Ny og barnevennlig stue

Ny og barnevennlig stue

Tid for hjem laget en barnevennlig stue, med nye farger og gjenbruk av materialer. Tak og vegger er malt med LADY 1938 Teblad.

Ny stue for barnefamilien

Familien hadde selv pusset opp alt i huset, bortsett fra stuen. Det originale eikegulvet var nylig slipt og lysnet, men både tak og vegger var kledd med gulnet eikepanel. Huseierne var usikre på hvor mye av panelet de skulle beholde, og synes det var vanskelig å møblere stuen.

FØR: Eik på gulv, vegger og tak. Uferdig vegg mot kjøkken. Foto: Tid for hjem TV 2 / Pandora Film

Slik ble rommet løst

Designer Jon Eliasson bestemte seg for å beholde eikepanelet på veggen ved spisebordet – og fjerne resten. Overflatene ble deretter gipset og malt, og gulvet i spisestuen fikk samme type belegg som huseierne selv hadde lagt i kjøkkenet.

Både tak og vegger i stuedelen ble malt i den grønnlige, gylne fargen LADY 1938 Teblad

LADY 1938 Teblad

 Modulmøblene kan settes sammen på utallige måter, og passer flott sammen med fargen som ble valgt til stuen; LADY Pure Color  1938 Teblad – en gyllen og grønnlig nyanse.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Barnevennlig stue med ny møblering

Som sofa og sittemøbler valgte designer Jon Eliasson en noe utradisjonell løsning med moduler som kan brukes på veldig mange forskjellige måter. Totalt ble det spesiallaget elleve deler som kan fungere som sofamodul, puff eller bord.

Familien forteller til TV 2 at de har ikke forandret på plasseringen av møblene, og at plasseringen midt i rommet  gjør at stuen oppleves som mer romslig. – Det er også barnevennlige møbler, som ungene elsker å leke og klatre i!

LADY 1938 Teblad

GJENBRUK: Takpanelet ble satt sammen til sirkler og belysning. Det er montert LED lys over panelsirklene.

LADY 8252 Green Harmony - LADY 1434 Elegant

Peismuren ble ombygget og overflatene ble slettet ut å skape en enklere form. – Til slutt ble peisen malt i LADY Pure Color 1434 Elegant og brannmuren med  LADY Pure Color 8252 Green Harmony.

Er du opptatt av inneklima? Les om Jotun Sens og den nye vårpaletten her! 

Stue og kjøkken i ett

En av utfordringene var å få kjøkkenet til å henge bedre sammen med stuen.

Den nyslipte eikeparketten på gulvet ble beholdt.

Ny løsning ved enkle grep!

Ved enkle grep ble kjøkken- og spisedelen bedre integrert i rommet. Ved legge nytt gulv i spisestuedelen, snu bordet – og henge opp en metallgardin, fikk rommet et tydeligere skille.

Veggen mot kjøkkenet fikk enkle eikefinerplater og luftige hyller for bøker og pyntegjenstander.

Kjøkkenet fikk ny hylle på endeveggen – dekorativt og praktisk.

Tid for hjem hang opp en 90 kilo tung metallgardin mellom spisestuen og resten av stuen, som fungerer som en transparent romdeler.

Barnevennlig

Med møbler og overflater som passer for en barnefamilie, ble løsningen vel mottatt!

Vegger og tak i kjøkken er malt med LADY Pure Color i fargen NCS S1510-Y40R. Vinduer og gulvlist på kjøkkenet: LADY Supreme Finish Silkematt i samme farge.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Foto: Pandora Film/ TV 2 – Se Tid for hjem tirsdager på TV 2 og TV 2 Sumo. 

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Stylistenes kreative fargelek

Stylistene Per Olav Sølvberg og Christina Hannestad inspirerer! – Se glimt fra deres kreative fargelek og poetiske univers.  – Til…

Stilrent drømmehus på Husvik

Velkommen hjem til Tor Fredrik og familien! På vakre Husvik har familien totalrenovert mormors gamle bolig fra 70-tallet. Husets nye…

Hjemme hos Daniella Witte

Interiørstylist Daniella Witte har nettopp malt stuen i en naturlig fargepalett. Velkommen inn og la deg inspirere! Veggene er malt…

Elegant og personlig hos Vita og Wanda

Da Vita og Wanda Mashadi spontant kjøpte leilighet i nybygget et steinkast fra der de bodde, var planen å bare…

Frodig og grønt hos Emma Johansson

Velkommen hjem til Emma Johansson, som står bak kontoen @WhatDecoratesMyDay. La deg inspirere av hennes hjem og stil; og se…

Frisk opp med nye farger og supermatte vegger!

Supermatte vegger skaper en dempet og behagelig stemning. Bli inspirert til å finne den nye, perfekte nyansen til ditt hjem! …