Rustikt og tøft til hytta

Rustikt og tøft til hytta

Få den rustikke hyttestilen

Flere og flere faller for den mer rustikke og rå hyttestilen. Her finner vi fortsatt klare innslag av naturmaterialer i form av treverk, men også råere innslag som betong, stål og kjøligere fargetoner. Dette er ikke en stil som kun er forbeholdt de med nybygde, moderne hytter. Dette er farger som du fint også kan implantere i eldre hytter hvor du ønsker en spennende forandring. Det viktige er å fokusere på helheten, – skape en rød tråd gjennom hytten.

Om fargene

Her ser vi at dype farger som sort og mørkt grått finner sin naturlige plass, uten at den virker verken dyster eller for moderne. De kjøligere naturelementene som betong og stål er også utrolig lekkert til blått, – en farge i stor medvind de siste årene.

Les også om: Lune, vakre hyttefarger

En røff og grå palett:

LADY Pure Nature 9044 Kullsort 2 strøk + 9044 Kullsort 1 strøk + 1462 Grå Skifer + 1032 Grå Harmoni + 1024 Tidløs + 1624 Letthet. 

Dype sorte og grå toner skaper en røffere atmosfære; her ser dere LADY Pure Nature 9044 Kullsort til venstre, og en av våre mest populære gråtoner til venstre, LADY 1462 Grå Skifer malt med LADY Balance.

Naturlig med interiørbeis

LADY Pure Nature er en interiørbeis som fargesetter, forskjønner og bevarer det naturlig vakre treverket. En naturlig matt og transparent finish skaper en lun og god atmosfære. Den vil gi deg dybde, spill i treverket og passer perfekt på hytta. LADY Pure Nature interiørbeis egner seg godt på nye panelvegger. Gulnet panel må vaskes godt med Jotun Spesialrens Gulnet Panel først. 

Kombiner gjerne LADY Pure Nature interiørbeis med vakre malte flater for et vakkert og helhetlig resultat. Da kan du skape lekre kontraster mellom dekkende farger og lune beisede strukturer. Mange ønsker bl.a å male kjøkkenfronter, vinduer, dører eller gamle møbler i en kulørt farge for å sette mer farge på interiøret. Da anbefaler vi deg å bruke LADY Supreme Finish. Den er enkel å stryke ut og gir et holdbart og pent resultat.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Ekstremt slitesterk
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
 • Suveren flyt
 • Suveren finish –selv på dører og lister

En kjøligere grå beis med moderne blåtoner:

LADY 9099 Patinagrå 2 strøk + 9099 Patinagrå 1 strøk + 4477 Deco Blue + 4618 Kveldshimmel + 1877 Valmuefrø + 1973 Antikkgrå.

Vår kalkmaling LADY Minerals 1877 Valmuefrø som gir deg betongfølelsen. Blå favoritt; LADY Pure Color 4477 Deco Blue.

Husk at dersom du ikke har betongvegger på hytten, kan du fint skape deg en ved hjelp av vår kalkmaling LADY Minerals. Påfører du denne malingen på en slettvegg (ikke panel), vil du få en klar opplevelse av betong og stein i interiøret. LADY Minerals kommer i utvalgte farger.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt overflate
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

En dempet grå beis med lune greige toner:

LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket / 9099 Patinagrå (kombinasjonsfarge) + 9038 Dempet Sort + 10835 Velvet + 0394 Varmgrå + 10679 Washed Linen + 1024 Tidløs.

Sort og røft med LADY Balance 9938 Dempet Sort. Gjerne i kontrast til lunere lyse grå toner som LADY Wonderwall 1024 Tidløs som sees til venstre.

Mer hytteinspirasjon finner du her.

Camilla Skjelberg
Camilla Skjelberg

Camilla Skjelberg – Regional Digital Marketing Manager Scandinavia

Camilla har lang erfaring med merkevarebygging og kommunikasjon. I samarbeid med Jotuns fargeeksperter, anerkjente stylister og samarbeidspartnere, deler hun nyheter, trender og inspirerende tips med deg.

Natural Green – Rustikk tone til jordnære hjem

Nyheten 8575 Natural Green har blitt veldig populær etter at den ble lansert – og det er ikke uten grunn!…

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Collected Blue – en dempet og tidløs blåtone

Tidløse blåtoner, som den nye favoritten 5530 Collected Blue, gir særpreg og karakter til ethvert rom. Bildet over: Veggen er…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…

STORIES – fortellingen om de nye fargene fra LADY

Med presentasjonen ved Jotuns globale fargesjef, Lisbeth Larsen, og den vakre utstillingen på det gamle Munch-museet på Tøyen i Oslo,…