Kunsten å lage farger Få tips til å velge riktig farge

Kunsten å lage farger

Tips til gode fargevalg

Tips til gode fargevalg

Kunsten å lage farger

Å lage malingsfarger er en møysom prosess. Det krever de beste ingredienser, kombinert med de mest avanserte blandingsteknikker og særdeles god sans for estetikk. Det skal ose av kvalitet! Se fargesjefens tips til et godt fargevalg lenger ned.

Når fargene blir til

I Jotun vet vi hva farger betyr for våre omgivelser, og det er denne kunnskapen vi tar i bruk når helt nye farger skal lages. Mange års erfaring i fargenes verden har gitt oss viktig kunnskap om fargenes rolle i et vakkert interiør, og hvordan disse rent teknisk kan gjenskapes i malingen.

Slik får du den perfekte fargen

Vegg malt med LADY 10964 Smoked Oak.

Har du sett det nye LADY-fargekartet? Nå har vi gjort det enda enklere å velge matchende farger. Se hvordan du lager din egen fargepalett her.

Kunsten å lage farge, LADY 8281 Pale Linden

Du lurer kanskje på hvordan fargene blir til? Som denne vakre LADY 8281 Pale Linden.

Å utvikle de riktige fargenyansene er en utfordring i seg selv – det er kombinasjonen av det estetiske og det tekniske som avgjør om vi lykkes. Alle farger må gjøre seg fint på store veggflater, og fremstå helt likt under alle lysforhold. Dessuten skal du kunne være trygg på at den fargen du så på fargeprøven er helt lik den som er i malingsspannet. Les mer om Jotun Fargetrygghet her.

Slik får du den riktige fargen Vår Skandinaviske Fargesjef Nina Klæboe Mørkve avstemmer fargene sammen med Kristin Andersen, Senioringeniør fra Pigment laboratoriet.

Nye kalkmalingsfarger fra LADY

For å oppnå dette, uten å gå på akkord med dekkevne og slitestyrke, er alle våre malinger gjenstand for krevende tester. Våre produkter og farger forlater ikke Jotuns Fargestudio eller våre laboratorier før vi er overbevist om at høyeste kvalitet er oppnådd – både når det gjelder egenskaper og fargegjengivelse.

Fargeprøver i butikk

I Jotun Fargesenter Inne finner du et stort utvalg av større fargeprøver. Flere av fargene finnes også i A3 format, noe som gjør fargevalget ditt enda enklere. Jotun Fargesenter Inne har også oppstrøksprøver i ulike glansgrader, slik at du kan vurdere ønsket finish. Se her for å finne din nærmeste forhandler med dette tilbudet.

Jotun Fargesenter Inne

Jotun Fargesenter Inne, et nyttig verktøy for fargevalg.

Tips ved fargevalg

Tenk på hvilke andre farger din nå nye, utvalgte farge skal passe sammen med; Detaljfarge på lister, vindu, dør etc. Hvitt er ikke hvitt. Ferdigmalte hvite detaljer er ikke kritthvite, men gulaktig hvite som 1453 Bomull, og disse fungerer ikke nødvendigvis til alle farger.

Hvilke andre farger i tilstøtende rom skal den fungere til? Passer fargen til møbler, kjøkkenskap, gulv etc..? Tenk helhetlig. På baksiden av alle fargeprøvene finner du anbefalte kombinasjonsfarger fra våre fargedesignere.

Jotun Fargeprøve

Kjøp en boks eller to med Jotun Fargeprøve og test fargen hjemme.

Test fargen! Prøvemal eller hent store lameller i butikker som har Jotuns fargesenter. Finn en butikk nær deg her 
Før du velger; Betrakt farger i dagslys så vel som i lampelys om kvelden. Farger påvirkes enormt av lys. Både tilgang på dagslys, samt av type belysning man velger. LED, halogen…fargede glass, spotter og skjermer etc. En farge du har sett hos naboen trenger ikke bli like fin hos deg da alle omgivelsene spiller inn.

Mørke farger til veggflater bør males matte, – det utgjør en uvurderlig forskjell. En mørk, blank veggflate føles fort uekte og plastikk-aktig. La fargene få være matte, elegante og diskret. Dette uttrykket får du ved å male med LADY Balance eller den nye og enda mattere LADY Pure Color. Når det er sagt blir ALLE farger vakrere i matt utgave. De blir lysere, mindre støyende, oppleves mer eksklusive og kalkaktige.

Lykke til med fargevalget!

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Frodige fargevalg i Villa Sole

Velkommen til flotte og herskapelige Villa Sole i Sandefjord! Her har kreative Kaia nettopp fornyet kjøkkenet og spisestuen med lune,…

Tidløs og herskapelig eleganse hos Ida

Den danske interiørdesigneren Ida Dalgaard-Thestrup har pusset opp et herskapelig hus fra 1907. Velkommen inn og la deg inspirere av…

Sophisticated Red – En stilsikker burgundertone

Nyheten Sophisticated Red er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Denne nyansen er lun, lekker – og lett å bli…

Heymat WILDLIFE – I kombinasjon med lekne LADY-farger

Den fargerike Wildlife-kolleksjonen fra Heymat vil bringe glede og eventyr til ethvert barnerom! Utforsk kolleksjonen og de kreative fargepalettene her….

Moderne minimalisme hos Alexandra Hoang

Da moteprofilen Alexandra Hoang og ektemannen Thien kjøpte leilighet i Barcode, endte de opp med å fornye både vegger, tak…

Natural Green – Rustikk tone til jordnære hjem

Nyheten 8575 Natural Green har blitt veldig populær etter at den ble lansert – og det er ikke uten grunn!…