Sosial familiehytte i nordiske farger

Sosial familiehytte i nordiske farger

Familien bygget en ny familiehytte med utgangspunkt i alt de likte fra den gamle hytta. Resultatet ble intimt og hyggelig, i en behagelig sammensatt fargepalett. Interiør, styling og foto: Annette Nordstrøm.

Barndommens sommersted

Brødrene Sturla og Pål Sundhagen har lang historie i området, og barndommens sommerferier ble tilbrakt på familiehytta ved Vestfold-kysten. Brødrene lengtet tilbake til barndomsstedet, og sammen kjøpte de tomt i samme område, der deres søster også har bygget seg en egen ny hytte.

I 2019 bestemte de seg for å endelig bygge drømmehytta i Håkavika i Larvik, og målet var å være klare for innflytting før juli 2020. Brødrene tegnet begge hvert sitt utkast, og det rare var at begges ønsker og planer var ganske like, og med klarte referanser til den gamle familiehytta.

Moderne og sosial familiehytte

Hytta har et moderne preg med store vinduer som omfavner den flotte havutsikten. Rominndelingen er planlagt slik at brødrene har hvert sitt soverom, og så deler de felles stue, spisestue, bad og kjøkken.

Stuen, spisestuen og kjøkkenet er i ett stort rom, der også de store glassflatene spiller en stor rolle, siden de inviterer naturen inn.

Når det kom til material-, farge- og interiørvalg, var de veldig usikre. Annette Nordstrøm ble derfor involvert som interiørkonsulent, og laget en egen designplan for hytta. – Den ble bygget av 1-2-tre.no, og etter at bygget var satt opp av entreprenøren, startet Annettes jobb med resten.

Vegg og tak i samme farge! Supermatte vegger med LADY Pure Color 11174 Curious Mind– og perfekt finish i taket med LADY Perfection takmaling, i samme farge.

Nordiske farger i samstemt harmoni

Veggfargen 11174 Curious Mind fra LADY ble valgt for å gi det store felles rommet et lunt og varmt preg. Rommet er stort, med enorme glassflater der lyset flommer inn. Da er det flott å gi rommet et litt lunt preg så det ikke virker for kaldt. Takene ble derfor også malt i samme nyanse som veggene, for å skape en lun helhet.

Familiehytte med fantastisk utsikt fra stua! Den er malt med supermatte vegger i LADY Pure Color 11174 Curious Mind.

 LADY Pure Color

LADY PURE COLOR

  • Supermatt eksklusivt utseende
  • Unik fargeopplevelse
  • Slitesterk
  • Dekkgaranti

Sofakroken er IKEA-moduler trukket med lintrekk fra Bemz, som lett kan tas av og vaskes. Den ene sofaen er plassert så du har en fin utsiktsplass, og den andre med ryggen mot vinduet, hvis du ønsker å se på tv. Her er alt av brukskomfort vel ivaretatt og planlagt. Møblene er lett flyttbare, og derfor er hele interiøret mobilt og kan forandres etter behov.

Et langbord må til for å skape en sosial familiehytte! Her er det plass til store og små.

Kjøkken fra Norema – kjøpt via Finn.no, fliser fra Rightpricetiles (Rustico grafito) 

Hylle fra hviit.no, marmorbrett fra Hay, barkrakker fra Ellos. Veggerplatene fra huntonit.no; klikkes på plass, og sparkles i skjøten før maling. Gulv fra kronotex.no. All belysning; både ute, inne og innebygget, er fra Scan Lamps.

Annettes interiørplan

Brødrene ønsket et moderne preg, som ikke var for typisk den klassiske sommerhytta ved sjøen; siden hytta skal kunne brukes også i andre årstider.

Interiørplanen til Annette ble utviklet med tanke på mye bruk; her skal hele familien kunne kose seg!

– De har begge voksne barn som også ønsker å besøke hytta, og da bør det være praktisk og gi plass til flere. Et langt spisebord er samlende og sosialt. I tillegg kan det bæres ut på terrassen rett utenfor spisestuen ved behov, når det er ekstra mange om sommeren. Løsningene er perfekte for en sosial familiehytte!

Annette har selv malt det fine bildet på veggen – og hun malte også krakken; i fargen LADY Supreme Finish 20142 Daydream – et vakkert kompliment til de andre fargene!

Svale soverom

På soverommene er interiøret enkelt og praktisk. Her er god søvn i et svalt rom det viktigste. I taket over sengen er det hengt et seil i lin, noe som også går igjen i hodegjerdet bak sengen. De naturlige fargene passer flott til den svale veggfargen og skaper en naturnær følelse.

Tak: LADY Perfection takmaling 7637 Exhale, og veggfarge LADY Pure Color 7637 Exhale. Annette har selv laget hodegjerdet og sengehimmelen på mål. Nattbord fra IKEA.

Tak og vegg i samme farge

For å skape en harmonisk atmosfære, anbefalte Annette å bruke samme farge i taket som på veggene. Det har blitt lekre, behagelige soverom, der det er lett å slappe av.

Med LADY Perfection takmaling får taket et perfekt, helmatt og skjoldfritt resultat. Den unike takmalingen finnes i nærmere 150 farger!

 LADY Perfection

LADY PERFECTION

  • Enkel å påføre – uten drypp og søl
  • Vakkert og skjoldfritt resultat
  • Stort fargeutvalg
  • Dekkgaranti

På soverommene falt fargevalget på LADY 7637 Exhale for å skape et svalt inntrykk for maksimal søvn komfort.

Soverommene har praktiske løsninger for oppbevaring og bruk av flere. Skapet er fra IKEA.

Sturla og Pål er kjempetilfreds med prosessen og resultatet, og de har hatt en flott første sommersesong i den flotte, nye familiehytta. – Vi sier TUSEN takk for at vi fikk komme på besøk – og takk til Annette for masse inspirasjon!

Foto, styling og konsept: Annette Nordstrøm.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Fra kritthvitt til varme farger i en tidløs fargepalett

LADY 10245 Ginseng i stuen, og LADY 4618 Kveldshimmel på soverommet. Da arkitekt Nikolai Butenschøn tok over leiligheten var den…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…