Personlig kjøkken med sjarm

Personlig kjøkken med sjarm

Det nye kjøkkenet til Line Dammen har fått hvite fronter og lyse vegger i fargen Smooth White. Lampen over bordet er fra Rubn Lighting/Eske.

Ny gjesteblogger

Etter mange år som interiørjournalist, stylist og fotograf, er Line Dammen et velkjent navn for mange interiørinteresserte. Vi synes det er superhyggelig at hun vil dele bildene sine med oss, og ønsker Line Dammen hjertelig velkommen som gjesteblogger her på LADY-bloggen.

Vi kjenner Line som en estetiker til fingerspissene, som skaper vakre og appetittvekkende bilder av mat og sjelfulle interiører. På bloggen vil hun blant annet vise bilder av familiens leilighet, som er pusset opp i år. Fotografiene fra kjøkkenet er Lines egne bilder.

Line Dammen

Stylist og fotograf Line Dammen; portrettert av Pål Dybwik.

Nytt kjøkken i lyse farger

Det var på høy tid å bytte ut kjøkkenet, forteller Line Dammen. Det var slitent og rommet trengte mer lys. Derfor gikk vi fra et svart kjøkken til nye, hvite kjøkkenfronter. Jeg ønsket å holde uttrykket lyst, men ikke ha helt hvite vegger, derfor falt valget på fargen 8470 Smooth White fra LADY. Fargen er lys, lun og varm; og for meg oppleves den som en kittfarget hvittone.

Line Dammen kjøkken

Messingknottene (fra R. Bergesen) gir et moderne preg til de enkle, hvite skapdørene; Metod fra IKEA. Gulvet er hvitvasket furu fra kronegulv og stolene er fra loppemarked og fra Bolina. Lampene i vinduet er fra HAY.

Lines kjøkken

Istedet for fliser ble partiet over vasken malt i samme farge som veggen, men med LADY Supreme Finish i Superblank 80 glans, for å tåle vannsprut litt bedre enn med en vanlig veggmaling. Døren er malt i 5343 Industriell Grå i LADY Supreme Finish. Den industrielle vegglampen er fra Eske og kranen er fra Tapwell.

Behagelige fargenyanser

8470 Smooth White er en myk og elegant hvitnyanse, akkurat som navnet tilsier! Den gir en rolig, myk base som lar aksentfargene få skinne, og passer godt til detaljer i treverk og rustikk keramikk. Dørene er malt med 5343 Industriell Blå, en røff og kjølig blåaktig grå tone.

Grå vitrinedør

Vitrinedøren som er malt i LADY Supreme Finish 5343 Industriell Grå, gir et kjølig industripreg i kontrast til naturmaterialene. Y- Stolen, designet av Hans J. Wegner,  finnes blant annet hos room21.no.

Kaffebrygger

Over vasken er det malt med LADY Supreme Finish i Superblank 80 glans, i samme farge som veggen, 8470 Smooth White. Sort kran fra Tapwell.

Naturlige materialer gir god atmosfære

Panelveggen var der fra før, men fikk et nytt lag med en mørkere interiørbeis. Tidligere var fargen LADY Pure Nature 9041 Drivved, og den ble beiset ett strøk til med 9048 Mokka fra LADY Pure Nature.

Panelvegg på kjøkkenet

Kombinasjonen av 9041 Drivved og 9048 Mokka har gitt en dyp og deilig brunfarge på panelveggen.

Tips! Når du bruker interiørbeis vil fargen påvirkes av fargen på underlaget. Det er derfor smart å teste ut fargen først på et sted som ikke vil synes. Hvis du skal beise på nytt treverk kan det være en god ide å stryke opp noen fargeprøver før du starter på selve veggen. Bruk et par løse panelbord for å teste ut fargen i ett og to strøk, og vurder fargen i ulikt lys. Få flere tips om hvordan du bruker LADY Pure Nature Interiørbeis her.

Rustikk stil med krukker

Krukker med kornblandinger og ulike ingredienser, gir et nostalgisk og sanselig uttrykk på kjøkkenet.

Patina og personlighet

For å tilføre det enkle kjøkkenet mere spenst, liker jeg å bruke gjenstander med patina og personlighet. Jeg synes også lamper er viktig for å få en personlig stil. Keramikk, tre, og metaller er materialer som gir fine kontraster til det hvite.

Personlig stil

Benkeplaten venter på å bli skiftet ut, men er foreløpig i en betong-imitasjon. Jeg har veldig lyst til å erstatte den med marmor, hvis lommeboka tillater det. Jeg vurderer også å bruke en treplate og beise den i en mørkere tone.

Kaffebrygger

Kaffen traktes i den vakre Chemex kaffebryggeren med filterholder i keramikk fra Edblad.

Frokost på kjøkkenet

Vakre gjenstander på Lines kjøkkenbord.

Trefjøler

Velbrukte trefjøler med sjel og keramikk i organiske former, er viktige elementer i Lines estetiske univers.

Alle foto: Line Dammen. Se flere av Lines bilder på hennes Instagramkonto @linedammen

Line Dammen
Line Dammen

Line Dammen – Stylist og fotograf

Kreative Line Dammen jobber som stylist og fotograf innenfor ulike felt. Line er en visuell estetiker og spesielt dyktig på å trylle fram appetittvekkende bilder av mat og stemningsfulle interiører.

Dimorestudio i Jotun-farger

DIMORESTUDIO – fargesatt av Jotun under Beirut Design Fair. Unike DIMORESTUDIO Den italienske møbelprodusenten Dimore, ble grunnlagt av Emiliano Salci…

Idas fargevalg i ny leilighet

Ida Gran-Jansen vant realityserien Hele Norge baker for noen år siden, men ble for alvor kjent for hele Norge som…

Våre vakreste grønnfarger

LADY 8302 Laurbær er en utmerket grønnfarge å omgi seg med på soverommet. Sofistikert og lekkert med panel malt i…

Lite soverom ble blå hule

Karina valgte LADY 4618 Kveldshimmel til soverommet. Verdens minste soverom? I følge interiørdesigner Karina Lilleeng Holmen, har hun kanskje verdens…

Gode farger til soverommet

Hotellfølelse på soverommet! Dette nydelige, varmblå soverommet har fått fargen LADY Pure Colour 4143 Hule. Designet er gjort av Karina L. Holmen….

Elegante og tøffe panelvegger

Lekkert med superblank glansgrad i LADY Supreme Finish! Fargen er 12078 Comfort Grey. Ved å ta treverk inn i interiøret, skapes…

Go to top