”Rydd opp” med farger!

”Rydd opp” med farger!

Døra til toalettet hadde rosa retrotapet som katten hadde fått revet en og annen bit av og gulvet i vindfanget var knallblått. Lampa var jeg mektig lei av og de hvite hyllene var ikke lenger så hvite. Dags for ”prosjekt oppgradering av vindfanget”!

Rydd med farger

 Gangen ETTER maling

Gangen før maling

Gangen FØR maling

Vi har et mikroskopisk vindfang, der hver eneste vegg inneholder en dør eller et vindu, så plass til oppbevaring er det ikke mye av. Vi har bygget hyller til sko på vindusveggen, og disse er egentlig hele rommets innredning, mer er det rett og slett i plass til, annet enn et smalt speil og noen knagger.

Rydd med farger

Jeg hadde lyst til å jobbe med farger ton-i-ton i dette lille rommet, da små rom ofte tåler overraskende mye farge. I et lite rom kan det være vel så hyggelig å understreke det intime ved liten plass, som å prøve å skape en illusjon av plass som ikke er der (for eksempel ved å male alt hvitt). Men i et inngangsparti er det selvsagt viktig å finne løsninger som skaper orden også. Jeg føler nesten at jeg har ”ryddet opp” bare ved hjelp av fargene som er brukt… Det anbefales!

Rydd med farger

Hele rommet fikk seg en grundig vask med Jotuns Husvask (oi så skittent taket var!), før jeg startet med å male taket med LADY Pure Color i fargen LADY 7236 Chi (her brukte jeg forlengerskaft med rulle, noe som er et must ved takmaling).
Veggene ble malt med LADY Balance i min nye favorittfarge LADY 7555 Soft Mint. Skohyllene fikk samme farge, men her brukte jeg LADY Supreme Finish 5 Matt, siden hyllene er i tre. Å male et såpass lite rom med få store flater er utfordrende, og ganske langtekkelig. Det tar faktisk kortere tid å male et større rom! Jeg brukte pensel først, og deretter både liten og stor rulle. Det er lurt å bruke penselen på små områder av gangen (som i hjørner og inntil listverk), før man går over med rullen. Tenk på at det skal være vått i vått, for å unngå synlige overganger.

Den tapetserte døren ble skrapet og vasket fri for tapetlim, og dermed var den klar for to runder med LADY 7163 Minty Breeze (LADY Supreme Finish 5 Matt). Minty Breeze er litt dypere enn Soft Mint, så disse to tonene passer sammen som hånd i hanske. Nydelig!

Rydd med farger

Gulvet som allerede hadde en forholdsvis mørk farge, ble malt opp i 6325 LADY Balanse, som er blåere enn Minty Breeze og Soft Mint, men som allikevel harmonerer helt ypperlig med disse to. Jeg synes det mørke gulvet ”jorder” rommet på en fin måte, samtidig som det utvilsomt er mest praktisk med en mørkere farge på gulvet i inngangspartiet!

Rydd med farger

Med detaljer i kobber, litt grønt, nye knagger i natur og ny lampe i taket ble rett og slett gangen vår skikkelig ny, og vi er knallfornøyde!
Kobberkurver, knagger og taklampe fra fjeldborg.no, klemmelampe fra Hay/nr9 i Sandefjord, matte fra Brita Sweden/13tretten.no, WC-skilt fra liebe.dk.

Se også Stylizimo sin nymalte gang!

Avatar
Avatar

Ingrid – DIY-ekspert

Ingrid er for tiden gjesteblogger hos oss. Hun er superkreativ og elsker små DIY-prosjekter. Hun har en fantastisk god evne til å sette sammen vakre farger og trylle frem det nesten umulige fra en gammel stol, hylle eller kommode.

Julestemning med blomster og varme farger

Ikke noe skaper julestemning som blomster! Bli med oss inn til Ruby Elise Blomsterverksted i Sandefjord.  Jul hos Ruby Elise…

Harmoniske farger hos energiske Alfa

Det ble harmonisk med nye farger på vegger og tak hos Alfa Krogh. Tak: LADY Perfection 10678 Space, vegg: LADY…

Fargesetting med energiske farger

Energiske farger i interiøret gir glede og inspirasjon! Les om hvordan du kan fargesette hjemmet med fargepaletten «PLAYFUL».  Energiske farger…

Vakker fornyelse av hjemmet med maling

Maling med én farge, for harmonisk og sømløs fornyelse: LADY 0280 Caravan er en gulbrun okertone. Trappen er malt med…

Tips til varme og harmoniske fargekombinasjoner

Trenger du gode tips til fargekombinasjoner? I fargepaletten «Embrace» finnes et vell av alternativer – Les noen av fargesjef Nina…

Lyse farger hjemme hos Malin

Malin Glemme er grunnlegger av interiørmerket Layered, som produserer tepper og møbler med fokus på bærekraft. Sjekk ut grunnleggerens eget…