Grønt samarbeid med Northern

Grønt samarbeid med Northern

Den dype, mystiske grønnfargen, 7613 Northern Mystic, danner bakteppe for Hifive mediamøbel, designet av Rudi Wullf for Northern. Krakk Pal (Northern), messingring (Kristina Dam) og vase (Hay). Styling Kråkvik & D’Orazio. Foto: Lasse Fløde.

Nytt livsstilskonsept

Siden Northern Lighting ble etablert i 2005, har de lyssatt utallige hjem med sine lamper. Denne våren satser de stort, og etablerer et helt nytt konsept gjennom livsstilsmerket Northern. Det nye merket har skapt nye muligheter, og under Stockholm Furniture Fair lanserte Northern sin debutkolleksjon.

Northern

Den entusiastiske, Northern Lighting-gründeren, Ove Rogne, har i samarbeid med Morten & Jonas utviklet et helt nytt konsept med Northern

Det har vært viktig for trioen å sette sammen vakre og funksjonelle produkter som henger sammen som en kolleksjon. – Et produkt fra Northern er vakkert; det er noe nytt som man ikke har sett tilsvarende av tidligere, sier Ove Rogne. Det skal også være funksjonelt og ha varige elementer ved seg som gjør at folk tar vare på det. Vi ser etter produkter som kan bli klassikere over tid, sier han videre.

En unik grønnfarge

Det nye merket har blitt utviklet i tett samarbeid med designerne Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim, som står bak Morten & Jonas design studio. Når de planla en så stor omveltning, var det viktig at alle detaljene måtte være perfekte. Design Director, Morten Skjærpe Knarrum, tok kontakt med Jotun for å lufte sine tanker om å lage en helt spesiell farge som ville passe til konseptet.

De hadde allerede sett for seg at fargen måtte være en grønn nyanse, og ulike collager og beskrivelser om retning ble delt med Jotun. Fargeekspertene på laboratoriet til Jotun jobbet deretter ut flere varianter. Fargene ble justert og malt opp på større flater, før de i samarbeid godkjente den endelige nyansen.

Wired av Morten & Jonas

Hyllen Wired er designet av Morten & Jonas, blomsterpotten Oasis av Ann Kristin Einarsen (Northern). Veggen er malt med LADY Pure Color 7613 Northern Mystic. Foto og styling: Tekla Severin.

Ideell for kombinasjoner

– Det vi er opptatt av når vi designer nye farger, er at de skal fungere godt på store flater, sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun. – En perfekt veggfarge skal ikke være dominerende i rommet, men skape en god ramme rundt møblene og interiøret – og være god å leve i. Det synes jeg vi har fått til med fargen 7613 Northern Mystic. Fargen er spesielt nydelig og perfekt dempet i den supermatte veggmalingen LADY Pure Color. – Fargen er også en god basisfarge som lett kan kombineres med et stort spekter av ulike nyanser, fra lysere grønne nyanser til dempede okertoner – og friske ferskennyanser.

Meet Northern

Jotun 7613 Northern Mystic er perfekt i kombinasjon med et stort spekter av nyanser, som her – i kombinasjon med 20047 Blushing Peach på veggen – og loungestolen Oblong i en brent, orange nyanse. Klesstativet Nook smyger seg elegant mot veggen. Foto og styling: Tekla Severin, fra Meet Northern i Stockholm.

Et produkt fra Northern skal være vakkert og noe nytt som man ikke har sett tilsvarende av tidligere, sier Ove Rogne.

Dyp og god basisfarge

– 7613 Northern Mystic er akkurat den dype og litt mystiske fargen vi ønsket oss, sier Morten Skjærpe Knarrum. – Vi vil at den skal gjengi følelsen av å stå i en skog, hvor dagslys trenger gjennom den ellers tette vegetasjonen. – Prosessen med å utvikle en farge viste seg å være mer tidkrevende enn vi hadde trodd. Men, med en seriøs partner som Jotun, var vi hele veien trygge på at det kom til å ende med en god match. Resultatet er en farge som skaper harmoni rundt våre nye produkter, men også en god basisfarge som kan kombinere ulike fargenyanser uansett interiør.

Northern Mystic

LADY Pure Color 7613 Northern Mystic. Stolen Oaki, designet av Stine Aas (Northern), bord fra Oslo Deco, tallerken fra Menu, keramikk skål og kanne fra Bolina. Styling Kråkvik & D’Orazio. Foto: Lasse Fløde.

LADY 7613 Northern Mystic

LADY 7613 Northern Mystic er en dyp perfekt dempet grågrønn tone, lekker i kombinasjon med gylne materialer som messing og kobber. Den er tøff sammen med marmor og blonde treslag, men også edlere treslag som teak, mahogni og eik. 7613 Northern Mystic er litt kjøligere i undertonen enn 8422 Green Marble. Kombiner den gjerne med lysere grønne som vår mye omtalte 7163 Minty Breeze eller lunere toner som 8478 Pale Green og 8281 Pale Linden.

Utstillingen Meet Northern

Under Stockholm Design Week, inviterte Northern til en eksklusiv utstilling, «Meet Northern». Debutkolleksjonen var kuratert av den talentfulle, fargeglade fotografen og utstillingsdesigneren, Tekla Severin. Et helt kunstgalleri var innredet med alle nyhetene fra Northern og malt i vakre farger fra Jotun – inkludert den nye fargen 7613 Northern Mystic som også ble introdusert samtidig!

Har du prøvd den nye appen, Jotun ColourDesign? Den er tilgjengelig i AppStore og Google Play.

Det store fokus på fargesettingen rundt lanseringen var et bevisst valg fra designernes side. – Farger er viktig og er med på å skape harmoni både rundt og på våre produkter, sier Ove Rogne. Det skaper et helhetlig uttrykk i kolleksjonen. Uttrykket på et objekt endrer seg ofte ved å tilføre eller endre en farge, og med farger skaper man varme, stemning og inspirasjon, uttaler Rogne.

Foto Hekla Severin

Tekla Severin hadde skapt en leken og fargeglad utstilling til Northern sin lansering! Lampen Gear Floor får fokus ved hjelp av en sirkel malt på veggen i fargen 20047 Blushing Peach. Den dype, blålilla fargen er 4143 Hule. (Fargen har navnet Anemon på svensk). Foto og styling: Tekla Severin.

Foto Hekla Severin

Spreke fargekombinasjoner med Jotuns farger 20047 Blushing Peach og 10001 Dijon Yellow – og feltet over døren i fargen 2846 Bordeaux  Alle møbler på bildet er fra Northern, foto og styling er signert Tekla Severin.

Northern har allerede fått mye positiv omtale fra interiørbransjen – og vi ønsker lykke til videre med storsatsingen!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….