Tid for hjem høstsesong 2016!

Tid for hjem høstsesong 2016!

Tid for hjem på TV 2 med nye episoder!

Endelig er Tid for hjem tilbake på TV 2! Kjersti Bergesen leder sin fjortende sesong av det populære oppussingsprogrammet. Kjersti og resten av det sympatiske teamet hennes, går løs på mange spennende utfordringer denne høsten. Og som stolt sponsor av maling til programmet, gleder vi oss veldig til å se hva de har fått til! Følg med, vi kommer til å legge ut fargekoder og hvilke produkter de har brukt, etter hver sending.

Se bilder, produkter og fargenavn for alle episoder her.

Episode 6, Luksuriøs stue (Fantoftåsen)

Et godt voksent par skal flytte sammen i hans gamle barndomshjem. Huset har vært utleid lenge og stuen har umiskjennelig 70-80 tallsstil som har gått helt ut på dato! En lite appellerende sammensetning av tilfeldige møbler, mot grønne vegger og et mørkt ubehandlet paneltak. Buegang mellom stue og spisestue. Dette er et stort prosjekt. Designer: Truls Indrearne.

Tid for Hjem Høst 2016

Løsning: Fjerne vegg mellom stue og spisestue, sette inn nye vinduer som går helt til gulvet, endre på plassering spisebord. Fikse alle flater. Bygge et flott hyllesystem som også fungerer som trappegelender og romdeler. Ny peisovn, nye møbler.

Episoden ble sendt på TV 2 27.9. kl 20.00. Reprise søndag.

Og slik ble det:Tid for Hjem Høst 2016

Tid for Hjem Høst 2016

Tid for Hjem Høst 2016

Her kan du også se hvordan den unike veggen ble til

Produkter og farger

Alle maleprodukter fra www.jotun.no

Alle gipsoverflater:

Sparklet i flere omganger; Jotun Herdende masse, Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium og med Jotun Gipsplatesparkel Fin.

Himling og vegger:

Malt med LADY Pure Color, farge 1926 Snedråpe (NCS S2002-Y).

Vegger og tak ble  deretter delt inn i felter hvor vi malte med tre andre farger;

LADY 1032 Grå Harmoni (NCS S3502-Y),

LADY 2711 Rich Cashmere ((NCS S7005-Y80R)

LADY 2363 Solid (NCS S8005-Y80R)

Trappen bak veggen:

Slipt og grunnet to strøk med Jotun Kvist og Sperregrunn, malt med Trestjerners gulvmaling farge 9918 Klassisk Hvit. Linoleum ble renset, trappenesene i eik ble slipt og opptrinn samt vanger ble malt med LADY Supreme Finish farge 2363 SOLID (NCS S8005-Y80R)

Peisinnramming:

Malt med LADY Minerals, farge 1140 Sand

Maleverktøy fra www.jordan.no

 

Episode 5, Stue/spisestue i sentrum – Liten plass ingen hindring!

I et trivelig sentrumshus har et ungt par kjøpt drømmeleiligheten. Utsikten er fantastisk, men plassen er beskjeden. Her er det behov for å se på alternative løsninger! Hva om man flytter soverommet og lager sammenhengende stue og spisestue der utsikten er? Designer: Jon Eliasson

Tid for Hjem Høst 2016

Løsning: Flytte soverom, fikse alle gulv-, tak- og veggflater som har ganske billige overflater. Bygge nytt tv-møbel, sette inn glassvegg mellom soverom og stue for å få super lysgjennomstrømming.

Episoden ble sendt på TV 2 20.9. kl 20.00. Reprise søndag.

Og slik ble det: Tid for Hjem Høst 2016

Tid for Hjem Høst 2016

Tid for Hjem Høst 2016

Se hvordan den vakre kalkede veggen ble til i videoen nedenfor

Produkter og farger

Alle maleprodukter fra www.jotun.no

Vegger og himling:

Malt med LADY Pure Color farge 9918 Klassisk hvit

Lister og vinduer:

Malt med LADY Supreme Finish 40 halvblank, farge 9918 Klassisk hvit

Lang vegg og brannmuren/pipen med vedhylle:

Malt med LADY Minerals, farge: 1462 GRÅ SKIFER

Hyller I tv-møbel:

Malt med LADY Supreme Finish Matt, farge S3030-Y10R og LADY Supreme Finish Matt, farge S6020-G70Y

Stort jernvindu:

Etter dette var sveiset monterte vi glassene med Jotun linoljekitt på tube, brukte «malerkritt» for å rengjøre rundt kittingen. Malt på forsiden med Arcanol sort.

Hvit veggkrok:

Stripet med sort tusj.

Maleverktøy fra www.jordan.no

 

Episode 4, Drømmen om nytt foreldresoverom med garderobeløsning! (Bjørndalen)

Når barna blir tenåringer er det ofte dem som blir prioritert med hensyn til plass og egne rom. Så også i denne familien. Men nå ønsker mor og far seg et nytt soverom og en ordentlig garderobeløsning. En del av huset inneholder flere små rom, kan disse slås sammen til det nye soverommet? Designer: Morten Bøgh.

Tid for Hjem Høst 2016

Løsning: Rive vegger mellom alle de så rommene, totalrehabilitere alle flater og starte på nytt. Lage en garderobeløsning som er integrert, med skyvedører og speil, lage en romdeler bestående av skap, mulighet for gjesteseng eller en stille krok med tv. Rålekkert.

Episoden ble sendt på TV 2 13.9. kl 20.00. Reprise søndag.

Og slik ble det: Tid for Hjem Høst 2016

Tid for Hjem Høst 2016

Tid for Hjem Høst 2016

Produkter og farger

Alle maleprodukter fra www.jotun.no

All gips sparklet først med Jotun Herdende masse (gipssparkel blandet ut i vann), papirremser i alle plateskjøter. Deretter to omganger med Jotun Gipsplatesparkel Fin.

Himling, taklist og vegger:

Malt med LADY Pure Color, farge Jotun std.no. 9914.

Umalt furu/treverk:

Grunnet med to strøk Jotun Kvist- og Sperregrunning,

Malte lister/vinduer og dører, seng/sokkel, skrivepult og gulvlist:

Grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, deretter to strøk LADY Supreme Finish Silkematt, farge Jotun std.no. 9914 Larvikitt.

Nattbord og blomstervase:

Grunnet med Jotun Heftgrunning Universal; deretter to strøk LADY Supreme Finish Matt – i to ulike farger: NCS S3030-Y10R og NCS S6020-G70Y.

Tapetet montert med Jotun Tapetlim Ekstra.

Maleverktøy fra www.jordan.no

 

Episode 3, Sprekt Inngangsparti og kjellerstue (Myrdalskogen)

Familien vi møter i episode 3, har et supert hus med en gang og kjellerstue i første etasje. Som mange andre kjellerstuer, oppleves denne som alt for mørk. Familien ønsker seg også bedre utnyttelse av gangarealet og smartere oppbevaringsløsninger for klær og sko. Ikke minst ønsker de å gjøre noe med det estetiske inntrykket i kjelleren! Det er ganske kjedelig når nesten alle veggene består av hvitmalt, upusset lecastein. Dette vil Tid for hjem gjengen få gjort noe med. Designere: Morten & Jonas.

tid-for-hjem-2016-host-episode-3-for

Løsning: Ved å fjerne et garderobeskap og en vegg, ble det sluppet mer lys inn i kjellerstuen! I tillegg har designerne kommet frem til en helt annerledes løsning for oppbevaring! Deler av Lecaveggene ble kledd inn med tekstil og metallpaneler, og resten av Lecaen ble behandlet med et gipsprodukt. Gulvet har fått betong-look. Masse speil gir også romfølelse i kjellerrommet.

Episoden ble sendt på TV 2 6.9. kl 20.00. Reprise søndag.

Og slik ble det:
Tid for Hjem Høst 2016

Tid for Hjem Høst 2016

Episode 3 Tid for Hjem Høst 2016

Produkter og farger

Alle maleprodukter fra www.jotun.no

Himling:

Gipset og sparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin med papirremse, og Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium, deretter malt med Jotun Sens 02 Hvit

Veggen bak de fargede platene:

Sparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin med papirremse, og Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium, også Jotun herdende masse, malt med samme maling som himling.

Maleverktøy fra www.jordan.no

 

Episode 2, Gammel fordums prakt blir reddet (Tysnes)

Tid for hjem drar ut på tur til et idyllisk beliggende hus på Tysnes. Stue trenger hjelp. For her har intet vært gjort på mange 10-år,
og dermed ikke mye brukt heller. Det er tidligere bolighus som nå er sommerhus for flere generasjoner. Situasjon: Høyt under taket, gammel peis, fukt i gulv, ganske overfylt av gamle møbler, punkterte vinduer. Designer: Oliver Heath.

Tid for hjem høsten 2016

Løsning: Heve gulvet for å utnytte utsikt og få bedre plassering på vindu. Bytte vindu, lage vindussete. Ny peisovn. Lyst tak, plassbygget spisebenk, nye møbler og en hel «museumsvegg». Fargepaletten er nøytral med innslag av eik, dyprød og sort. Du får tips om: Heving av gulv, rask og n rehabilitering av gammelt bjelketak, fornying av ovn og fliselegging, plassbygging av møbler, morsom hylle for utstilling av gamle ting, bygging av nytt vindusnisje med sitteplass.

Episoden ble sendt på TV 2 tirsdag 30.8. kl 20.00. Reprise søndag.

Og slik ble det:

Episode 2 Tid for hjem

Produkter og farger

Himling:

Gammel furu grunnet to ganger med Jotun Kvist- og Sperregrunning. Planketaket mellom bjelkene pålimt Jotun Slett Vegg med Jotun Tapetlim Standard. Deretter malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 1024 Tidløs (NCS S1002-Y).

Bjelkene og listene malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 1016 Blek Sand (NSC S2005-Y20R).

Vegger:

Vi beholdt murstrukturen, grunnet det hele med Weber grunning for Gypsum (en grov murgrunning som biter seg fast og sikrer at maling holder seg på plass). Deretter to strøk med LADY Pure Color, farge 1016 Blek Sand (NCS S2005-Y20R)

Stor hylle:

Mdf grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, deretter to strøk med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 1024 Tidløs (NCS S1002-Y)

Søyler ved trapp:

Grunnet furu med Jotun Kvist- og Sperregrunning, deretter to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 2805 Rich Burgundy (NCS S6030-Y90R).

Sittemøbel/sofabenk:

Grunnet furu med Jotun Heftgrunning Universal, deretter to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 2805 Rich Burgundy (NCS S6030-Y90R).

Dør, karm og lister:

Grunnet furu med Jotun Heftgrunning Universal, deretter to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 1024 Tidløs (NCS S1002-Y).

Maleverktøy fra www.jordan.no

 

Episode 1, Kjøkkenkos

I sesongens første episode møter vi en ung familie som har kjøpt et eldre murhus, og gått i gang med oppussing av det som skal bli husets hjerte. Under god takhøyde, med store, fine vinduer og karnapp, skal det lages åpen kjøkkenløsning, spiseplass og sofakrok. Det er ikke mange kvadratmeterne til sammen, så her gjelder det å tenke kompakt og smart!

Tid for hjem høsten 2016

Designer Aina Sollie Steen har tatt utfordringen – og det er mange tips å få med seg!

Sendes tirsdager kl. 20:00 på TV 2, med reprise på søndager kl 19.00 på TV 2.

Her finner du alle innlegg som omhandler Tid for hjem.

Slik ble det!

Takfarge

Slik ble kjøkkenet

Farger og produkter fra episode 1

Originale taklister slipt og skrapet, grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning, fuget med Jotun Malerfug, og hele himlingen med lister malt med Jotun Sens 02 Hvit.

Panel- vegger:
LADY Supreme Finish 9918 Klassisk hvit, Silkematt
Kjøkken himling og vegg:
Gipset og sparklet med Jotun Gipsplatesparkel Fin med papirremse, Jotun Sparkel Vegg og Tak Medium, malt med LADY Pure Color, farge 9938 Dempet Sort

Hyller/møbler:
MDF grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S0500)

Listverk/dører:
Grunnet med Jotun Heftgrunning Universal, malt med LADY Supreme Finish Halvblank, farge 9918 Klassisk Hvit (NCS S0500)

Maleverktøy fra www.jordan.no

Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Varm og eksklusiv farge til soverommet

Marlene fant den perfekte lune fargen til sitt soverom i den nye LADY Wonderwall 11175 Adventure. Jeg ønsket meg et…

Et landlig og lunt hjem med personlighet!

Aina Næss (50) og hennes mann nyter livet på landet. I omgivelser som gir ro i sjelen, har de bygget…

Tidløst bad hos Frida Fahrman

Frida Fahrman nyter for tiden sitt deilige bad, som har blitt et herlig og harmonisk rom i huset. Det føles…

Et barnerom som vokser med barnet

Med LADY Wonderwall får veggene en holdbar overflate på barnerommet. Få tips til hvordan du kan oppdatere rommet med enkle…

Magisk stemning og 17. mai-feiring i hagen!

Hipp hipp hurra – snart er det 17. mai! Få tips til hvordan du kan skape en flott ramme rundt…

Deilig kake til 17. mai feiringen!

Hipp hurra for 17. mai! Vi feirer dagen med en lekker, rød fløyelskake – eller Red Velvet kake, som er…

Go to top