Disse fargene er mest likt på Pinterest

Disse fargene er mest likt på Pinterest

Er det mulig å finne ut hvilke farger som er mest likt på Pinterest?

Pinterest kan være inspirerende å sjekke ut når du skal pusse opp hjemme. Colour and Space er et prosjekt som designerne Mie Frey Damgaard og Peter Ørntoft har utført for Jotun Tyrkia. De har analysert ulike Pinterest boards over hele verden! Resultatene er plassert i ulike kakediagram som viser hvilken farger man foretrekker til kjøkken, stue, soverom og barnerom.

 

 

 

Diagrammene er malt opp med LADY maling. En veldig morsom måte å presentere resultatet på. Se filmen hvor de lager kakediagrammene:

 

 

Disse diagammene er ment som inspirasjon til de som skal pusse opp, som hjelp til å velge farge. Hva er det andre synes er fint? Disse diagrammene viser kanskje litt sterkere farger enn de vi er vant til å bruke i Skandinavia. Ørntoft sier at hadde det vært data utelukkende fra Skandinavia, hadde diagrammene sett annerledes ut. Mer diskre, mer hvite og lysegrå aktig.

Ta gjerne en titt på LADY sin pinterest side.

Mens Pinterest er en fin måte å «vindu-shoppe» på, utnytter Colour and Space de store mengdene med data og gjør det enklere å finne frem. Hvilken farge ønsker jeg på stuen min? Hva er det andre har likt?

Les mer om Colour and Space prosjektet her.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

Elegant stil hjemme hos familien Blipp

Jamina og Stian Blipp har pusset opp og bygget om. – Se det smakfulle interiøret og de nye fargene! Oppussing…

Lina og Eldan sin flotte sommerhytte

Sommerhytta 2022: Lina og Eldan vant gullhammerne fra to av ekspertene i den spennende finalen i Sommerhytta. – Foto for…

Sommerhytta 2022 – her er vinnerhytta!

Sommerhytta 2022: Sara og Ibrahim vant gullhammer for det flotte kjøkkenet – og gikk seirende ut av Sommerhytta på TV…