Ny og barnevennlig stue

Ny og barnevennlig stue

Tid for hjem laget en barnevennlig stue, med nye farger og gjenbruk av materialer. Tak og vegger er malt med LADY 1938 Teblad.

Ny stue for barnefamilien

Familien hadde selv pusset opp alt i huset, bortsett fra stuen. Det originale eikegulvet var nylig slipt og lysnet, men både tak og vegger var kledd med gulnet eikepanel. Huseierne var usikre på hvor mye av panelet de skulle beholde, og synes det var vanskelig å møblere stuen.

FØR: Eik på gulv, vegger og tak. Uferdig vegg mot kjøkken. Foto: Tid for hjem TV 2 / Pandora Film

Slik ble rommet løst

Designer Jon Eliasson bestemte seg for å beholde eikepanelet på veggen ved spisebordet – og fjerne resten. Overflatene ble deretter gipset og malt, og gulvet i spisestuen fikk samme type belegg som huseierne selv hadde lagt i kjøkkenet.

Både tak og vegger i stuedelen ble malt i den grønnlige, gylne fargen LADY 1938 Teblad

LADY 1938 Teblad

 Modulmøblene kan settes sammen på utallige måter, og passer flott sammen med fargen som ble valgt til stuen; LADY Pure Color  1938 Teblad – en gyllen og grønnlig nyanse.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Barnevennlig stue med ny møblering

Som sofa og sittemøbler valgte designer Jon Eliasson en noe utradisjonell løsning med moduler som kan brukes på veldig mange forskjellige måter. Totalt ble det spesiallaget elleve deler som kan fungere som sofamodul, puff eller bord.

Familien forteller til TV 2 at de har ikke forandret på plasseringen av møblene, og at plasseringen midt i rommet  gjør at stuen oppleves som mer romslig. – Det er også barnevennlige møbler, som ungene elsker å leke og klatre i!

LADY 1938 Teblad

GJENBRUK: Takpanelet ble satt sammen til sirkler og belysning. Det er montert LED lys over panelsirklene.

LADY 8252 Green Harmony - LADY 1434 Elegant

Peismuren ble ombygget og overflatene ble slettet ut å skape en enklere form. – Til slutt ble peisen malt i LADY Pure Color 1434 Elegant og brannmuren med  LADY Pure Color 8252 Green Harmony.

Er du opptatt av inneklima? Les om Jotun Sens og den nye vårpaletten her! 

Stue og kjøkken i ett

En av utfordringene var å få kjøkkenet til å henge bedre sammen med stuen.

Den nyslipte eikeparketten på gulvet ble beholdt.

Ny løsning ved enkle grep!

Ved enkle grep ble kjøkken- og spisedelen bedre integrert i rommet. Ved legge nytt gulv i spisestuedelen, snu bordet – og henge opp en metallgardin, fikk rommet et tydeligere skille.

Veggen mot kjøkkenet fikk enkle eikefinerplater og luftige hyller for bøker og pyntegjenstander.

Kjøkkenet fikk ny hylle på endeveggen – dekorativt og praktisk.

Tid for hjem hang opp en 90 kilo tung metallgardin mellom spisestuen og resten av stuen, som fungerer som en transparent romdeler.

Barnevennlig

Med møbler og overflater som passer for en barnefamilie, ble løsningen vel mottatt!

Vegger og tak i kjøkken er malt med LADY Pure Color i fargen NCS S1510-Y40R. Vinduer og gulvlist på kjøkkenet: LADY Supreme Finish Silkematt i samme farge.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Foto: Pandora Film/ TV 2 – Se Tid for hjem tirsdager på TV 2 og TV 2 Sumo. 

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Rustikke, rå og ærlige farger

Rustikke farger og overflater omfavner oss i fargetemaet «EMBRACE». Farger på bildet over: Vegg: LADY Pure Color 12179 Embrace, gulvlister:…

Farger med energi og kreativ glede

Farger med energi! I LADYs fargekart TOGETHER presenterer fargepaletten PLAYFUL, som er både glad, selvsikker og energirik. Bilde over: Vegg:…

Beroligende farger i vakkert samspill

Beroligende farger gir rom for refleksjon og samhold. Fargepaletten «CHERISH» inspirerer til myke kombinasjoner. Bilde over: Vegg: LADY Wonderwall 12182…

Hjemme hos Kirsten Visdal

Kirsten Visdal elsker LADY-fargen 10678 Space, og dette ble basefargen i familiens nyoppussede allrom. Tilslutt så jeg bare stripete vegger…

Hjemme hos Emma Ekman

Velkommen hjem til Emma Ekman og hennes villa fra 1956, og la deg inspirere av hennes øye for farger og…

Hyggelig hjemmekontor med nytt skrivebord

Med et hyggelig hjemmekontor og selvlaget skrivebord, får du en god start etter sommerferien!  Hjemmekontor med høy trivselsfaktor I august…