Ny leilighet i lun fargepalett

Ny leilighet i lun fargepalett

Den nyoppussede stuen fikk fargen LADY Pure Color i fargen 10678 SpaceCandidthatTsutsumi og Alexandra Hoang er søstre, og med-grunnleggere av livsstilnettsiden Candid That (I Can & I Did), en plattform for engasjerende digitalt innhold innenfor mote, skjønnhet, og reise for den karrierebevisste kvinnen. Jentene har blant annet vunnet pris på Vixen Influencer Awards, reist verden rundt, jobbet med store internasjonale leverandører og bodd et par år i Australia. Da bygårdsleiligheten på Majorstuen skulle pusses opp gjorde jentene malejobben selv i samarbeid med Jotun.

Tekst og bilder til denne saken er levert av Tsutsumi og Alexandra Hoang.

En fresh start!

Hjørneleiligheten vår ligger i en 134 år gammel bygård på Majorstuen. Det er nesten 3 m høyt under taket med både rosett og stukkatur, dagslys fra tre retninger med høye gulvlister og store taklister. Det er så fransk og herskapelig! Vi har en jobb som lar oss reise verden rundt, og har de siste årene vært på flyttefot. Det er derfor godt å kunne komme hjem til noe som er trygt og stabilt – noe som er vårt.Candidthat - ny leilighetJentene testet ut mange ulike farger for å finne den perfekte fargepaletten. Et godt tips til flere! Mal opp felter med Jotun Fargeprøve Interiør og vurder fargene i rommet du skal pusse opp.

Fargepaletten til vårt nye hjem

Vi har bladd gjennom utallige interiørmagasiner, laget moodboards fra Jotun’s fargekart, og matchet dette med stoffprøver for sofa og fiskebensparkett. Vi ville ha en fargepalett som fløt i hverandre. Det skulle være varmt og innbydende, samtidig som det er elegant og sofistikert.Candidthat - ny leilighet

Stuen er malt med kalkmalingen LADY Minerals 12075 Soothing Beige.

 LADY Minerals

LADY Minerals

  • Levende kalkmatt overflate
  • Unikt fargeuttrykk
  • Enkelt å lykkes
  • Dekkgaranti

Slik så det ut før!

I vår tidligere leilighet i Sydney, var interiøret preget av kontraster, mønster og print. Vi hadde nettopp flyttet til et nytt land, og ville sette et statement på hvem vi var. Hvordan vi tenkte, kledde oss, jobbet og dekorerte var faktorer som påvirket oss. Med hvite vegger var det mer spillerom for møblene, men så var det nettopp det. Det var bare hvitt, og lite personlig.Candidthat - ny leilighet

For en magisk forskjell de lune fargene har gjort med leiligheten! (Før-bildene er fra prospektet).

Den unike kalkmalingen er behagelig for øyet, og gir stuen personlighet.

Vårt eget kunstgalleri

LADY 12075 Soothing Beige er en dempet, og deilig farge i kalkmaling. Det ser rålekkert ut, og endrer seg i fargen i samspill med dagslyset. Den unike malingen er behagelig for øyet, og gir stuen personlighet. For oss var det viktig at stuen var inspirerende, og at den også skulle passe for kreativ innholdsproduksjon. Med en nøytral fargepalett, kunne den unike designlampen fra Room21, bli fremhevet og være midtpunktet. Vi hadde hele tiden sett for oss at leiligheten skulle se ut som et art gallery, og har pyntet med blant annet abstrakte vaser fra Jonathan Adler og gulldetaljer på både lamper, bordben og bilderammer. Nå som jeg ser tilbake på det, så hadde det ikke vært «gærnt» om kontrastveggen ble til med brystninsgspaneler. Hadde vært så fin utsmykning!

Candidthat - ny leilighetVeggen bak sofaen er malt med LADY Minerals kalkmaling i 12075 Soothing Beige, mens resten av rommet er malt med LADY Pure Color i fargen 10678 Space.

Kreativ arbeidsplass

Da vi var på leilighetsjakt, var det flere kriterier vi så etter. Hvordan er solforholdene? Store vinduer? Høyt under taket? Åpen kjøkkenløsning? Med denne leiligheten sa det bare tick, tick, tick, og innen 10 minutter bestemte vi oss for å være med på budrunden. Vi liker veldig godt at det er åpen kjøkkenløsning, men har visuelt separert spiseområdet fra sofakroken med en endring i malingen. Dette er på grunn av at om vi ikke er på kafe, i kundemøte eller pressevents er spisebordet det stedet vi vanligvis jobber fra. Hovedveggen er som nevnt i Soothing Beige, og resterende vegger i Space.Candidthat - ny leilighetLADY Pure Color 10678 Space er rett og slett en delikatesse. Den er rolig i fargen og blender fint med tak og vindu, rommet ser større ut, fiskebensparketten fra Parkett & Gulv blir lysere og det komplimenterer det lyse interiøret.

Fargevalg til tak og taklister

Til å begynne med ville vi ha enten 7236 Chi eller 9918 Klassisk Hvit som hvitmaling. For oss var det viktig at hvitt faktisk var hvitt, ingen blå eller rød undertone. Jotuns fargeekspert anbefalte oss å gå for 1624 Letthet da det passet bedre til beige toner. Vi var skeptisk, for det siste vi ville var at hvitmalingen skulle fremstå̊ skitten eller gul, så vi skaffet oss fargeprøvebokser for å teste ut hjemme. Da vi testet fargene på veggen, så vi hvordan 9918 Klassisk Hvit rett og slett så ut som blanko (korrekturlakk, red.adm). Det ble altfor kaldt og upersonlig, så da var det bare å skifte over til Letthet i LADY Pure Color Supermatt. Det er greit å forhøre seg med profesjonelle når det gjelder forskjellige fargenyanser, men om man likevel er usikker så har de fargeprøvebokser. Vi fikk god hjelp av Billakkspesialisten på St. Hanshaugen; som er en av Jotuns mange forhandlere.Candidthat - ny leilighet

Hvitt er ikke hvitt! LADY Perfection 1624 Letthet ble en perfekt nyanse til taket og matchet veggfargene best!

 LADY Perfection

LADY Perfection

  • Dekkgaranti
  • Stort fargeutvalg
  • Vakkert og skjoldfritt resultat
  • Enkel å påføre – uten drypp og søl

Nye farger i gangen

Lister og dører er malt med LADY Supreme Finish Matt, som er spesielt tilpasset overflater i treverk – og er derfor penere og mer slitesterk på dører og karmer. Vi visste ikke dette fra før, og skjønte ikke helt hva som foregikk når resultatet ikke ble så fint. Godt det bare var å pusse litt og male over! Det er viktig å lese bruksanvisningen nøye og sjekke nettet for tips. Vi valgte å male 1624 Letthet i hele gangen (vegg: LADY Pure Colour), tak (LADY Perfection), dører og lister (LADY Supreme Finish).Candidthat - ny leilighetAlle flater i gangen ble malt med LADY 1624 Letthet. Vegg; LADY Pure Colour, tak; LADY Perfection – og dører og lister med LADY Supreme Finish.Candidthat - ny leilighetGangen har fått et behagelig og dempet uttrykk med nytt gulv og ny hvitfarge.

Alexandra’s rom

Til å begynne med planla jeg å ha LADY Pure Colour Marrakesh i soverommet. En utrolig fin farge med deilige pigmenter og vakkert resultat. Men etter at jeg så kalkmalingen i stuen, ombestemte jeg meg. Det var nesten så både Tsutsumi og jeg malte begge våre soverom til samme farge.

Vi har fortsatt en god del møblering som gjenstår i soverommene, men vil heller planlegge litt og litt enn å fylle opp med masse forskjellig.Candidthat - ny leilighetLADY Minerals 12075 Soothing Beige og LADY Pure Colour 12075 Soothing Beige. Candidthat - ny leilighet

På soverommet ser jeg ofte hint av khaki, og syntes det er veldig fint med brungrønne toner. Jeg skulle egentlig ha kalkmaling i hele rommet, men endte opp med kun vegger. Soothing Beige er like elegant i supermatt LADY Pure Color og i kalkmalingen LADY Minerals.

Tsutsumi’s rom

Vi var på tur i solfylte Los Angeles og besøkte flagshipbutikken til Glossier. Alt var i «millenial pink», interiøret var laget av stein, dekorert med soltørkede planter; som et ekko fra Grand Canyon. Den varmen ville hun ta med seg tilbake til Oslo, og derfor falt valget på LADY 10580 Soft Skin. Det er feminint, behagelig for øyet og har en utrolig fin beige nyanse ved seg. Candidthat - ny leilighetLADY Pure Color 10580 Soft Skin.

LADY 10580 Soft SkinMale selv – eller leie inn hjelp…?

Det var viktig at leiligheten skulle føles som et hjem. Vi er usikker om dette er en asiatisk greie, men for mamma har det viktigste alltid vært å male hjemmet «fresht» før man flytter inn. Det er viktig å få ut det gamle, bringe inn ny energi og starte på et nytt kapittel med blanke ark og nye drømmer.
Vår erfaring er  at jo mer arbeid du legger i noe, jo mer setter du pris på resultatet! Når man gjør arbeidet selv må man smøre seg med tålmodighet.

Jeg estimerte tre dager på å male, men det var ikke selve malingen som var hovedarbeidet. Alt skulle maskeres, gamle lister rives, fotkarm restaureres, hull sparkles og overflaten pusset. Det var flere ganger Tsutsumi og jeg tenkte at det hele var et stort ork.. ”ååh.. må vi virkelig sparkle dette hullet på nytt?” ”er det virkelig så nødvendig”…

Selv om det var utfordrende, er vi storfornøyde med resultatet takket være hjelp av venner og familie ♥ Hva synes dere om resultatet?

Tsutsumi og Alexandra Hoang

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Julestemning i diskre omgivelser

Få oppskriften til årets juledrink – som passer perfekt til fargen LADY 11173 Humble Yellow! Glasset er Ferm Living Ripples fra Hviit….

En festaften i magiske farger

Julestemning med et nydelig dekket bord – og den dype, vakre LADY 20145 Wisdom på veggene! Magisk julestemning En julebordsdekorasjon…

Jul i varme nyanser hos Vibeke

Med den dempede, vakre fargen LADY 20120 Organic Red, skapes lun julestemning i en fei! Se det fine julerommet til…

Kalkmaling – nå i flere nyanser

Ny farge tilgjengelig i LADY Minerals (på den buede veggen): 11174 Curious Mind. – Livet er fullt av muligheter; utforsk dem…

Fargesetting med nyanselike farger

Til venstre: LADY 11173 Humble Yellow er lys og dempet, men med en tydelig tilstedeværelse. Høyre bilde: Veggene har fått Supermatt…

Hvordan fargesette med ton-i-ton farger!

Fargesetting med ulike nyanser av samme farge er lekkert! Her er veggene er malt med LADY Pure Color 20143 Lively Red, og…

Go to top