Opptatt av inneklima? – Velg SENS!

Opptatt av inneklima? – Velg SENS!

Vi oppholder oss mye innendørs, det er derfor viktig at vi har mulighet til å velge produkter som kan bidra til et bedre inneklima. Denne lyse vakre stuen er malt med Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List i fargen 12082 Refined Yellow.

Hvorfor er et godt inneklima så viktig?

Inneklima omfatter alle fysiske og kjemiske forhold som påvirker oss innendørs, og et godt inneklima er viktig for helse, trivsel og læringsevne. Spesielt viktig er det for alle som sliter med astma, allergi eller overfølsomhet. Dersom inneklimaet er dårlig, kan det faktisk føre til nedsatt funksjon og livskvalitet. SENS-serien er en serie med malinger som avgir lite emisjon/avdamping og er således et godt valg for inneklimaet! SENS har ingen malingslukt og ingen skadelig emisjon, så her kan du male rommet og flytte inn samme dag!

Med Jotun SENS får du ikke bare vakre, vårlige farger, men du kan også være helt trygg på at det er det beste for din egen helse og et godt inneklima. Veggen over er malt i nydelige gule Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 12080 Soft Radiance t.v og t.h Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 12082 Refined Yellow. Taket er malt i Jotun SENS Tak 9918 Klassisk Hvit.

SENS – et trygt valg!

Sens-serien er ikke bare trygg, men produktene er også enkle å bruke! Sens-produktene kan brukes til alle store flater! Med 3i1-produktene, kan du male vegger, panel og lister i samme farge, og bruke det samme malingsspannet, eller leke deg med ulike glansgrader, for å skape spennende spill i interiøret.  Malingen gir et fint, holdbart resultat, og er et helsevennlig valg for hele rommet!

 SENS 3i1 Vegg/Panel/List 30

SENS 3i1 Vegg/Panel/List 30

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig avdamping
 • 3i1 – Enkelt å få et fint resultat
 • Fint, holdbart resultat

 SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig emisjon
 • 3i1 – enkelt å få til et fint resultat
 • Fint, holdbart resultat

Se vår nye, vakre SENS-palett her.

Ingen malingslukt og ingen skadelig avdamping

Sens-produktene har meget svak lukt (tilnærmet ingen malingslukt), og oppleves som behagelig å bruke også for de som er sensitive for lukt. Vi anbefaler alltid at det luftes godt i forbindelse med malearbeid.  Når Sens tørker, er det i hovedsak vann som damper av. I tillegg er det veldig små mengder ikke skadelige lett-flyktige stoffer som emitterer.

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7637 Exhale.

Jotun Sens har lav og ingen skadelig emisjon, selv under påføring.  Rom malt med Sens kan derfor normalt tas i bruk så snart overflaten er tørr. For personer med overfølsomhet ift astma/allergi, eller spedbarn, så anbefales det å vente noen dager ekstra før rommet tas i bruk. 

Med SENS blir fargene like fine på panel som på slette vegger. 

SENS leveres i to glansgrader 07 og 30. Kombiner gjerne ulike glansgrader i rommet på vegger og listverk for å skape et personlig og balansert interiør. Begge malingene er 3i1 produkter som kan benyttes på slette vegger, panelvegger, paneltak og listverk.  

Sengegavelen er malt med Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 5490 Serene Blue. Veggen er malt med Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7637 Exhale.

Med SENS får veggene et fint utseende med god utflyt  – både som rullekvalitet og pensel. Produktene har både god vaskbarhet og god slitestyrke. 

Gravid og skal male?

For gravide er det ekstra viktig å ta hensyn til den lille i magen.  SENS er vanntynnet og inneholder ingen løsemidler og du kan fint male med SENS når du er gravid. Med SENSmaling kan gravide altså føle seg helt trygg på at både de selv og barnet ikke tar skade av malingen. Les mer her.  

JOTUN-SENS-10580-SOFT--SKIN

Benytt ventetiden til å planlegge et lunt babyrom. Her er det malt med Jotun SENS 07 i fargen 10580 Soft Skin.

Tips og råd for påføring av SENS

Husk at vanntynnet og løsemiddelfri maling tørker raskt, og dermed er det viktig å jobbe raskere og med mindre områder av gangen. Ved maling av panel er det lurt å male ett og ett bord i hel lengde av gangen. 

Sørg for god utlufting og normal romtemperatur. Høy luftfuktighet og lav temperatur gir lengre tørketid 

To strøk på en dag

Dersom man starter på morgenen, kan man fint rekke to strøk på en dag. Det er da viktig at det første strøket er helt tørt før du påfører det neste.  På emballasjen finner man mer informasjon om tørketider. 

Jotun SENS 07 Vegg/Panel/List 7629 Antique Green er en behagelig mellomtone for den som søker en tidløs og klassisk grønntone.

Sens tørker raskt og malingen lukter også minimalt. Malejobben mer behagelig, også for de som er sensible for malingslukt. 

SENS: TIPS OG TRIKS NÅR DU SKAL MALE PANELVEGGER

 • Mal kun ett og ett bord av gangen, slik at malingen ikke “setter” seg.
 • Avsett maling oppe og nede på panelet før du går i gang.
 • Mal deretter not og fjær, og stryk deretter panelet.
 • Malingen kan også påføres med en rull tilpasset panel.
 • Etterstryk med penselfordriver dersom du maler med rull.

 SENS 3i1 Vegg/Panel/List 30

SENS 3i1 Vegg/Panel/List 30

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig avdamping
 • 3i1 – Enkelt å få et fint resultat
 • Fint, holdbart resultat

 SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

SENS 3i1 Vegg/panel/list 07

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig emisjon
 • 3i1 – enkelt å få til et fint resultat
 • Fint, holdbart resultat

SENS: TIPS OG TRIKS NÅR DU SKAL MALE SLETTE TAK

 • Mal med lysretningen i rommet (gjelder siste strøket spesielt)
 • Sørg for å male vått I vått til du er ferdig.
 • Bruk egnet utstyr til jobben – rull med forlengerskaft.
 • Viktig å ha nok maling på rullen så du ikke “tørr-ruller”

 SENS Tak

SENS Tak

 • Ingen malingslukt
 • Ingen skadelig avdaping
 • Fint, jevnt resultat
 • Produktet kan blandes i våre hvite bestselgere

For å få en elegant og harmonisk helhet er det avgjørende å finne den rette hvite nyansen til taket. Les mer om Sens Tak og hvilke farger du kan male med.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…

Nytt fargekart fra LADY – STORIES

LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2023! Fargekartet, som bærer tittelen STORIES, inneholder tre inspirerende fargepaletter som bidrar til å…