Hjertebankvegg med Minty Breeze

Hjertebankvegg med Minty Breeze

Nok en blomstrete retrotapetvegg er forsvunnet fra fjeldborgen! Denne gang var det en enkelt vegg i hallen som skulle til pers, og målet var å skape en fin overgang til det nymalte inngangspartiet, som i hovedsak er malt i deilige LADY 7555 Soft Mint.

Perfekt fargekombinasjon

I hallen går trappa opp til andre etasje, og takhøyden i trapperommet er stor. Jeg hadde en idé om å strekke følelsen av hall litt opp i trappa, samtidig som jeg liker effekten av ”halvmalt” vegg, som jeg har sett mange steder den siste tiden. Kombinasjonen ble heldigvis like tøff som forventet. Fargen, LADY 7163 Minty Breeze, er dessuten helt perfekt og skaper god sammenheng med det nymalte vindfanget, som har en dør malt i samme farge.

Før Ingrid malte trapperommet

Slik så det ut FØR vi malte

For å få en helt rett, vatret linje festet jeg et laservater i trappen, og maskerte etter linjen, såre enkelt når man har utstyret i orden!

Perfekt fargekombinasjon

Perfekt fargekombinasjon

Veggen i hallen hadde tapet som allerede var malt i LADY 7236 Chi, så her har jeg malt med så å si luktfrie og matte LADY Balance, som også tørker utrolig fort. På et blunk var veggen tørr og klar for strøk nummer to, så i løpet av noen formiddagstimer hadde jeg ”ny” hall… Vel, ikke helt. Det ene drar som kjent med seg det andre, og i tillegg til at lister måtte males (LADY 7236 Chi i LADY Supreme Finish 80 Superblank for å få de ekstra blanke og fine), trengte også den gamle kommoden en ansiktsløftning for å passe inn.

Perfekt fargekombinasjon

Selve kommoden og en skuff er malt hvit i LADY 7236 Chi, mens de to andre skuffene er malt i henholdsvis LADY 7555 Soft Mint (øverst) og LADY 2602 Butterfly (nederst).

Tips til hvordan man enkelt maler en kommode:

Den friske LADY 2602 Butterfly står veldig godt til de svale minttonene, og bryter litt med ton-i-ton-effekten jeg ville oppnå i vindfanget. Blir det for ”perfekt” og ensartet blir det fort kjedelig hos meg! Dessuten trengte den fargerike ”Hang It All”-knaggrekken vår en liten støttespiller, for å ikke bli helt ensom med sine friske farger. Kommoden er malt med LADY Supreme Finish 80 Superblank, som er super å bruke på møbler.

Perfekt fargekombinasjon

Å se ut i hallen og videre ut i vindfanget gir nå en deilig ro, og fargen på veggen gir meg nesten litt hjertebank, så fin synes jeg den er!

Perfekt fargekombinasjon
Om noen skulle feste seg ved at jeg som er så glad i å male, ikke har malt den gamle døra mellom vindfanget og hallen, så kan jeg forsikre om at jeg har vært inne på tanken. Mange ganger. Men jeg har enda ikke fått meg til å gjøre det. Jeg er så glad i treverket, som tilfører en varme til alt det malte, og er redd for å angre. Så da får står den sånn til tiden er inne!

Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Stilfull eleganse hjemme hos Elisabeth

Hjemme hos Elisabeth er det både stilfullt og minimalistisk – og hyggelig og gjestfritt. Fargen på kjøkkenet er LADY Wonderwall…

Dette er årets farger i 2021!

Årets farger i 2021 vil uten tvil preges av året vi har lagt bak oss. Jotuns skandinaviske fargesjef, Nina Klæboe…

Farger og energi hos Alek Modin

Hold deg fast og gjør deg klar for vakre farger og et sanselig fargefyrverkeri! Hjemme hos Alek Modin opplever man…

Det beste med julen

Les alt om hvordan Emily Slotte skal feire julen i år – og få hennes oppskrift på julens beste karameller!…

Ostekake med smak av jul

Lag en deilig ostekake med smak av jul! Kanskje blir dette julens nye favorittdessert? Oppskrift og foto: Annette Nordstrøm Julens…

Dette gjør du når malejobben er ferdig!

Ta godt vare på maleutstyret når du er ferdig med malejobben! Her males vinduskarmene med LADY Supreme Finish 6378 Iconic,…