Disse fargene er mest likt på Pinterest

Disse fargene er mest likt på Pinterest

Er det mulig å finne ut hvilke farger som er mest likt på Pinterest?

Pinterest kan være inspirerende å sjekke ut når du skal pusse opp hjemme. Colour and Space er et prosjekt som designerne Mie Frey Damgaard og Peter Ørntoft har utført for Jotun Tyrkia. De har analysert ulike Pinterest boards over hele verden! Resultatene er plassert i ulike kakediagram som viser hvilken farger man foretrekker til kjøkken, stue, soverom og barnerom.

 

 

 

Diagrammene er malt opp med LADY maling. En veldig morsom måte å presentere resultatet på. Se filmen hvor de lager kakediagrammene:

 

 

Disse diagammene er ment som inspirasjon til de som skal pusse opp, som hjelp til å velge farge. Hva er det andre synes er fint? Disse diagrammene viser kanskje litt sterkere farger enn de vi er vant til å bruke i Skandinavia. Ørntoft sier at hadde det vært data utelukkende fra Skandinavia, hadde diagrammene sett annerledes ut. Mer diskre, mer hvite og lysegrå aktig.

Ta gjerne en titt på LADY sin pinterest side.

Mens Pinterest er en fin måte å «vindu-shoppe» på, utnytter Colour and Space de store mengdene med data og gjør det enklere å finne frem. Hvilken farge ønsker jeg på stuen min? Hva er det andre har likt?

Les mer om Colour and Space prosjektet her.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Manager

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Gult er vårens farge!

I 2021 vil vi se gult i alle varianter. – Vi ønsker god påske, med gul optimisme og tre deilige…

Nytt drømmehus med fokus på varige materialer

Flunkende nytt drømmehus med dempede farger og fokus på varige materialvalg. Veggfargen er LADY Pure Color 12077 Sheer Grey. Kjærlighet…

Nytt kjøkken i historisk leilighet

Det ble både nytt kjøkken og ny stue, da Tid for hjem pusset opp en 170 år gammel leilighet. –…

Sommerlig og svalt på gjesterommet

Med nye farger fikk gjesterommet en frisk og sommerlig atmosfære. De gamle strieveggene fikk nytt liv med veggfornyeren LADY Minerals…

Elegant og gyllent på soverommet

Vi tilbringer store deler av livet på soverommet. I år er det kanskje på tide med fornyelse hjemme hos deg?…

Et godt inneklima i vårlige farger

Vi gleder oss over lysere dager! Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også…