God atmosfære på Sommerhytta

God atmosfære på Sommerhytta

Sommerhytta 2023 – her er vinnerhytta

Sommerhytta 2023 – her er vinnerhytta

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne sin egen Sommerhytte på Myllatunet på Hadeland. Det har vært omfattende og inspirerende utfordringer både inne og utendørs, og samtlige har hatt en bratt læringskurve i kampen om gullhammerne. Dommerne som har vurdert hyttene er interiørdesigner Aina Sollie Steen, snekker Lars Fossum og hageekspert Finn Schjøll.

Bildet over: Herlig hyttefeeling med innslag av tradisjonell hytte og mer moderne leilighetsfølelse. Veggen er beiset i fargen 9036 Hvitkalket. Det samme er taket og stuebordet i stuen. Døren inn til soverommet er beiset i fargen 9036 Hvitkalket.

Kreativ duo i Sommerhytta

Benjamin Martinsen og Eli Rebekka Haugen fra Sommerhytta 2023

Kjæresteparet Eli Rebekka Haugen fra Trondheim og Benjamin Martinsen fra Drøbak har vært sammen i to og et halvt år, og er begge kreative sjeler. Foto: Per Christian Lind / TV 2

Eli Rebekka Haugen og Benjamin Martinsen er kjærester og samboere i Oslo. Eli studerer grafisk design og jobber som servitør, mens Benjamin driver et eget grafisk design-firma sammen med en kompis. De møttes da de begge studerte mediedesign i Volda. Stilmessig foretrekker paret en god miks av nytt og gammelt.

Paret har jobbet iherdig for å vinne hytta, og hadde vunnet hele 5 gullhammere før den nervepirrende finalen.

Og med hammere fra snekkerekspert Lars Fossum og interiørdesigner Aina Sollie Steen vant de til slutt Sommerhytta 2023. Vi gratulerer!

Naturlig interiør

Allerede i uke 2 begynte de innendørs på Sommerhytta, og det første de skulle fikse var soverommet. Her valgte paret å beise med interiørbeisen LADY Pure Nature, noe som ga et naturlig og dempet resultat med synlig treverk. LADY Pure Nature motvirker gulning på treverket, og gir et vakkert og jevnt resultat på en enkel måte.

LADY Pure Nature 9038 Zen Sand

Veggene på soverommet er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9038 Zen Sand.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Her ses soverommet utenfra. Døren inn til soverommet er også beiset med LADY Pure Nature og denne har fått fargen 9036 Hvitkalket.

Jotun_Sommerhytta_Hadeland_Blaa_soverom

Her ses soverommet med LADY Pure Nature i fargen 9038 Zen Sand. Døren inn til soverommet er beiset med samme interiørbeis, men i fargen 9036 Hvitkalket. 

Både trappen og skyvedøren er særdeles plass-smarte løsninger for mindre rom, for å frigjøre gulvplass.

Strøkent kjøkken

Etter et par uker med utendørs-fokus, var det kjøkkenet som stod for tur i uke 5. Her valgte paret igjen å beise med LADY Pure Nature, og hele kjøkkenet har fått fargen 9038 Zen Sand. Fargen står utrolig fint til de sorte kjøkkenfrontene, og ikke minst til den kjøkkenbenken, som fortsetter litt opp på veggen. I tillegg tar de inn litt farger gjennom et par stoler og noen grønne planter. Selv om det ikke er stort, innbyr kjøkkenet til den gode stemningen med matlaging og hygge.

Kjøkken i den Blå hytta på Sommerhytta 2023

Alle veggene, samt taket på kjøkkenet er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9038 Zen Sand. Helt til venstre i bildet ses døra inn til soverommet som er beiset med samme interiørbeis i fargen 9036 Hvitkalket. 

Sommerhytta_Hadeland_Jotun_LADY_kjokken

Tidløst og lekkert med sorte fronter, grå benkeplate og beiset panel. Vi er imponert over alt Eli og Benjamin har fått til!

Hygge på hemsen

Det gikk slag i slag innendørs på Sommerhytta fra uke 5, og i uke 6 var det hemsen som stod for tur. Eli og Benjamin har skapt et rom for hygge på hemsen, hvor det er innredet med en daybed som kan benyttes til en eksempelvis en liten benstrekk eller til en lesestund. I andre enden av hemsen er det innredet med en seng til overnattingsgjester. Perfekt utnyttelse av plassen, syns vi.

Daybed på hems malt med LADY

Velkommen opp for en liten time-out. Veggene i hytta er gjennomgående beiset med LADY Pure Nature. På hemsen er veggene beiset i fargen 9038 Zen Sand. Rekkverket er også beiset, men her har Eli og Benjamin gått for fargen 9044 Kullsort. Det skaper en veldig fin kontrast, samtidig som det fortsatt er beiset og treverket skinner gjennom beisen. Hvor mye av treverket ses gjennom beisen avhenger av hvor mange strøk du legger.

Sommerhytta_Hadeland_Jotun_LADY_blaa_hytte_hems2

Kaffekos, spill eller avslapning? Alle muligheter på hemsen som fungerer som et ekstra rom i hytta. Veggene er beiset med LADY Pure Nature i fargen 9038 Zen Sand. Sengen beiset med samme beis i fargen 9036 Hvitkalket.

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Hyttekontor på flerbruksrommet

I uke 8 var det tid for å ordne flerbruksrommet, og deltakerne skulle blant annet bryne seg på plass-snekrede møbler. Eli og Benjamin gikk for en kombinasjon av et arbeidsbord med overbygd seng, samt en liten sittebenk med praktisk oppbevaring under.

Så hvis du er en av dem som ikke klarer å dra på hytta uten PC-en, kan du la deg inspirere av det smarte rommet paret har bygget. På dette lille og søte rommet er panelet malt med LADY Supreme Finish Matt i fargen 11173 Humble Yellow.

Hyttekontor_lady_jotun_sommerhytta

Panelet på allrommet er malt med LADY Supreme Finish i fargen 11173 Humble Yellow. Dempet og varm gultone som gir sommerfølelsen også innendørs.

Allrom med sitteplass og seng over

Veldig god plassutnyttelse på allrommet med trapp opp til ekstra soveplass. Panelet under senga er malt med LADY Supreme Finish i 11173 Humble Yellow. Over senga er det beiset med LADY Pure Nature i fargen 9038 Zen Sand.

 LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

 LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Sitteplass i allrom malt med LADY Humble Yellow

Veggene og sitteplass med skap er beiset med LADY Pure Nature. Veggene har fått fargen 9038 Zen Sand, og benken med skap er beiset i fargen 9036 Hvitkalket. Allrommet til Eli og Benjamin er et sted for egentid og konsentrasjon.

Naturen tas inn i stua

I stua fortsetter Eli og Benjamin med interiørbeis i fargen 9036 Hvitkalket. Samtidig drar de inn grønne elementer som forsterker natur-inntrykket, heriblant den grønne sofaen med blant annet brune og rød puter, og grønne planter i ulike størrelser. Også maleriet på veggen drar tankene til friluftsliv og natur. Helt herlig stue som gir den perfekte hyttero.

Sommerhytta stue og soverom Blå hytte

Herlig hyttefeeling med innslag av tradisjonell hytte og mer moderne leilighetsfølelse. Veggen er beiset i fargen 9038 Zen Sand. Taket og stuebordet er beiset i 9036 Hvitkalket.

Paret har designet og bygget en smart sofa for den lille stuen. Sjeselong-delen til venstre kan med enkle grep flyttes slik at det blir en rommelig dobbeltseng til overnattingsgjester. Eller delen kan brukes som ekstra benk som flyttes dit det er behov. Perfekt løst på liten plass!

Stua i den Blå hytta i sommerhytta 2023

Den lune stua er et perfekt sted å trekke til når middagen er inntatt og dagen er over. Veggen er beiset i fargen 9036 Hvitkalket. Det samme er taket og stuebordet.

Finaleuken i Sommerhytta

Etter 9 intensive uker er det uke 10 og finaleuke på Sommerhytta! Eli og Benjamin gikk inn i uka med 3 gullhammere, og vi skjønner godt hvorfor de sanket godt med hammere i foregående uker. I uke 10 ble siste gjenstående oppgaver løst, og paret fikk blant annet malt krom på hemsen med LADY Supreme Finish i fargen 9938 Dempet Sort. Også en stol til kjøkkenet ble malt med samme maling, men i fargen 20142 Daydream.

Stue med kjøkken i forkant.

Her ser du stuen og kjøkkenet i bakgrunnen, mens spisebordet på kjøkkenet ses i forkant. Stolen helt til høyre er malt med LADY Supreme Finish i fargen 20142 Daydream. De aller fleste flatene i hytta er beiset med LADY Pure Nature.

Vi er så imponert over hva deltakerne får til, og hvordan sluttresultatet blir. Helt rått jobbet, Eli og Benjamin!

LADY Supreme Finish

LADY Supreme Finish

 • Enda vakrere finish – selv på dører og lister
 • Ekstremt slitesterk
 • Suveren flyt
 • Pure Matt, Silkematt, Halvblank, Superblank

LADY Pure Nature

LADY Pure Nature

 • Forskjønner treverket
 • Motvirker gulning
 • Enkelt å få et vakkert og jevnt resultat

Her kan du se og lese mer om hvordan de ordnet uteområdet.

Her finner du flere saker fra årets og tidligere sesonger av Sommerhytta.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…

Slik maler du med LADY Minerals Kalkmaling

Gi veggene en fremtredende rolle, og skap mineralsk magi i rommet med LADY Minerals Kalkmaling. I denne artikkelen viser vi…

Mineralsk magi i unike farger fra LADY

Gi nytt lys og liv til interiøret med vakre og unike farger i LADY Minerals – og bli forelsket i…

Friske, klare, lekne, men også myke og vennlige. Her er fargetrendene for 2024!

Nytt år, med mange nye muligheter, og ikke minst blanke ark. Gled deg til å se hvilke farger som gjelder…

Halvors herlige hyttejul

Halvor Bakke mener jula handler om ro og tradisjon. Hans egendesignede fjellhytte pyntes til jul med fine naturskatter. Bli med…

En festaften i magiske farger

Lag en festaften med et nydelig dekket bord – og den dype, vakre LADY 20145 Wisdom på veggene! Magisk stemning…