Nytt kjøkken i historisk leilighet

Nytt kjøkken i historisk leilighet

Det ble både nytt kjøkken og ny stue, da Tid for hjem pusset opp en 170 år gammel leilighet. – Se fargeskalaen som designer Malin Persson valgte til prosjektet.

Historisk leilighet

Kjøkkenet var i ferd med å ramlet fra hverandre og bar preg av å ha blitt lappet sammen etterhvert som behovene hadde oppstått. Familien hadde derfor søkt hjelp hos Tid for hjem, til oppussing av både kjøkkenet og stuen.

– Det var nok ikke bare enkelt å overlate alle beslutninger til Tid for hjem; med en leilighet beliggende i en 170 år gammel bygård! Eierne ønsket seg et nytt, praktisk kjøkken og samtidig at den herlige atmosfæren som fantes i den gamle leiligheten ble tatt vare på.

LADY Supreme Finish 15 silkematt, farge 10385 Belgian Brown

Kjøkkenhygge med historisk sus – med en lekker ton-i-ton fargeskala. Tak: LADY Supreme Finish Silkematt, farge 10385 Belgian Brown.Vegg: LADY Wonderwall 0486 Silke. – Skapet til venstre for benken ser ut som et vanlig underskap, men kan trekkes ut og bli til en ekstra arbeidsflate.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

  • Vakker, matt og robust
  • Varig vakkert, matt utseende
  • Ekstremt slitesterk
  • Meget flekkavvisende

Smart og åpent kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble revet, og nytt kjøkken i shaker-stil ble montert. Designer Malin Persson ønsket at det hele skulle bli funksjonelt og enkelt, og så åpent som mulig.

Vegg: LADY Wonderwall, 0486 Silke

Åpne hyller i stedet for overskap i kjøkkenet. Både kjøkkeinnredning og andre innredningsdetaljer er holdt i varme beigetoner.

Malins vakre fargevalg

Malins fargevalg er dempet og ton-i-ton, og passer godt i den historiske leiligheten. Veggene i både stuen og kjøkkenet ble malt i den lyse fargen LADY Wonderwall 0486 Silke.

Alle overflater i tre er malt i ulike glansgrader, noe som gir en vakker effekt og fremhever detaljene.

Vegg: LADY Wonderwall, 0486 Silke

Åpent inntrykk med enkle hyller langs veggene over sittebenken. Vinduet er malt med LADY Supreme Finish Superblank i 10385 Belgian Brown. Eikehyllene er lakket med Scanox Trestjerners gulvlakk Gulvmatt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Smart skyvedørsløsning

Hvordan lage skyvedør mellom kjøkken og stue i et 170 år gammelt hus, der alt er skjevt og tømmervegger er bulkete? Resultatet ble å lage en stor plassbygget hylle, og gjemme skyvedørene bak denne. Dermed kan man stenge mellom rommene slik at de som er i det ene rommet ikke forstyrres av aktiviteter i det andre.

Bak de plassbygde hyllene er det plass til skyvedører mellom rommene. Hyller og skyvedører er malt med LADY Supreme Finish Halvblank, 10966 Almond Beige

Harmonisk miks av nytt og gjenbruk

Det gamle spisebordet får nytt liv med ny farge på understellet, mens den slitte bordplaten blir beholdt for å fortelle sin historie. Spiseplassen har fått nye stoler, og en benk langs veggen, med store skuffer til oppbevaring i skroget.

LADY Supreme Finish 10385 Belgian Brown.

Vegg: LADY Wonderwall 0486 Silke. dør: LADY Supreme Finish 10385 Belgian Brown.

Til stuen har Malin valgt en ny sofa, godstol, puffer og småbord i nøytrale farger. Se flere detaljer om materialer og møbler på tv2.no.

LADY Supreme Finish 10966 Almond Beige

Familiens mange, fine ting ble satt inn igjen i rommene, som pyntegjenstander, bilder på veggene og et gammelt speil, og den gamle stålampen fikk nytt liv med ny lampeskjerm.

LADY Supreme Finish 15 silkematt, farge 10385 Belgian Brown.

Helt nytt, men i stil med det 170 år gamle huset. Det brune taket har fargen LADY Supreme Finish Silkematt, 10385 Belgian Brown. – Foto: Pandora Film/ TV 2

Slik var det før

For en forandring det har blitt!

Nå er det gått en tid siden Tid for hjem pusset opp de to rommene, og familien kan fortelle at gleden over oppussingen fremdeles er der. Her har det ikke blitt forandret på noe, annet enn at de også har gått i gang med oppussing i andre rom – og satt inn tv i stuen, forteller de til TV 2.

Vegg: LADY Wonderwall, 0486 Silke

Foto: Pandora Film/ TV 2. – Se Tid for hjem tirsdager på TV 2 og TV 2 Sumo.

Likte du stilen? Se også spisestuen som Malin Persson laget med Tid for hjem.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…

SERENE PRESENCE – Dempede pasteller

Det nye fargekartet STORIES inneholder 3 nye fargepaletter for 2023, og mange nye, vakre farger. I paletten SERENE PRESENCE møtes…