Hjertebankvegg med Minty Breeze

Hjertebankvegg med Minty Breeze

Nok en blomstrete retrotapetvegg er forsvunnet fra fjeldborgen! Denne gang var det en enkelt vegg i hallen som skulle til pers, og målet var å skape en fin overgang til det nymalte inngangspartiet, som i hovedsak er malt i deilige LADY 7555 Soft Mint.

Perfekt fargekombinasjon

I hallen går trappa opp til andre etasje, og takhøyden i trapperommet er stor. Jeg hadde en idé om å strekke følelsen av hall litt opp i trappa, samtidig som jeg liker effekten av ”halvmalt” vegg, som jeg har sett mange steder den siste tiden. Kombinasjonen ble heldigvis like tøff som forventet. Fargen, LADY 7163 Minty Breeze, er dessuten helt perfekt og skaper god sammenheng med det nymalte vindfanget, som har en dør malt i samme farge.

Før Ingrid malte trapperommet

Slik så det ut FØR vi malte

For å få en helt rett, vatret linje festet jeg et laservater i trappen, og maskerte etter linjen, såre enkelt når man har utstyret i orden!

Perfekt fargekombinasjon

Perfekt fargekombinasjon

Veggen i hallen hadde tapet som allerede var malt i LADY 7236 Chi, så her har jeg malt med så å si luktfrie og matte LADY Balance, som også tørker utrolig fort. På et blunk var veggen tørr og klar for strøk nummer to, så i løpet av noen formiddagstimer hadde jeg ”ny” hall… Vel, ikke helt. Det ene drar som kjent med seg det andre, og i tillegg til at lister måtte males (LADY 7236 Chi i LADY Supreme Finish 80 Superblank for å få de ekstra blanke og fine), trengte også den gamle kommoden en ansiktsløftning for å passe inn.

Perfekt fargekombinasjon

Selve kommoden og en skuff er malt hvit i LADY 7236 Chi, mens de to andre skuffene er malt i henholdsvis LADY 7555 Soft Mint (øverst) og LADY 2602 Butterfly (nederst).

Tips til hvordan man enkelt maler en kommode:

Den friske LADY 2602 Butterfly står veldig godt til de svale minttonene, og bryter litt med ton-i-ton-effekten jeg ville oppnå i vindfanget. Blir det for ”perfekt” og ensartet blir det fort kjedelig hos meg! Dessuten trengte den fargerike ”Hang It All”-knaggrekken vår en liten støttespiller, for å ikke bli helt ensom med sine friske farger. Kommoden er malt med LADY Supreme Finish 80 Superblank, som er super å bruke på møbler.

Perfekt fargekombinasjon

Å se ut i hallen og videre ut i vindfanget gir nå en deilig ro, og fargen på veggen gir meg nesten litt hjertebank, så fin synes jeg den er!

Perfekt fargekombinasjon
Om noen skulle feste seg ved at jeg som er så glad i å male, ikke har malt den gamle døra mellom vindfanget og hallen, så kan jeg forsikre om at jeg har vært inne på tanken. Mange ganger. Men jeg har enda ikke fått meg til å gjøre det. Jeg er så glad i treverket, som tilfører en varme til alt det malte, og er redd for å angre. Så da får står den sånn til tiden er inne!

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…