Effektiv fornyelse med rullesparkel

Effektiv fornyelse med rullesparkel

Slik lykkes du med helsparkling av vegger

Slik lykkes du med helsparkling av vegger

Nå kan alle få et slett og vakkert resultat på en enklere måte enn før! – Les om våre nye, suverene rullesparkler. – Bilde øverst: Veggen er malt med LADY Pure Color 5489 Free Spirit, kant rundt vindu: 11175 Adventure.

Jotun lanserer en helt ny serie med rullesparkler for enklere og raskere helsparkling.

Slette vegger – ja takk!

Drømmer du om nye vakre, slette vegger? Fortvil ikke – hjelpen har aldri vært nærmere! Eller enklere. – Eller mer rasjonell – verken i tidsbruk, kompleksitet eller økonomi. For drøye tusenlappen kan du enkelt fikse opp et middels stort rom og få slette, flotte vegger.

Nå kan alle få et slett og vakkert resultat på enklere måte enn før. De nye produktene JOTUN Rullesparkel Medium og JOTUN Rullesparkel Grove Underlag er suverene på tidligere malte underlag og enklere å fordele på underlaget. Og ikke minst, du kan male rett på sparkelen.

Påføring med rull er Jotuns klare anbefaling til helsparkling.

Jotun LADY 2011 Antique Brass

Ferdig resultat med helsparklede vegger! Både tak, vegger og vinduer ble malt i den samme fargen, men med ulike glansgrader. ⁠- Vinduene fikk Superblank glansgrad med LADY Supreme Finish, veggene ble matte med LADY Wonderwall – og taket er helmatt med LADY Perfection takmaling. Alt malt i den nye fargen, 2011 Antique Brass – en vakker, positiv og elegant ferskenrosa tone. ⁠

Effektiv fornyelse med rullesparkel

JOTUN Rullesparkel Medium og JOTUN Rullesparkel Grove Underlag kan brukes på alle de vanlige underlagene du har hjemme. Ikke bare sparer det rygg og armer ved minimal påføringsbelastning, det er også mye enklere for oss vanlige «hobby-oppussere» å få et flott og slett resultat man kan være stolt av.

Jotun Rullesparkel

Rullesparkelen er enklere å fordele på veggen, og arbeidsstillingen er behagelig. Sparkelen har gode fyllegenskaper, minimalt med porer og gir en jevn, flott overflate!

Helsparkling er effektivt

Mange ønsker å forvandle murvegger, strukturtapeter og glassfiberstrie til slette, flotte vegger. For å få slette vegger kan man sette opp gipsplater, MDF-plater, veggfornyer osv. Men dette koster både tid og penger, og er relativt arbeidskrevende.

Nå gjør Jotun det enklere! Helsparkling ved hjelp av rull er en mer effektiv og mindre anstrengende måte å fornye veggen på. Påføring med rull gjør det lettere å fordele sparkelen jevnt utover, og resultatet blir skikkelig fint! Påføring med rull er Jotuns klare anbefaling til helsparkling.

JOTUN Rullesparkel Medium

JOTUN Rullesparkel Medium kan benyttes på de fleste underlag som gipsplater, glassfiberstrie, mur og tapet. Det er en god allroundsparkel som er fin å jobbe med, enkel å påføre med rull, og som gir en fin og jevn overflate som kan overmales.

 JOTUN Rullesparkel Medium

JOTUN Rullesparkel Medium

 • Enkel å påføre med rull
 • God allroundsparkel
 • Suveren på tidligere malte underlag
 • Gir fin og jevn overflate som kan overmales

JOTUN Rullesparkel Grove Underlag

JOTUN Rullesparkel Grove Underlag fyller ekstra godt og er svært god å påføre. Siden den kan sparkles ut til hele 10 mm i høyde, er den perfekt å benytte på ekstra ruglete og ujevne underlag som grov mur eller grov glassfiberstrie. Denne kan også overmales etter sliping, uten å måtte sparkle over med medium eller fin sparkel først.

 JOTUN Rullesparkel Grove underlag

JOTUN Rullesparkel Grove underlag

 • Enkel å påføre med rull
 • Fyller godt
 • Gir godt sluttresultat som kan overmales
Jotun Rullesparkel - slik gjør du

Helt slett vegg! To sparkelrunder holder normalt, og basert på veiledende utsalgspris kan du pusse opp et middels stort rom for en drøy tusenlapp.

Så enkelt er det – trinn for trinn:

 1. Dekk til gulv og masker lister. Skjær bort luftlommer og andre ujevnheter.
 2. Puss veggen lett med pussebrett på forlengerskaft.
 3. Fukt rullen godt i vann før overskytende vann presses ut. Jobb rullen ned i spannet slik at den blir ordentlig mettet med sparkel.
 4. Påfør et tykt lag med sparkel i ca. en meter bredde av gangen.
 5. Glatt over med 30-50 cm bred sparkelspade, nedenfra og opp, ovenfra og ned. Bruk overskytende sparkel ut mot hjørner og lister.
 6. Puss over når sparkelen er gjennomherdet. Tørk bort pussestøv.
 7. Ved andre gangs sparkling påføres et litt tynnere lag med sparkel. Glatt over med sparkelspade, puss over for en helt glatt overflate før du tørker bort pussestøv.

Veggen er nå klar til å males med LADY veggmaling i din favorittfarge!

Jotun Rullesparkel - slik gjør du

Bli ekspert på 60 sekunder

Vil du bli ekspert på rullesparkling på 60 sekunder? Klikk deg inn på denne filmsnutten:

Endelig slette vegger!

De ferdig sparklede veggene kan males rett på med LADYs ulike veggmalinger, for eksempel LADY Pure Color. – Lykke til med din neste slette vegg!

LADY Soft Teal

Vegg: LADY Pure Color 6350 Soft Teal

Få tips til hvordan du fornyer med høye gulvlister.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Tidløs og herskapelig eleganse hos Ida

Den danske interiørdesigneren Ida Dalgaard-Thestrup har pusset opp et herskapelig hus fra 1907. Velkommen inn og la deg inspirere av…

Sophisticated Red – En stilsikker burgundertone

Nyheten Sophisticated Red er en dyp og stilsikker burgunderrød tone. Denne nyansen er lun, lekker – og lett å bli…

Moderne minimalisme hos Alexandra Hoang

Da moteprofilen Alexandra Hoang og ektemannen Thien kjøpte leilighet i Barcode, endte de opp med å fornye både vegger, tak…

Hjemme hos Elisa Røtterud

Velkommen inn til Elisa Røtteruds lune Oslo-hjem! I leiligheten på Grefsenkollen skaper dempede fargekombinasjoner en behagelig og nesten meditativ atmosfære…

Hjemme hos Villa von Krogh

Velkommen inn til Anine von Krogh! I den arkitekttegnede boligen i Asker, har den populære interiørprofilen skapt en behagelig og…

Cheerful Peach – En frisk ferskentone til hjemmet

Et lyst og behagelig uttrykk skapes med LADY Pure Color i den friske nyansen 1520 Cheerful Peach. Dette er en…