Småbarnsfamilien fikk nytt allrom med Tid for hjem

Småbarnsfamilien fikk nytt allrom med Tid for hjem

Hjemmet til det unge paret ble helt forvandlet, med god hjelp av Tid for hjem-gjengen! Med ny fargepalett og spesialbygde møbler, fikk stua en ny helhet og god utnyttelse av plassen.

Drømmen om en god planløsning

I sesongens første episode av Tid for hjem, møter vi et ungt par med to små barn. De bor i et rekkehus med en planløsning som er dårlig tilpasset til familielivet. Det lille, upraktiske kjøkkenet byr på noen utfordringer og leiligheten trenger også en bedre løsning for møblering. Familien ønsker en mer åpen løsning, som gir dem mulighet til å følge med på barna i stuen, samtidig som de lager mat på kjøkkenet.

FØR-oppussing

Designers plan

Morten Bøgh Andersen er designer for dette prosjekter. Han ser umiddelbart muligheter til å få en bedre planløsning ved å fjerne døren mellom gangen og kjøkkenet. Med dette grepet kan stuen og kjøkkenet bli til ett stort rom med åpen løsning, som er praktisk for småbarnsfamilien.

Morten velger en lys fargepalett med innslag av sennepsgult, beiset treverk og ulike grånyanser.

Grunnarbeid for godt resultat

Topp resultat får man bare ved å være nøye med grunnarbeidet – og disse veggene ble behandlet etter alle malerkunstens regler! Etter at den gamle tapeten var fjernet så godt det gikk, ble overflaten slipt lett og grunnet med Jotun Grunning for Tapet. Deretter ble veggene sparklet – i en kombinasjon av helsparkling og flekksparkling.

Så ble det lagt på et lag med Jotun Kvist- og Sperregrunning. Tilslutt fikk veggene et toppstrøk med LADY Minerals kalkmaling i fargen 8470 Smooth White.

Sofakrok - Tid for hjem

Vegg: LADY Minerals kalkmaling i fargen 8470 Smooth White. Sofastammen ble grunnet og deretter malt med LADY Supreme Finish Halvblank i fargen NCS S4030-Y10R. (Den nærmeste LADY fargen er 10001 Dijon Yellow, som mange kjenner fra før).

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Sofakrok - Tid for hjem

Med nytt støpt gulv og rustikke, kalkede vegger – og en ny, hengende peis – ble forandringen stor!

Sekskantede bord i MDF: Bordene ble først grunnet med JOTUN Heftgrunning Universal, deretter malt to strøk med LADY Supreme Finish Halvblank i tre nyanser; fra lys til mørk grå: 7043 Refleks (NCS S1502-G), NCS S3502-G og 0764 Stengrå (NCS S6502-G).

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

Nytt og åpent kjøkken

Det nye, romslige kjøkkenet har fått godt med benkeplass og oppbevaring. Kjøkkenet virker mer luftig uten overskap, og de åpne hyllene gir rom for å slippe lyset fra det sørvendte kjøkkenvinduet inn i leiligheten.

Tid for hjem - nytt kjøkken

Taket ble senket med fem cm mellom bjelkene – og på kjøkkenet ble bjelkene skjult helt. Gipsplatene ble så sparklet med Jotun Gipsplatesparkel fin med papirremse, Jotun Herdende masse og Jotun Sparkel Vegg & Tak Medium. Tilslutt fikk taket to toppstrøk med takmalingen LADY Perfection, i 8470 Smooth White.

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Tid for hjem - nytt kjøkken

Ved å blende døren til gangen, fikk kjøkkenet en mye bedre utnyttelse av plassen! Hyllene og avtrekksviftedekselet i kryssfinér furu, ble beiset med LADY Pure Nature farge 9046 Provence. Deretter lakket med Scanox Trestjerners lakk, silkematt.

Slipp lyset inn!

Ved å male de mørke furuvinduene i en lys farge slippes lyset inn – og vinduene integreres på en fin måte ved å få samme farge som veggen. All furu ble grunnet med Jotun Kvist- og Sperregrunning, deretter malt med LADY Supreme Finish Silkematt, i fargen 8470 Smooth White.

Tid for hjem - nytt kjøkken

Både det sekskantede bordet og den flotte hylla i furu kryssfinér ble spesiallaget til prosjektet. Begge deler ble påført ett strøk med LADY Pure Nature Interiørbeis, som ble tørket lett av med en lofri fille.

Hylle: LADY Pure Nature 9046 Provence

LADY Pure Nature farge 9046 Provence. Deretter lakket med Scanox Trestjerners lakk, silkematt.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Ny sesong med Tid for hjem

Nye episoder av Tid for hjem vises på TV 2 og Sumo fra 7. jan. 2020.

Ny sesong med Tid for hjem

Foto: Pandora Film/TV 2.

Barbro

Barbro – Digital Redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Magisk stemning og 17. mai-feiring i hagen!

Hipp hipp hurra – snart er det 17. mai! Få tips til hvordan du kan skape en flott ramme rundt…

Deilig kake til 17. mai feiringen!

Hipp hurra for 17. mai! Vi feirer dagen med en lekker, rød fløyelskake – eller Red Velvet kake, som er…

Lidenskaplig opptatt av estetikk!

Marianne Haga Kinder, for mange kjent gjennom Instagram-profilen @inspirasjonsguidennorge, bor i et vakkert funkishus på Ullern. Bli med på visning…

Drømmehytta i sommerparadiset!

Panelveggene på Hvaler-hytta ble malt med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Hytte for en aktiv familie Da Turid og…

Inspirasjon til hjemmekontoret

LADY 20145 Wisdom er magisk, beroligende, og oppfordrer til klare tanker  – i en elegant atmosfære på hjemmekontoret. Ny jobbhverdag Det kreves tilpasninger…

IKEA-hacks for et personlig interiør

Frodig og naturlig med 8546 Local Green. IKEA skapet fikk nytt liv med LADY Supreme Finish. Vi vil stadig fornye oss, men…

Go to top