Nytt kjøkken i historisk leilighet

Nytt kjøkken i historisk leilighet

Det ble både nytt kjøkken og ny stue, da Tid for hjem pusset opp en 170 år gammel leilighet. – Se fargeskalaen som designer Malin Persson valgte til prosjektet.

Historisk leilighet

Kjøkkenet var i ferd med å ramlet fra hverandre og bar preg av å ha blitt lappet sammen etterhvert som behovene hadde oppstått. Familien hadde derfor søkt hjelp hos Tid for hjem, til oppussing av både kjøkkenet og stuen.

– Det var nok ikke bare enkelt å overlate alle beslutninger til Tid for hjem; med en leilighet beliggende i en 170 år gammel bygård! Eierne ønsket seg et nytt, praktisk kjøkken og samtidig at den herlige atmosfæren som fantes i den gamle leiligheten ble tatt vare på.

LADY Supreme Finish 15 silkematt, farge 10385 Belgian Brown

Kjøkkenhygge med historisk sus – med en lekker ton-i-ton fargeskala. Tak: LADY Supreme Finish Silkematt, farge 10385 Belgian Brown.Vegg: LADY Wonderwall 0486 Silke. – Skapet til venstre for benken ser ut som et vanlig underskap, men kan trekkes ut og bli til en ekstra arbeidsflate.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

  • Vakker, matt og robust
  • Varig vakkert, matt utseende
  • Ekstremt slitesterk
  • Meget flekkavvisende

Smart og åpent kjøkken

Det gamle kjøkkenet ble revet, og nytt kjøkken i shaker-stil ble montert. Designer Malin Persson ønsket at det hele skulle bli funksjonelt og enkelt, og så åpent som mulig.

Vegg: LADY Wonderwall, 0486 Silke

Åpne hyller i stedet for overskap i kjøkkenet. Både kjøkkeinnredning og andre innredningsdetaljer er holdt i varme beigetoner.

Malins vakre fargevalg

Malins fargevalg er dempet og ton-i-ton, og passer godt i den historiske leiligheten. Veggene i både stuen og kjøkkenet ble malt i den lyse fargen LADY Wonderwall 0486 Silke.

Alle overflater i tre er malt i ulike glansgrader, noe som gir en vakker effekt og fremhever detaljene.

Vegg: LADY Wonderwall, 0486 Silke

Åpent inntrykk med enkle hyller langs veggene over sittebenken. Vinduet er malt med LADY Supreme Finish Superblank i 10385 Belgian Brown. Eikehyllene er lakket med Scanox Trestjerners gulvlakk Gulvmatt.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

  • Suveren finish – selv på dører og lister
  • Ekstremt slitesterk
  • Suveren flyt
  • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Smart skyvedørsløsning

Hvordan lage skyvedør mellom kjøkken og stue i et 170 år gammelt hus, der alt er skjevt og tømmervegger er bulkete? Resultatet ble å lage en stor plassbygget hylle, og gjemme skyvedørene bak denne. Dermed kan man stenge mellom rommene slik at de som er i det ene rommet ikke forstyrres av aktiviteter i det andre.

Bak de plassbygde hyllene er det plass til skyvedører mellom rommene. Hyller og skyvedører er malt med LADY Supreme Finish Halvblank, 10966 Almond Beige

Harmonisk miks av nytt og gjenbruk

Det gamle spisebordet får nytt liv med ny farge på understellet, mens den slitte bordplaten blir beholdt for å fortelle sin historie. Spiseplassen har fått nye stoler, og en benk langs veggen, med store skuffer til oppbevaring i skroget.

LADY Supreme Finish 10385 Belgian Brown.

Vegg: LADY Wonderwall 0486 Silke. dør: LADY Supreme Finish 10385 Belgian Brown.

Til stuen har Malin valgt en ny sofa, godstol, puffer og småbord i nøytrale farger. Se flere detaljer om materialer og møbler på tv2.no.

LADY Supreme Finish 10966 Almond Beige

Familiens mange, fine ting ble satt inn igjen i rommene, som pyntegjenstander, bilder på veggene og et gammelt speil, og den gamle stålampen fikk nytt liv med ny lampeskjerm.

LADY Supreme Finish 15 silkematt, farge 10385 Belgian Brown.

Helt nytt, men i stil med det 170 år gamle huset. Det brune taket har fargen LADY Supreme Finish Silkematt, 10385 Belgian Brown. – Foto: Pandora Film/ TV 2

Slik var det før

For en forandring det har blitt!

Nå er det gått en tid siden Tid for hjem pusset opp de to rommene, og familien kan fortelle at gleden over oppussingen fremdeles er der. Her har det ikke blitt forandret på noe, annet enn at de også har gått i gang med oppussing i andre rom – og satt inn tv i stuen, forteller de til TV 2.

Vegg: LADY Wonderwall, 0486 Silke

Foto: Pandora Film/ TV 2. – Se Tid for hjem tirsdager på TV 2 og TV 2 Sumo.

Likte du stilen? Se også spisestuen som Malin Persson laget med Tid for hjem.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Se Emily Slotte sitt nye hjem

Vi besøker Emily Slotte i hennes nye hjem! Se bildene og fargene fra hennes vakre univers. – Veggen er malt…

Julestemning med blomster og varme farger

Ikke noe skaper julestemning som blomster! Bli med oss inn til Ruby Elise Blomsterverksted i Sandefjord.  Jul hos Ruby Elise…

Harmoniske farger hos energiske Alfa

Det ble harmonisk med nye farger på vegger og tak hos Alfa Krogh. Tak: LADY Perfection 10678 Space, vegg: LADY…

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL».  Energiske farger…

Vakker fornyelse av hjemmet med maling

Maling med én farge, for harmonisk og sømløs fornyelse: LADY 0280 Caravan er en gulbrun okertone. Trappen er malt med…

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina…