Spisestue med fantastisk utsikt!

Spisestue med fantastisk utsikt!

Sommerdrøm på Sommarøy

Sommerdrøm på Sommarøy

Stemningsfullt på Sommarøy. Eventyrlig Oppussing har gjort en svært omfattende totalrenovasjon av den gamle låven! Foto: Ragnar Hartvig.

Den gamle låven på Sommarøy

I denne episoden går reisen nordover, nærmere bestemt til Sommarøy; den vakre øya i havgapet vest for Tromsø. Det som møter Eventyrlig Oppussing på befaring, er en falleferdig låve som er svært langt unna et beboelig sommersted…

Før og etter bilde - hytta på Sommarøy

Enorm forvandling fra låve til spisestue! Veggene er malt med LADY Minerals kalkmaling i fargen 8470 Smooth White

LADY Minerals kalkmaling gir et særpreg til interiøret, med sitt unike og rustikke fargeuttrykk.

Ut mot havet på Sommarøy

En stor del av arbeidet er denne gangen gjort før Halvor Bakke og hans team ankommer stedet. Låven har blitt bygget helt om, og det er satt inn takvinduer og et stort vindu som åpner opp for utsikten mot havet. Det gir en formidabel effekt, og Eventyrlig Oppussing kan fokusere på ferdiggjøringen av prosjektet.

Fargepaletten er lys og grålig, med innslag av lyst treverk. De delikate fargene gjenspeiler nyansene som man ser utenfor på den vakre stranden. Det blir installert et lekkert kjøkken i lys eik, og lagt parkettgulv i samme materialer. Legg også merke til den smarte, skjulte belysningen.

Nytt kjøkken i hytta på Sommarøy

Veggene er malt med LADY Minerals kalkmaling, som gir et matt, mykt og levende utseende. Kjøkken fra JKE Nordic Nature Hvit eik. 

Kalkmatte vegger

Veggene er malt med LADY Minerals kalkmaling, som gir et delikat og levende utseende. Kalkmalingen gir et særpreg til interiøret, med sitt unike og rustikke fargeuttrykk.

 LADY Minerals

LADY Minerals

 • Levende kalkmatt utseende
 • Unikt fargeuttrykk
 • Enkelt å lykkes
 • Dekkgaranti

Tips! Vi anbefaler alltid å grunne med Jotun Kvist- og Sperregrunning før man maler med kalkmalingen. Deretter påføres ett strøk med veggmaling, for eksempel LADY Wonderwall, som Halvor har brukt her. Til slutt males ett eller to strøk med LADY Minerals kalkmaling. Les mer om fremgangsmåten på jotun.no.

spisebord i hytta på Sommarøy

WOW – for en utsikt! Med ny peisovn i oppholdsrommet, blir dette et fantastisk sted som kan brukes året rundt. Takpanelet er ferdigmalt i fargen 9918 Klassisk Hvit.

Hygge rundt bordet

Ole lager et nydelig, rustikt bord av gamle trematerialer fra låven, som passer perfekt i disse omgivelsene. Lampene over bordet er laget av stråhatter, som gir et sommerlig preg på rommet.

spisebord i hytta på Sommarøy

Velkommen til et nydelig dekket bord! De nye takvinduene gir masse dagslys inn i det store rommet og gjør det ekstra koselig.

Seng med utsikt!

I det som tidligere var fjøset, blir det bygget et nytt soverom. Snakk om gedigen forandring! Den flotte sengen blir bygget med en sengegavl, også denne av gamle materialer fra låven. Sengen plasseres mot den eventyrlige utsikten. Her kan man virkelig nyte en rolig feriemorgen.

Nytt soverom - med utsikt. Sommarøy

Nytt soverom med stor seng

En tøff seng i rustikke materialer fra det opprinnelige låvebygget. Takbjelkene er grunnet med Jotun Kvist -og Sperregrunning, og malt med LADY Supreme Finish Silkematt 9918 Klassisk Hvit. Legg merke til den gamle møkkarenna som er fylt med sand fra stranden utenfor.

 Jotun Kvist- og sperregrunning

Jotun Kvist- og sperregrunning

 • Isolerer kvister og misfarget underlag
 • Kvistlakk og grunning i ett
 • Sperrer nikotin, sot og kvister

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Suveren finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank
Kunst i trappeoppgangen på hytta

Det flotte bildet i trappen er laget av Kjetil Sandvand. Trappen har fått gelender ag trinn av gamle materialer og diskrete sikkerhetsglass. Vegg: LADY Minerals kalkmaling 8470 Smooth White

Ny og lekker trapp

Trappen er laget av tykke, gamle materialer fra låven, og har fått skjult belysning.

Baderom

Med åpning direkte mot stranden og havet, har det blitt en perle av et baderom!

Nytt bad - med utsikt!

For et drømmebad! Tenk å ligge i badekaret her og se ut på havet. 

Nytt bad - hytta på Sommarøy

Delikat spa på låven! Bak glassveggen er det også blitt plass til toalett.

Ny hytte utendørs

Ikke nok med alt som er oppgradert inne, men jammen har det skjedd magiske forandringer utendørs også!

Se alle bildene fra hytta utendørs her.

Ny uteplass på hytta

Ny utestue med peis i kjelleretasjen. Hele bygget har fått ny, fabrikkmalt kledning, malt med Drygolin Nordic Extreme 2006 Husmannsrød. Den hvite veggen og benkene er malt med  Drygolin Nordic Extreme Dør og Vindu 1452 Bomull.

 DRYGOLIN Nordic Extreme

DRYGOLIN Nordic Extreme

 • Vår suverent beste noensinne – holder lengst!
 • Overlegen beskyttelse
 • Ekstrem farge- og glansholdbarhet
 • Selvrensende

Se her for informasjon om alle materialer og møbler. – Du kan se alle episoder av Eventyrlig Oppussing på Viaplay/Viasat eller på TV3.

Foto: Ragnar Hartvig

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Bli med Eventyrlig oppussing til Vingelen

Den vakre fjellbygda Vingelen, et stykke utenfor Røros, er kledd i vinterdrakt, og gutta i Eventyrlig oppussing skal pusse opp…

Eventyrlig oppussing på Svalbard

Eventyrlig Oppussing tilbake på Svalbard og denne gang i nydelige høstfarger. Hytta de skal pusse opp ligger med utsikt over…

Hytta på Hurum blir helt eventyrlig

I sesongens fjerde episode tar gutta turen til Hurum for å pusse opp en bitteliten hytte med mange trange rom….

Eventyrlig hytte på Vestfoldkysten

På Vestfoldkysten, midt mellom Sandefjord og Larvik, nærmere bestemt Kjerringvik ligger det ei hytte på et svaberg nesten nede i…

Eventyrlig hyttemagi på Hvaler

En fantastisk beliggende hytte på Hvaler har ymse stiler som nye eiere ønsker å gjøre noe med. Eventyrlig-gutta får frie…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…