Perfekt finish? Ja, takk!

Perfekt finish? Ja, takk!

Bildene i fargekartene våre er nøye planlagt i forhold til fargevalg, location, styling, etc. av våre fargeeksperter Lisbeth og Nina og våre stylister. Alt skal være perfekt før de godkjenner opptaket. Og det er klart at vi har flinke malermestre som hjelper oss med å male i forkant av fotoopptaket. Men man behøver absolutt ikke å være malermester for å få et perfekt resultat. Noen synes kanskje det er vanskelig å få en perfekt finish, spesielt på dører og lister. Men med riktige produkter, godt verktøy og riktig fremgangsmåte er det lett å få til et pent resultat, her er noen tips til hvordan male dør:

 

MALING AV DØRKARM

 • Gerikten (karmlisten) males først. Begynn med den ene gerikten og start malingen fra gulvet og oppover. Forsett så med selve karmen. Forsett rundt til du kommer ned på den andre siden.

Grunnarbeid

 • Påfør ett strøk Jotun Hefgrunning Universal.  Dersom dørene har kvist, påføres 2 strøk Jotun Kvist- og sperregrunning.
 • Småskader flekksparkles med Jotun Sparkel for treverk, akrylbasert. For en spesielt flott finish helsparkles døren med samme type sparkel. Slip underlaget og fjern slipestøvet.

Sluttbehandling / toppstrøk

 • Påfør 2 strøk LADY Supreme Finish. Det anbefales å slipe lett med fint sandpapir før du tar det siste toppstrøket – for å sikre en jevn og vakker overflate.

MALING AV SPEILDØR/FYLLINGSDØR

 • Påfør LADY Supreme Finish på den øverste frisen med Jordan Ultimate oval pensel. Tørk av eventuell maling som kommer på ramtreet med en fuktig bomullsfille.
 • Påfør deretter LADY Supreme Finish på det øverste speilet med Jordan Ultimate rull / oval pensel / alternativt Jordan rull for jevne flater. Etterstryk med en bred pensel for å glatte ut, først vannrett, deretter loddrett.
 • Mal vannrett ramtre og deretter loddrett ramtre frem til neste speil (midterste). Bruk gjerne rull og etterstryk med bred pensel.
 • Gjenta operasjon til alle speilene og frisene er malt. Avslutt med å male kanten av døren.

MALING AV SLETT DØR

 • På slette dører/store flater anbefaler vi at du påfører malingen med en korthåret rull (Jordan Ultimate rull eller pensel, eller Jordan rull for jevne flater). Avslutt alltid i treets lengderetning. Om du ikke ønsker rullestruktur i overflaten kan man alternativt etterstryke med bred pensel i dørens /flatens lengderetning.
 • Mal først kanten av døren med LADY Supreme Finish.
 • Store flater som en slett dør kan med fordel deles opp i mindre felter. Påfør LADY Supreme Finish, start alltid øverst og fordel malingen jevnt. Når feltet er blitt påført maling glattes flaten med en rull/bred rullen/penselen inn i felt over. Ved mindre flater kan malingen påføres hele flaten før den slettes med en pensel.

 

Se www.jotun.no/lady for flere råd og tips om underlag og fremgangsmåter.

Her er noen av de vakre og inspirerende bildene som har sluppet gjennom Lisbeth og Nina’s nåløye:

Vegg: LADY Pure Color 9938 Dempet Sort

Panel: LADY Supreme Finish Halvblank 9938 Dempet Sort

Gulv: Oxan 9915 Morgendis

 

Vegg: LADY Interior Finish Silkematt 5081 Fabrikk

List: LADY Supreme Finish Halvblank 9918 Klassisk hvit

Vegg: LADY Pure Color 7236 Chi

Dør/list: LADY Supreme Finish Superblank 1622 Refleksjon

Gulv: Oxan 7236 Chi

Vindu: LADY Supreme Finish Halvblank 9918 Klassisk Hvit

 

 

 

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Category Development Manager West Europe and Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.