Øk verdien på boligen din

Øk verdien på boligen din

Disse fargene øker verdien på boligen din

Vurderer du å selge leiligheten/boligen din i den nærmeste fremtid? Da kan dere være nyttig å ta med seg Adele og Lisbeth sine råd når du skal male. Før ble man rådet til å male alle vegger eggehvite før et salg, nå er trenden en helt annen. Skal du få maks for boligen din er det visse farger som er å anbefale.

Interiørarkitektens råd

Interiørarkitekt MNIL Adele Kløve i Plan A forteller at det har vært en stor utvikling innen bruk av mer farger både i nye og brukte boliger. Hun er i økende grad engasjert av utbyggere som ønsker hjelp til fargevalg til veggene i boligprosjekter, alt for å tiltrekke flest mulig kjøpere. «Nå er det mer og mer vanlig at kjøpere av nybygg tilbys et utvalg av fargekonsepter, der vi interiørarkitekter jobber frem helhetlige alternativer for kjøperne når det gjelder fargevalg. Det handler om å la fargene jobbe sammen slik at boligen får den atmosfæren man ønsker», sier Kløve.

«Et hus med bare hvite vegger er et hus, et hus med riktige fargenyanser oppleves som et hjem, – det kan være stor forskjell».

LADY Pure Color 10341 Kalk og 10429 Diskret

Veggene her er malt med LADY Pure Color 10341 Kalk. Listene er malt med LADY Supreme Finish Silkematt 10429 Diskret

Det å selge bolig handler jo nettopp om å få potensielle kjøpere til å forestille seg å bo akkurat der, da hjelper det med de riktige fargene på veggene, sier interiørarkitekten.

Male-stue_LADY-1140-Sand

Veggen her er malt med LADY Pure Color 1140 Sand. En lys mellomtone som oppleves som lun og varm. En av Jotuns mest solgte farger. Nydelig i kombinasjon med 1875 Sans, 1001 Egghvit og andre mørkere bruntoner som 1929 Muskatnøtt.

Trenden nå er mye grå og beigetoner i lyse nyanser. Nøytrale toner, men som likevel gir boligen identitet og lunhet. I forbindelse med boligsalg anbefaler vi fortsatt lyse farger som gjør at rommene virker romslige. Dette er ikke tidspunktet å begynne med fargeeksperimenter. Velg harmoniske og trygge fargekombinasjoner med lyse farger. Jotun har gode fargekombinasjoner som alltid fungerer og som gir en helhetlig ramme. Bakpå hver enkelt fargelamell i fargesenteret fremkommer det hvilke farger den fungerer sammen med. Velger man en gjennomprøvd fargekombinasjon, så er man sikret et godt resultat. Jeg anbefaler LADY Pure Color til mine kunder, fordi denne har en supermatt overflate som henter det beste frem i alle fargene og gir et eksklusivt preg.

Lisbeth sine tips

Vi i Jotun har den siste tiden sett en klar vekst innenfor bruk av mer farger på interiør. Vår fargesjef, Lisbeth Larsen, er både trendanalytiker og livsstilskonsulent og følger trendene tett. Hun er klar på hva hun vil anbefale de som skal selge bolig: «Hvis du kombinerer fargene LADY 10342 Kalk og LADY 10342 Kalkgrå, er du garantert å treffe de fleste. Disse fargene skaper et lunt hjem, samtidig som det ikke oppleves som kjedelig.

LADY Pure Color 10341 Kalk

Vegg: LADY Pure Color 10341 Kalk. Hylle, list og vindu: LADY Supreme Finish 9918 Klassisk hvit

Her ser du noen gode kombinasjonsfarger til fargen LADY 10341 Kalk:

 

Matchende-farger-til-LADY-Kalk_2

Lisbeth anbefaler også å legge kronen på verket før visning med en kontrast av en fargeklatt. «Men når du skal selge er det lurt at fargeklatten er på et møbel eller noe flyttbart, da setter du kjøperen på ideen om å kjøre en spenstig fagre på én vegg, samtidig som det oppleves som deres valg. Vi har akkurat lansert vårkolleksjonen vår «LADY Spring & Summer» og her er det mange deilige vårfriske farger inspirert av fashionverdenen, sier Larsen.

LADY Spring summer 2013_2607 Sorbet

Hva med å male noen plater?  Her er det brukt LADY Pure Color i fargen 10341 Kalk. Korallfargen heter LADY 2607 Sorbet

Sjekk gjerne ut disse fargekombinasjonene som vår fargedesigner, Nina, har laget: HvitfargerBeige fargerGråfarger og  Greige farger. Forslag til gode fargekombinasjoner finner du også på baksiden av lamellene i Jotun fargesenter.

 

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…