Nordisk eleganse

Nordisk eleganse

Nordisk eleganse hos Catrine og Per Ove

Nordisk eleganse hos Catrine og Per Ove

Det vakre hjemmet til interiørstylist Catrine Svellingen kjennetegnes av egendesignede løsninger, greige fargevalg og nordisk design. Velkommen inn!

Catrines elegante verden

På Angeltveit, utenfor Bergen, holder Catrine Svellingen og samboeren Per Ove Akselvoll til. Catrine driver til daglig My Kind of Styling, hvor hun tar oppdrag som interiør- og konseptstylist. Samboer Per Ove jobber innen media, men deler Catrines store interesse for interiør. Interessen kommer tydelig frem i huset de to deler!

Catrine Svellingen og Per Ove Akselvoll

Mange kjenner nok Catrine fra Instagram-profilen @mykindofstyling, hvor hun deler inspirasjon og viser frem interiørprosjekter. Samboer Per Ove jobber innen media, men deler Catrines store interesse for interiør og styling.

Pusset opp hele huset

Boligen var nokså ny da de flyttet inn. Likevel endte det interiørglade paret opp med å pusse opp omtrent alt – både inne og ute. Huset i seg selv var fint, men det manglet personlighet og «det lille ekstra» når det kom til materialvalg og finish.

Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene i prosessen. Resultatet er et elegant og moderne hjem som er både lekent og nordisk i stilen.

Vi ville skape et hjem hvor vi kan senke skuldrene og bare være.

Lyse og harmoniske fargekombinasjoner

Catrine og Per Ove ønsket et moderne, men likevel tidløst fargeuttrykk i hjemmet. Valget falt på en palett bestående av rolige og harmoniske greige fargekombinasjoner.

Sammen sikrer disse fargenyansene at harmonien flyter fra rom til rom på en elegant, men diskret måte.

Luftig, moderne stue

Boligen har en åpen løsning mellom kjøkken og stue. Her er det innredet på en måte som understreker det luftige og moderne uttrykket; det er satt opp en lekker spilevegg i heltre eik ved trappen, samt en stilig takhengt vedovn som nå er stuens midtpunkt.

Stuen har blitt innredet med flere ulike soner – det gjør at rommet kan brukes på en mer funksjonell måte og dekke flere av familiens behov.

Stue malt med LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey hos Catrine Svellingen

Den takhengte vedovnen, som er fra Nordpeis, er utvilsomt stuens midtpunkt! Veggene er malt med supermatte LADY Pure Color i 12077 Sheer Grey. Listene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i samme fargetone som veggen.

Vintage stressless fra 70-tallet, benken er fra Ikea. Gardiner fra Astrid.se, Nikari Stool i Eik fra kollekted by.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Lekker spilevegg i eik hos Catrine Svellingen

Den egendesignede spileveggen er laget i heltre eik. Den bidrar til et moderne, nordisk uttrykk i stuen. Veggene er malt med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey. Spileveggen er laget av GG Möbel, Reykjavik Daybed fra Skagerak, Pledd fra LinenMe. Gardiner fra Astrid.se.

Åpen stueløsning malt i 12077 Sheer Grey hos Catrine Svellingen

Den åpne romløsningen inneholder stue, kjøkken og spisestue. Innredningen bidrar til å skape følelsen av ulike soner i det åpne rommet. Veggene er malt med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey. Listene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i samme lekre nyanse som veggen – 12077 Sheer Grey.

Bilde fra Lena Alberti, sofa fra Ikea, Puter fra aiayu og Illums Bolighus. Det håndlagde gulvteppet er fra Sera Helsinki.

Egendesignet kjøkken i nordisk stil

Husets opprinnelige kjøkkeninnredning ble raskt skiftet ut. I stedet satt Catrine og Per Ove inn en stilfull, egendesignet kjøkkenløsning i oljet ask. Den nye løsningen ble laget av møbeldesigner GG Möbel. Resultatet er et slående kjøkken i tidløs, nordisk stil!

Kjøkkenvegger malt i 12077 Sheer Grey hos Catrine Svellingen

For et drømmekjøkken! Det egendesignede kjøkkenet i oljet ask er laget av GG Möbel, mens kjøkkenarmaturen er fra ByCocoon. Veggene på kjøkkenet er malt med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey, samme nyanse som brukes i stuen. Listene er malt med LADY Supreme Finish Pure Matt i samme lekre nyanse som veggen – 12077 Sheer Grey.

Spisestue i 12077 Sheer Grey hos Catrine Svellingen

Spisestuen er luftig og moderne – og det perfekte stedet for hyggelige, sosiale sammenkomster. Veggene er malt med LADY Pure Color 12077 Sheer Grey.

I bakgrunnen kan du skimte det lekre, egendesignede kjøkkenet fra GG Möbel. Aldus Spisebord i eik fra Skagerak, taklampe fra Gubi, hvite stoler fra Eames. Stolen med flettet rygg er dansk vintage – og er en av Catrines favoritter.

Spisebord med dekor hos Catrine Svellingen

Aldus spisebord i Eik fra Skagerak, lampe fra Gubi. Vintage vaser. Stor skål i keramikk fra Ragnhild Wik. Lysestake fra Cooee Design. Liten sort skål, fat og smørkniv fra HEIM.

Liker du lyse farger og nordiske elementer? Utforsk hjemmet til Layered-grunnlegger Malin Glemme! 

Kjellerstue i varme nyanser

I familiens kjellerstue hersker det en rolig og litt dempet atmosfære – helt perfekt når man trenger å senke skuldrene!

Kjellerstuen er malt med vår matteste maling, LADY Pure Color, i den vakre nyansen 10961 Raw Canvas. Dette er en dempet grågul tone – best beskrevet som en lys kamelhårsfarget nyanse. Den blir ikke direkte beige eller brun på veggen, men mer som en lun og gyllen mellomting.

Kjellerstue malt med 10961 Raw Canvas hos Catrine Svellingen

I familiens kjellerstue er det rom for å senke skuldrene. Catrine og Per Ove har valgt å male både tak, vegger og lister i samme nyanse for å gi et omsluttende, nesten «hulelignende»-uttrykk. Veggen er malt med LADY Pure Color, tak med LADY Perfection og listene med LADY Supreme Finish Pure Matt  – alle i den lekre nyansen 10961 Raw Canvas.

 Maleri «Mr. Løkka» fra Haugstad Studio, den svarte lampen er fra Louis Poulsen. Stol fra Nachshon, skap fra Ikea.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

Markedets beste maling – til tre og panel
 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

Vår vakreste maling noensinne – supermatt
 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

Perfekt, helmatt tak
 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Kjellerstue malt i 10961 Raw Canvas hos Catrine Svellingen

Veggen er malt med LADY Pure Color 10961 Raw Canvas. Skapløsningen er fra Ikea. Potte fra Serax, skulptur fra Milla Boutique, lampe fra New Works og skål fra Huset Raa.

Deilig soverom i harmonisk nyanse

Hovedsoverommet er innredet som en rolig og minimalistisk oase. Her kan man senke skuldrene, finne roen – og hente inn energi til travle hverdager.

Veggene er malt med 10678 Space, som er en varm, lys beigetone med en diskret og harmonisk tilstedeværelse. Den matcher godt med de beige og greige nyansene ellers i huset.

Lyst soverom malt med 10678 Space hos Catrine Svellingen

Et rolig og harmonisk soverom i nordisk stil. Veggene er malt med LADY Pure Color, tak med LADY Perfection og listene med LADY Supreme Finish Pure Matt i den deilige nyansen 10678 Space. Lampe i keramikk fra Moebe. Gardiner fra Astrid.se og seng fra Jensen.

Lyst soverom malt med 10678 Space hos Catrine Svellingen

Nærbilde av soveromsvegg malt med 10678 Space hos Catrine Svellingen

Her kan man senke skuldene og hvile! Veggen er malt med Lady Pure Color i 10678 Space. Lampe i keramikk fra Moebe. Bilde fra Hein Studio.

Foto av Terje Arntsen og Anne Bråtveit
Christina Sunneklep
Christina Sunneklep

Christina Sunneklep – Innholdsprodusent

Christina er svært opptatt av farger og interiør. I samarbeid Jotuns dyktige fargeeksperter, deler hun fargeinspirasjon og tips til enkel fornyelse i hjemmet.

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Oppgrader kjøkkenet med maling

Å bytte ut hele kjøkkeninnredningen kan bli en kostbar affære. Velger du å male kjøkkenet får du «nytt» kjøkken mye…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Dempet kraft med gultonen 8583 Earthy Yellow

Våren er endelig på vei, og det er på tide å bringe litt friskhet og liv inn i hjemmet etter…