Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige blomstrete tapeten som står godt til den dempede blågrønne fargen 6352 Evening Green.

Kristin forteller oss at utgangspunktet for fargevalget var den blomstrete tapeten Dusty Mose (dustyfarger.no).

Nynostalgi med Dusty-tapet og grønne flater

– Vi er inne i en tid med mye uro og usikkerhet i verden, og jeg ønsket meg et lunt gjesterom som sier «velkommen, her kan du slappe av». Dette har interiørarkitekten Maria Horgen gjennomført med stil.

Soverom gjesterom Jotun LADY 6352 Evening Green

Den lunde dempede blågrønne fargen virker beroligende og er en farge som er god å sovne til. For å skape en «hulefølelse» på rommet ble taket malt i samme farge som veggene, 6352 Evening Green. Hele rommet er malt med LADY Pure Color, også tak og lister.

LADY 6352 Evening Green

En dempet blågrønn tone. Den vil oppleves som hakket lysere og gråligere enn 6325 Balanse som mange kjenner godt til. Denne fargen skaper en behagelig og rolig atmosfære i rommet. Fungerer best til hvitfargene 7236 Chi og 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Hotellfølelse for gjestene

Kristin forteller at hun også ville at gjestene skulle få «hotellfølelsen» når de kom på besøk.

– Jeg ønsket et gjesterom som gir følelsen av å være på hotell, med lange tunge gardiner og med en atmosfære som får gjesten til å senke skuldrene.

Med en kjølig lysegrønn gardin (fra gardinmaker.no) forsterkes hotellfølelsen og det virker nesten som om man har sjekket inn på luksushotell.

Soverom gjesterom Jotun LADY 6352 Evening Green

Den nøttebrune sengegavelen i rotting står flott til tapeten og den fargen 6352 Evening Green som preger rommet. Lampen er gjenbruk av gamle lamper fra Normann Copenhagen.

Beroligende farge

Farger påvirker oss på mange forskjellige måter, og fargevalget er helt bevisst.

– Fargen vi gikk for er en dempet blågrønn tone som virker beroligende. Den gir rommet en behagelig og rolig atmosfære, noe som passer bra på et gjesterom, forteller Kristin.

LADY Pure Color forsterker dessuten den beroligende fargen med sitt supermatte uttrykk – og gjør rommet enda mer lukseriøst.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Interiørtips til gjesterommet

Når det kommer til smart og god innredning av gjesterommet har interiørarkitekt Maria Horgen følgende tips;

– Noe av det viktigste er at gjesterommet er enkelt kan gjøre i stand (selv om rommet kanskje også har andre funksjoner). Selv om det «bare» er et gjesterom, så er det fortsatt et rom i huset som fortjener en god atmosfære og det oppnår du ganske enkelt med en rik farge på vegger og tak. Her kan du ta utgangspunkt i noe som skal være i rommet, som vi gjorde på «dusty-rommet» hos Kristin, nemlig tapeten, forklarer Maria.

Maria Kristine Horgen portrett

Interiørarkitekt Maria Horgen.

– En tapet gjør det med en gang mye mer spennende, og gjør at det kanskje ikke trengs like mye dekor i rommet. Noen dekorative lamper, og selvfølgelig tekstiler som gardiner, tepper, og deilig sengetøy. Her kan fargene med fordel matche for å holde det hele rolig, og heller bryte litt med crisp hvitt sengetøy, tipser hun.

Fotograf: Jorunn Tharaldsen

Les om flere vakre grønnfarger her.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Herlige farger hos designer Kiki Plesner-Löfroth

Kiki Plesner-Löfroth, designeren bak Plesner Patterns, har malt i vakre farger fra vårt fargekart CANVAS. Med en lekker og gjennomtenkt…

Vakker beige stue med friske interiørdetaljer i grønt og blått

I stuen har interiørdesigner og trendforsker Kristin Lindhjem malt med LADY Pure Color i den lune, gråbeige fargen 10578 Misty…

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….