å fremheve enkle detaljer på en vakker måte. Noen ganger skal det ikke så veldig mye til for å skape den lille forskjellen. Det handler kun om små glansforskjeller…

LADY sikrer et vakkert resultat

Døren er malt med LADY Supreme Finish 7629 Antique Green og 7613 Northern Mystic – og veggen i de samme fargene med supermatte LADY Pure Color.

Kvistlakk og grunning i ett og samme strøk

Selv de beste interiørmalingene er avhengige av et godt grunnarbeid! Derfor har vi forbedret våre grunninger, og gjort forarbeidet enklere for deg ved å lage et kombinasjonsprodukt med kvistlakk og grunning i ett. Enten panelet er nytt eller gammelt; kvistene må forsegles før overmaling. Da unngår du misfarging og gule kvistmerker, noe som er svært lite pent på lyst, nymalt panel og listverk!

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Sperrer nikotin, sot og kvister
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Ny og barnevennlig stue

Tid for hjem laget en barnevennlig stue, med nye farger og gjenbruk av materialer. Tak og vegger er malt med…

Ett bad- tre stiler!

Se hvordan ett bad får tre helt ulike stiler ved å velge forskjellige farger! – Her er det malt med…

Sommerlig og svalt på gjesterommet

Med nye farger fikk gjesterommet en frisk og sommerlig atmosfære. De gamle strieveggene fikk nytt liv med veggfornyeren LADY Minerals…

Elegant og gyllent på soverommet

Vi tilbringer store deler av livet på soverommet. I år er det kanskje på tide med fornyelse hjemme hos deg?…

Et godt inneklima i vårlige farger

Vi gleder oss til lysere dager! Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også…

Opptatt av inneklima? – Velg SENS!

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra…