Ny varmestue i alpinbakken i Glomfjord

Ny varmestue i alpinbakken i Glomfjord

Fra nedslitt varmestue til eksklusiv skihytte. – Eventyrlig Oppussing har reist nordover til vakre Glomfjord. Se resultatet og før-bildene her!

Varmestue i skibakken

Alpinsenteret og varmestua i Glomfjord drives på dugnad av den lokale skigruppa. Dugnadsgjengen er superglade for at Eventyrlig Oppussing har valgt deres varmestue som ukens prosjekt.

Her er det nok å ta fatt i! Med et lite og upraktisk kjøkken, gamle møbler og en gammelmodig stil, vil Halvor Bakke som vanlig snu om på det meste.

Beliggenheten er helt fantastisk! Med utsikt til Svartisen og fjorden nedenfor, vil Eventyrlig Oppussing åpne opp med nye vinduer, slik at utsynet virkelig kan nytes inne fra hytta. De store, nye vinduene gir en magisk effekt, og tar fjellet og naturen rett inn i varmestua.

Stilen er totalt forandret med mørke og dempede farger, og lange sittebenker under vinduene gir plass til mange. Taket er beiset med LADY Pure Nature Interiørbeis 9044 Kullsort. Benker og småbord har fått samme behandling.

Kirkebenken til høyre ble tatt vare på fra den «gamle» hytta, og er malt med LADY Supreme Finish Silkematt i fargen 9938 Dempet Sort.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Lodge-stil på varmestua

Varmestua pusses opp i en lodge-stil, der fargepaletten er naturlig og dempet, med innslag av treverk, skinn og skifer.

Hele rommet var tidligere i gulnet furupanel, og Halvor beslutter å beise taket i fargen 9044 Kullsort. Fargen blir litt mer brunsort når den beises på gulnet treverk, men det gir en fin varme i rommet. – Veggene får påmontert ny panel, som er levert ferdig beiset.

På veggen mot det nye kjøkkenet, ble det satt opp et stor speil, som reflekterer fjellene ute for gjestene, samtidig som de som jobber på kjøkkenet får utsyn i lokalet.

Alle stoler, bord, dragere i tak, vinduer og listverk er malt med  LADY Supreme Finish Silkematt 9938 Dempet Sort. Umalt treverk ble først grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Sperrer nikotin, sot og kvister
Halvor Bakke maler i Eventyrlig Oppussing

Halvor Bakke er glad i de mørke beisfargene.

Ett strøk beis gir en enorm forandring! Interiørbeis er et effektivt alternativ til maling av tak, og med denne behandlingen slipper man unna flere strøk. Vær nøye med påføringen av LADY Pure Nature Interiørbeis, og bruk en bred pensel på ett og ett bord for best resultat.

Tips! Hvis du skal beise på gulnet treverk vil fargen bli annerledes enn på fargeprøvene. Beis er en transparent behandling, der fargen fra underlaget vil skinne gjennom. Derfor bør du teste ut fargen på en liten prøve først så du er sikker på at du blir fornøyd med nyansen, før du går i gang med de store overflatene. 

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Nytt og funksjonelt kjøkken

Det nye kjøkkenet har fått en helt ny plassering og er mye bedre tilpasset behovet på skihytta. Det er installert kafekjøleskap med glassdører, og arbeidsbenkene er nå store og gode for dugnadsarbeid på kjøkkenet.

Halvor har kjøpt inn gamle ski som er kuttet til, for å lage en morsom effekt og avskjerming inn mot kjøkkenet.

Kjøkken fra JKE Nordic Inline Antrazit linoleum med eik natur trekant. Les alt om materialer og møbler i programmet her.

Les også om furuhytta som ble grønn oase.

Innendørs skiheis

Kreative Ole har skaffet en gammel skiheis, som får ny funksjon som hengende sittebenk. Den plasseres med flott utsikt til fjellet – og det er ingen tvil om at den passer perfekt inn i den alpine varmestua!

Peisstue

Peisen kan snus 360 grader rundt, og gir nydelig varme til kalde skikjørere som trenger en pause.

Her blir det plass til mange alpinentusiaster!

Med utsikt til sjø og snø

Det gamle rekkverket er fjernet og byttet ut med pleksiglass, slik at den tar av litt for vinden, samtidig som utsikten kan nytes. Uteplassen har fått klassiske Adirondack-stoler på rekke og rad.

Nytt, rundt vindu vendt mot uteplassen. Her kan utsikten til fjorden og fjellet nytes!

Panelet på veggen er levert fabrikkmalt fra Gausdal Bruvoll, med Trebitt Oljebeis 90033 Funkissort  Innramming til vinduer er fabrikkmalt med Drygolin Ultimat Vindu og Dør 9918 Klassisk Hvit.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljebeis

 • Naturlig vakkert
 • Pleier og bevarer
 • Unik, egenutviklet alkydolje
 • Krever ingen grunning

Slik var hytta før

Varmestua hadde gulnet panel på alle overflater. Her ser man også litt av det gamle kjøkkenet. For en forandring det har blitt!

Før-bilde fra stua

Interiørfoto: Ragnar Hartvig. (Før-foto fra TMM).  

Du kan se alle episoder av Eventyrlig Oppussing på Viaplay/Viasat eller på TV3 – og lese våre reportasjer her på bloggen.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…

Eventyrlig hyttemagi på Hvaler

En fantastisk beliggende hytte på Hvaler har ymse stiler som nye eiere ønsker å gjøre noe med. Eventyrlig-gutta får frie…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Sommerhytta til Leona og Håvard

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…