Moderne kjøkken inspirert av 70-tallet

Moderne kjøkken inspirert av 70-tallet

Kjøkken inspirert av det fargerike 70-tallet! Med bambus og knallgult tak fikk kjøkkenet en enorm forandringen med Tid for hjem.

Nytt kjøkken – med klare hint fra 70-tallet

Familien som har søkt hjelp hos Tid for hjem, ønsker seg et stort og moderne drømmekjøkken. Og forandringen blir så stor, at de knapt kjente seg igjen i eget hus da de kom hjem!

FØR: Lite kjøkken fra husets byggeår 1966. Foto: Pandora Film/ TV 2

Designer Jon Eliassons tanker før oppussingen

Her skal det bli et stort og sosialt kjøkken, mener designer Jon Eliasson. Fargene skal være lyse. Gulvet skal bli nesten hvitt, og hvite fliser på kjøkkenveggen skal gi rom for mørkere trematerialer på kjøkkeninnredning.
Kontrastfargen skal være gul, og myk stråtapet på veggen rundt spisebordet skal lage en lun følelse. Alle kanter skal være avrundet, og myke buer skal prege innredningen.

Kjøkken inspirert av 70-tallet. Både rette og buede former i kjøkkenet er av bambusmaterialer.

Bambus i flere former

Tid for hjem velger bambusmaterialer for å lage innredningen. Her finnes det nemlig platematerialer egnet for kjøkkenfronter, samt fleksibel «bambustapet» som kan brukes på alle de runde formene. Alle fronter blir kappet til på snekkerverksted og montert på skrog fra IKEA.

To like bord i stedet for ett langt; gir fleksibilitet til ulik møblering. Til høyre i bildet er den spesialtilpassede, lille sofaen, som også er laget i bambus og med  med fløyelssete.

Spiseplass med to bord og sofa

Familien vil gjerne ha plass til mange rundt bordet, så spisebordet må være ganske stort. For å gjøre møbleringen fleksibel, blir det laget to like, frittstående bord. Disse kan settes etter hverandre eller hver for seg.
Den lille sofaen ved trappen bygges på stedet – og også denne får runde former. Sammen med en vegg av rillet glass mot trappen, danner dette avslutningen av det nye, store kjøkkenrommet.

Les mer om produkter og materialer på tv2.no.

Gult skaper glede!

Designer Jon Eliasson har lyst til å bruke farget fugemasse mellom flisene. Valget falt på gult, for å skape glede og for å gi en varm og reflekterende tone i hele kjøkkenet. Den gule fugen mellom flisene skaper en sammenheng mellom veggen og det gule taket, sier designeren.

Et utradisjonelt valg! Gule fuger mellom diagonale fliser.

Taket ble først malt ett strøk med LADY Perfection Takmaling i 9918 Klassisk Hvit, deretter malt i den gulfargen NCS S2050-Y10R med JOTUN Jotaproff Akryl 25 glans. – Dette er en veggmaling påført av profesjonelle malere, og Jotun anbefaler i utgangspunktet ikke dette produktet til maling av tak. Det er vanskelig å få jevnt og kan føre til et skjoldete resultat. 

 LADY Perfection

LADY Perfection

  • Enkel å påføre – uten drypp og søl
  • Vakkert og skjoldfritt resultat
  • Stort fargeutvalg
  • Dekkgaranti

LADY Perfection takmaling finnes i ca. 175 ulike farger – og du finner en oversikt over fargespekteret på produktsiden. – Her er et knippe av de gule nyansene som er utviklet for LADY Perfection:

Fornøyde huseiere

Huseierne var fornøyde med resultatet. – Det beste er at vi har fått et åpent og sosialt rom, noe vi alltid har ønsket oss. – Kjøkkenet har jo litt 70-tallsfarger i seg, men det er behagelige og varme farger! Ellers er det ikke noe som minner om 70- tallet. Vi har ikke forandret på noe og liker oss kjempegodt, sier huseieren.

Utradisjonelt valg med gult tak, men huseierne likte det godt! Alle foto fra prosjektet: Pandora Film/ TV 2

For  informasjon om møbler og produkter – se tv2.no. – Tid for hjem sendes på tirsdager på TV 2.

Likte du ideen med gult tak? Bli inspirert av huset til Alek!

Slik maler du taket!

Selv om designeren valgte et blankt tak i dette prosjektet, er det ingen tvil; det er lettere å lykkes med en helmatt takmaling! Vi anbefaler deg derfor å velge LADY Perfection, dersom du skal male selv.

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Ny og barnevennlig stue

Tid for hjem laget en barnevennlig stue, med nye farger og gjenbruk av materialer. Tak og vegger er malt med…

Ett bad- tre stiler!

Se hvordan ett bad får tre helt ulike stiler ved å velge forskjellige farger! – Her er det malt med…

Sommerlig og svalt på gjesterommet

Med nye farger fikk gjesterommet en frisk og sommerlig atmosfære. De gamle strieveggene fikk nytt liv med veggfornyeren LADY Minerals…

Elegant og gyllent på soverommet

Vi tilbringer store deler av livet på soverommet. I år er det kanskje på tide med fornyelse hjemme hos deg?…

Et godt inneklima i vårlige farger

Vi gleder oss til lysere dager! Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også…

Opptatt av inneklima? – Velg SENS!

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra…