Oppussing av 100 år gammel drømmevilla

Oppussing av 100 år gammel drømmevilla

100 år gammel drømmevilla, totalt forvandlet av Nina Holst og Marcus Mars. – Vegg: LADY Pure Color 12075 Soothing Beige  

Nina Holst, også kjent som @stylizimoblog, var en av de første, store interiørbloggerne i Norge, og vi har vært heldige å få følge henne på veien inn et nytt, fantastisk boligprosjekt.

Jugendhus fra 1923

Nina Holst har en unik estetiske sans og perfeksjon når det gjelder interiør, og det har gitt henne en stor følgerskare i sosiale medier. Vi har fulgt henne gjennom mange år, og det er alltid en fryd å følge Nina og se hvordan hun skaper gode rom og kan forvandle en bolig!

Hun og samboeren Marcus Mars – og hunden Conrad, overtok den store villaen i Drammen i april 2020, og satte umiddelbart i gang med oppussingen.

– Huset er et Jugendhus med mansardtak fra 1923, forteller Nina. Boligen er på 277 m2, og har en stor hage. Sammen med Marcus, som er kunstsmed, har hun gitt både hus og hage store oppgraderinger i løpet av året som er gått.

Nina Holst_LADY 12075 Soothing Beige

100 år gammel drømmevilla med vakre detaljer og originale dører.

Lunt og lekkert i stuen

Både stuen og spisestuen har fått fargen LADY Pure Color 12075 Soothing Beige, som skaper harmoni i rommene. Den lyse beigefargen på veggene gir et lunt bakteppe, slik at det er alle detaljene som får skinne. Sofaene er plassert midt i rommet og skaper en hyggelig og sosial atmosfære. Den nye kakkelovnen passer perfekt inn i det hundre år gamle huset, og ser ut som den har stått der bestandig.

Taket er malt med LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit, og listene med LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit i Halvblank glansgrad. De gamle dørene skal også males etter hvert i samme farge.

Nina Holst_LADY 12075 Soothing Beige

Supermatte vegger med LADY Pure Color 12075 Soothing Beige. Taket er malt med LADY Perfection 9918 Klassisk Hvit.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • supermatt eksklusivt utseende
 • unik fargeopplevelse
 • slitesterk
 • dekkgaranti
 LADY Perfection

LADY Perfection

 • enkel å påføre – uten drypp og søl
 • vakkert og skjoldfritt resultat
 • stort fargeutvalg
 • dekkgaranti

Nina har i de siste årene også etablert seg med eget galleri i Drammen, der hun selger sin egen kunst. Bildet i spisestuen er hennes eget verk.

Nina Holst_LADY 12075 Soothing Beige

Den nye takrosetten er tidsriktig i det 100 år gamle huset. Med en sober fargepalett, har de gamle stuene og vakre detaljene kommet til sin rett.

Nina Holst_LADY 12075 Soothing Beige

Slik var stuen før oppussingen! 

Kjøkken

Foreløpig er det ikke gjort store endringer på kjøkkenet, da det skal byttes ut til høsten, forteller Nina. – Men med nye farger og Ninas styling, oppleves allikevel kjøkkenet som helt nytt og hyggelig.

Nina Holst - LADY Laurbær

De slette veggflatene er malt med  LADY Pure Color 8302 Laurbær, mens panelveggene er malt med LADY Supreme Finish i Silkematt glansgrad – i fargen 8302 Laurbær.

Nina Holst - LADY Laurbær

Nostalgiske detaljer mot nymalt, grønt panel skaper en varm atmosfære på kjøkkenet.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Grønn gang

Nina gikk også for en grønn nyanse i gangen, og her er forvandlingen helt magisk! Med nymalte panelvegger i den gylne grønnfargen 8252 Green Harmony, oppleves rommet harmonisk og vakkert. Veggpanelet er malt med LADY Supreme Finish i Silkematt glansgrad. Mens tak, lister og dører har fått Halvblank glansgrad med  LADY Supreme Finish i 9918 Klassisk Hvit.

Nina Holst - LADY Green Harmony

Den gylne grønnfargen gir gangen en harmonisk helhet. Fargen passer nydelig til de originale tregulvene.

Dus grønt til soverommet

Soverommet fikk fargen LADY Pure Color 8281 Pale Linden, som er en diskret og dempet grønnfarge. Legg merke til de høye gulvlistene! Både listverk og dører har fått halvblank glansgrad med LADY Supreme Finish 9918 Klassisk Hvit. Lampen er Pantella i messing fra Louis Poulsen.

Nina Holst - LADY Pale Linden

Det store garderoberommet har også fått samme farge som stuen, LADY Pure Color 12075 Soothing Beige. – Her er det fortsatt detaljer som gjenstår, røper Nina, og forteller at det skal settes inn en rosett i taket etter hvert.

Nina Holst - LADY 12075 Soothing

Vegg: LADY Pure Color 12075 Soothing Beige. Skap fra Montana.

Liker du de grønne nyansene? Les mer om våre vakreste grønnfarger her!

Vakker fargepalett

Takk for oss!

Nina og Marcus har pustet nytt liv i den vakre boligen, og etter bare ett år er forvandlingen enorm. Det er bare å glede seg til å følge med videre på restaureringen! – På instagramkontoen @villamarsgarden kan du også se mer fra huset og uterommet. – Vi er imponert av alt paret har fått til i løpet av den korte tiden! Takk for at vi fikk komme på besøk!

Foto: Nina Holst. Før-foto er fra salgsoppgaven.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….