Disse fargene er mest likt på Pinterest

Disse fargene er mest likt på Pinterest

Er det mulig å finne ut hvilke farger som er mest likt på Pinterest?

Pinterest kan være inspirerende å sjekke ut når du skal pusse opp hjemme. Colour and Space er et prosjekt som designerne Mie Frey Damgaard og Peter Ørntoft har utført for Jotun Tyrkia. De har analysert ulike Pinterest boards over hele verden! Resultatene er plassert i ulike kakediagram som viser hvilken farger man foretrekker til kjøkken, stue, soverom og barnerom.

 

 

 

Diagrammene er malt opp med LADY maling. En veldig morsom måte å presentere resultatet på. Se filmen hvor de lager kakediagrammene:

 

 

Disse diagammene er ment som inspirasjon til de som skal pusse opp, som hjelp til å velge farge. Hva er det andre synes er fint? Disse diagrammene viser kanskje litt sterkere farger enn de vi er vant til å bruke i Skandinavia. Ørntoft sier at hadde det vært data utelukkende fra Skandinavia, hadde diagrammene sett annerledes ut. Mer diskre, mer hvite og lysegrå aktig.

Ta gjerne en titt på LADY sin pinterest side.

Mens Pinterest er en fin måte å «vindu-shoppe» på, utnytter Colour and Space de store mengdene med data og gjør det enklere å finne frem. Hvilken farge ønsker jeg på stuen min? Hva er det andre har likt?

Les mer om Colour and Space prosjektet her.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…