Nyoppusset hyttedrøm

Nyoppusset hyttedrøm

I samarbeid med Hytteliv og interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne har Jotun / LADY tatt del i et spennende oppussingsprosjekt i Kragerø, nærmere bestemt Langholmen. En flott hytte med strålende beliggenhet høyt over havet, med deilig utsikt mot Kragerøskjærgården.

Gulnet panel

Som i mange hytter begynte interiøret å bære preg av at det var noen år siden siste det ble pusset opp. Gulnet panel på vegger og tak gav interiøret et litt monotont uttrykk med få kontraster. De nye hytteeierne Bente og Ole Martin ønsket seg en lysere og mer moderne hytte, og i den anledning kontaktet de Hytteliv for gode råd. Siv M. Brenne bidro med sin solide kompetanse innen interiørdesign, mens undertegnede fikk være med å påvirke fargevalget. Hytteliv har foreviget denne vakre hytten på foto, og sammen ønsker vi å dele med dere.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte_for_1Slik så hytten ut før oppussing. Hytten har solid, flott panel, men vegger og tak har mørknet og gulnet betraktelig med årene, og uttrykket ble litt for monotont for de nye hytteeierne.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte_20En lys og lekker nymalt stue! Se bare hva det nymalte hvite taket genererer av lys til rommet. Vegger malt med LADY Supreme Finish matt 5081 Fabrikk. Tak: LADY Interior Finish Silkematt 7236 Chi.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Ekstremt slitesterk
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
  • Suveren flyt
  • Suveren finish –selv på dører og lister

Fargepaletten blir til

Da Siv M. Brenne og jeg satte oss ned for å se på farger til hytten, var det ikke noe tvil om at vi ønsket å sette naturens farger i fokus; her skulle det finnes fargetoner fra svaberg, sjø og sand. Fargene skulle ganske enkelt gjenspeile det flotte området hytten ligger i. Området hytteeierne selv holder så høyt; både utsikten, roen og rekreasjonen det byr på.

Duse pasteller av gråbrune toner ble valgt ut og satt sammen med de lekreste blågrå nyanser. Sammen gir de et uttrykk av sval og lys sommer. Et nydelig bakteppe for interiører med naturlige innslag av treverk, rotting og lekre tekstiler. Både nye og gamle møbler fikk ta del i prosessen; noen beholdes i sin opprinnelige prakt, mens andre fikk en ny malingsfarge eller en flott tekstil. Interiøret blir på denne måten både personlig og gjenkjennelig, – men med en ny tvist.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte_8Hytten omringes av flotte uteplasser og skjønn natur. Fasaden er malt i fargen 0615 Mørk Brun fra Jotun.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte_utsiktHytten ligger vakkert plassert på en høyde med utsikt mot Portør, Skagerak og Risør.

Riktig hvittone – en god start

Det første vi fokuserte på var å finne en god hvit detaljfarge til hytten, en hvittone som ville fungere til nettopp de gråbrune og blågrå fargene vi ønsket oss. For det er nemlig slik at disse hvite detaljene som lister, vindu, dører etc spiller en svært viktig rolle når fargevalget skal tas. Hvitt er ikke hvitt, og det påvirker veggfargen utrolig mye! Vi valgte den krittende hvite fargen LADY 7336 Chi. Da er det viktig å merke seg at alle hvite detaljer bør få denne fargen for å skape en fin helhet, så her må man altså f.eks unngå alle ferdigmalte hvite detaljer fra fabrikk, som har den langt gulere hvittonene 1453 Bomull (S 0502-Y). Bomull ville ikke fungert så godt til fargepalettene vi valgte for resten av hytten for øvrig. Den ville påvirket både de dempede beige og de blågrå fargene i en retning vi ikke ønsket.En sommerdrøm; FOR en utsikt! Hvite detaljer malt med LADY Interior Finish silkematt 7236 Chi, – en krittende hvit tone. Gustavianske liftgardiner med tekstil Lorient Arielli i fargen Cashew fra Biwas. Skinnstoff påsydd øverst.

Dempede beige og blågrå nyanser i harmoni

De resterende fargene i hytten er nøye satt sammen for å skape en sval, elegant og tidløs palett som er gjennomgående for hele hytten. På den måten skapes et harmonisk interiør. Man kan uten tvil se at fargene i denne hytten er gjennomtenkte og balanserte, – viktig for trivsel og velvære. Vi veksler mellom den varme hvittonen LADY 486 Silke, den dempede beige LADY 1026 Blek Sand og den elegante gråbrune LADY 1233 Mohair. En fantastisk trio! Du finner også LADY 1283 Lys Grå Umbra og LADY 182 Perlegrå på de lekre gjesterommene i hyttens første etasje.

Satt sammen med de blågrå fargene LADY 5125 Orkla, LADY 4638 Byge og LADY 5081 Fabrikk kommer fargene virkelig til sin rett. Varme farger i kombinasjon med kjøligere blåtoner. En spennende kontrast i seg selv.

Et par tips ang. fargegjengivelse: Farger på skjerm vil oppleves forskjellig fra skjerm til skjerm. For å få de eksakte fargene som er brukt på hytta må du benytte Jotuns produkter, blandet over Jotuns Multicolor system for at fargene skal bli helt riktige. Les om Jotun Fargetrygghet her.

Gråblå panelvegger

Alle vegger i stue, kjøkken og gang fikk den svale gråblå fargen LADY Supreme Finish 5081 Fabrikk. Selv innrømmer hytteeier Bente at hun trolig hadde valgt det meste hvitt dersom de hadde plukket ut fargene selv, men at hun nå er glad for at Siv M Brenne og LADY overtalte henne til å tørre å velge litt mer farger. På denne måten har jo hytten blitt langt mer spennende. Og da er det vel på sin plass å nevne at både Bente og Ole Martin har vært en fryd å samarbeide med her; blide og positive gjennom hele prosessen. De har bidratt med mange flotte oppdateringer underveis :)Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-21Panelveggene er malt matte og har fått har fått en dus blågråfarge; LADY Supreme Finish Matt 5081 Fabrikk.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-stueLyst og luftig rom med flott, hvitt paneltak. LADY Interior Finish silkematt 7236 Chi.

Et godt grunnarbeid gir et perfekt resultat!

Bente og Ole Martin er heldigvis utstyrt med en god dose pågangsmot og godt humør. De har altså utført all malejobben selv,- selv på vintertid når malespann og pensler måtte bæres gjennom snøen og bort til hytta da det ikke var fremkommelig med bil.
De skred først til verket med vask av vegger og tak med Jotun Husvask, før de startet jobben med å grunne alt ubehandlet / bart / gulnet treverk. For det er altså slik at alt treverk som er ubehandlet / bart / gulnet og har kvist må grunnes med Jotun Kvist- og Sperregrunning. Det er en kvistlakk og grunning i ett. Dette må til for at ikke kvister skal kunne trenge gjennom malingsfilmen, noe kvist vil gjøre uansett hvor gammelt eller nytt panelet er. Treverk er og blir et levende materiale. Men med et slikt godt grunnarbeid nedlagt, er også grunnlaget for et perfekt sluttresultat lagt!Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-31Blått er god soveromsfarge. Det skaper en følelse av ro og svalhet. Panelet er malt med LADY Supreme Finish Matt 5125 Orkla. Den lekre sengegavlen kommer fra Designers Guild, Dieze col Denim FR1965/06. Fra samme leverandør finner du også kappelaken, gardiner og puter. Lekkert!!

Maling og glansgrader

Detaljer i treverk som panel, lister, vinduer, dører etc ble malt med LADY Supreme Finish. LADY Supreme Finish har god utflyt, er lett og smidig å male med, og ikke minst gir den et varig og vakkert resultat. Denne malingen finnes i fire ulike glansgrader, og det har vi uten tvil lekt oss med her i hytten. Glansgrader kan nemlig skape de lekreste overganger og kontraster i interiøret. Enn matt vegg gir deg en helt egen lunhet og en unik fargeopplevelse. Valget var derfor enkelt; panelveggene i denne hytten ble malt med LADY Supreme Finish Matt. På den måten vil man også kunne trekke frem og sette fokus på fine detaljer som lister, dører eller møbler. Vi gikk derfor opp i glans på detaljene her, med LADY Supreme Finish halvblank.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-36Veggene er malt matte med LADY Supreme Finish Matt 0486 Silke, mens garderobedørene er malt i LADY Supreme Finish halvblank 0486 Silke. Døren inn til rommet er malt med LADY Supreme Finish matt 5081 Fabrikk. Ettersom gangen bestod av flere dører, valgte vi å male disse matte for å skape en illusjon av en litt roligere og mindre oppstykket vegg.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-34De gamle, sjarmerende køyesengene ble beholdt. Ved hjelp av en matt maling vil man kunne «skjule» langt flere hakk og sår i treverket, dette fordi en matt maling ikke reflekterer lys og avslører så mye som en blank maling. Senger malt med LADY Supreme Finish Matt 0486 Silke.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-35Et lyst og solrikt soverom venter på Ole Martin og Bentes heldige sommergjester. Lekre liftgardiner i «Kate Forman Blue Roses», fra Green Apple.
Sengegavl sydd av Ian Sanderson; Sumi Stripe col Seashore. Green Apple.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-37Det andre gjesterommet ble malt med LADY Supreme Finish matt 1283 Lys Grå Umbra. Garderobeskap ble malt i LADY Supreme Finish halvblank 1233 Mohair, men det fremkommer ikke på foto. Begge er deilige, duse gråbrune farger.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-32Her ser vi blanke garderobeskap malt med LADY Supreme Finish halvblank 5125 Orkla, mot matte vegger i LADY Supreme Finish matt 5125 Orkla. Lekre tekstiler fra Designers Guild.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Ekstremt slitesterk
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
  • Suveren flyt
  • Suveren finish –selv på dører og lister

Gammelt kjøkken males i ny drakt

Kjøkkenet på hytten var i god stand, og man så da ingen grunn til å bytte det ut.
Med litt maling fremstår det nå som både moderne og innbydende. Her fikk hytteeierne hjelp til å sprøytelakkere alle skapdører, men dette kan man også velge å male selv.
To ulike farger gir kjøkkenet et eget uttrykk; benkeskapene ble malt med LADY Supreme Finish halvblank 1233 Mohair, mens overskapene fikk et litt lysere uttrykk med den lune hvittonen LADY Supreme Finish halvblank 486 Silke. På denne måten føles rommet lettere og lysere, men med god, balansert og noe mørkere forankring til gulvet. Benkeplaten sørget hytteeierne for å slipe ned og olje opp på nytt. Og resultatet ble jo fantastisk! Her kunne jeg gjerne tilbragt noen timer med å forberede grillmat om sommeren….Jotun-Lady-nyoppusset-hytte_for_2_kjokkenHer går vegg, tak og kjøkkeninnredning nesten i ett. Det er få kontraster i rommet.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-28Det solide kjøkkenet ble beholdt, men fikk et nytt liv med nye farger! Benkeskapene ble malt med LADY Supreme Finish halvblank 1233 Mohair, mens overskapene fikk et litt lysere uttrykk med den lune hvittonen LADY Supreme Finish halvblank 486 Silke.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-29Sommeridyll på kjøkkenet. Overskapene i fargen LADY 0486 Silke.

Gjenbruk av møbler

Interiørdesigner Siv har hele veien igjennom prosjektet tatt hensyn til gjenbruk av gamle møbler. Hytten skal føles riktig for de som faktisk skal bo der. Det fantes både møbler fra Ole Martin og Bente tidligere hytte, samt enkelte møbler som stod igjen etter forrige hytteeier i deres nye hytte. Bente forteller at også hun setter pris på at møblene har en historie å fortelle, – og at ikke alt nødvendigvis trenger å kjøpes nytt.
Ekteparet hadde mange flotte og solide møbler som de ønsket å beholde, og disse har altså fått et nytt uttrykk. Spisebordet ble malt i en dyp blåtone, LADY Supreme Finish 4638 Byge, men de tilhørende stolene ble lyse og lette med LADY Supreme Finish 1016 Blek Sand. En gammel sofa fikk tekstilen farget, og med det et helt nytt uttrykk. Hytten bærer også preg av å ha fått tilført lekre, nye tekstiler i form av gardiner, puter og sengegavl. Her har Siv M- Brenne virkelig satt prikken over i’en med sin stødige hånd. Alt i alt er fremstår hytten som ny med sin behagelige fargepalett og vakre fremtoning, – hånd i hånd med gamle møbler og gode minner.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-24Spisebordet ble malt i en dyp blåtone, LADY Supreme Finish halvblank 4638 Byge, mens de tilhørende stolene ble lyse og lette med LADY Supreme Finish halvblank 1016 Blek Sand.Jotun-Lady-nyoppusset-hytte-30Alle foto: Per Erik Jæger

Bente farget tekstilen på en gammel Ikea-sofa fra 2002. Den gikk fra å være gammel og gul, til ny og blå. Super ide!
Vi takker Hytteliv, interiørdesigner Siv Munkeberg Brenne og ikke minst Ole Martin og Bente for at de åpnet dørene sine for oss og lot oss kikke inn. Måtte dere få en herlig sommer på Langholmen!! Sommerklemmer fra LADY og Nina :)

Dette innlegget er publisert tidligere, er oppdatert 27.6.18

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk Fargesjef Jotun

Nina har til enhver tid full oversikt over trender. Hun tryller frem de vakreste fargekombinasjoner og hennes fargeanbefalinger er alltid treffsikre. Sammen med LADY-teamet tar hun frem de vakreste farger og fargekart.

Bli med hjem til Amelia Widell sitt fargerike hjem

Velkommen hjem til interiørprofilen og MELIMELI-gründer Amelia Widells fargerike hjem! Når Amelia flyttet inn i sin nye leilighet ville hun…

Industriell eleganse med LADY Minerals

Det er flere retninger du kan gå når du maler med LADY Minerals. Ønsker du et litt røft, og samtidig…

Forny soverommet med kalkmalte vegger

Ah, soverommet… Den trygge, gode og avslappende oasen i ethvert hjem. Med en eller flere kalkmalte vegger malt løfter du…

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…

Velkommen til Villa Melin

I Villa Melin finner vi en jordnær stil med dempede nøytrale farger på vegger og i tak. Bli med inn…