Sosialt kjøkken med blått tak

Sosialt kjøkken med blått tak

En dyp blåfarge i taket er ganske dristig – men du verden – SÅ tøft! Fargen heter LADY Perfection 5030 St. Pauls Blue.

Knøttlite kjøkken

Denne familien har bodd lenge i huset med den vakre utsikten. Den største utfordringen i boligen er at den har et bittelite, mørkt kjøkken, som ikke er harmonerer med familiens behov. Drømmen deres er en åpen løsning med et stort, sosialt kjøkken og allrom.

Tid for hjem

FØR: Familien hadde et bittelite kjøkken og en stue med fantastisk utsikt!

Designers plan

Designer Oscar Narud har hatt ansvar for dette prosjektet for Tid for hjem. Han ser umiddelbart muligheten til å åpne opp mellom det trange kjøkkenet og inn til stuen. Det nye kjøkkenet skal ha fronter laget av MDF. Dette enkle materialet settes i utradisjonell kombinasjon med en høykvalitets benkeplate og siste nytt innen hvitevarer.

Tid for hjem

Det litt utskjelte utseendet til MDF beholdes, og får et gyllent utseende ved å lakke overflaten med Trestjerner lakk. Benkeplaten er impregnert granitt i farge Colonial White, Sensa fra Cosentino.

Allrommet får blått tak

Einar Nilsson er virkelig i sitt ess når han han endelig kan velge noe annet enn standard hvitt i taket! – Før var det mye mer utbredt med farger i tak, sier han, og designer Oscar Narud tilføyer – Det er en myte at hvitt tak gjør rommet større.

– Og vi er helt enige! Hvorfor ikke være litt mer vågal – og kanskje finne en farge som passer enda bedre til resten av interiøret? Få flere tips til maling av tak her.

Tips! Hvis du vil teste ut hvordan det blir med farge i taket hjemme hos deg, prøv den nye Appen Jotun ColourDesign! Her kan du se hvordan en farge kan forandre et rom totalt! Appen er tilgjengelig i AppStore og Google Play.

Se Einar Nilsson bli euforisk og lykkelig ved synet av den blå fargen til taket;

Vakre St. Pauls Blue

Den blå-grå-grønne fargen som gjenspeiler havet i himlingen, sier Einar Nilsson. – Og det er en god beskrivelse av fargen 5030 St. Pauls Blue. Den balanserer akkurat der – mellom blått og grått – med et lite hint av grønt i seg. Dette er en farge som har blitt veldig populær – og nå kan du også få denne fargen i takmalingen LADY Perfection – for et perfekt vakkert og skjoldfritt resultat!

Tid for hjem

Stor kjøkkenøy med forbindelse til stuen. Endelig har familien fått et sosialt kjøkken som de ønsket seg. Her kan man både lage mat samtidig som man kan hjelpe barna med leksene.

Luftig stue for mange

I stuen vil Oscar beholde noe av den opprinnelige tømmerveggen rundt vinduene, og på den måten skape en kontrast til vinduskarmene og nye hvite, veggflatene. Veggene malt med LADY Pure Color, farge 9918 Klassisk Hvit

Tid for hjem

Ulike stoler i lekne former gir en ekstra dash med farger i interiøret. Spisebordet er Bjelke langbord fra Tonning & Stryn.

Tid for hjem

Endelig kan familien nyte den fantastiske utsikten både fra spisebordet, sofakroken – og fra kjøkkenet. 

Tid for hjem

Tid for hjem

Sosial samlingsplass rundt peisen. Lampen er 265 fra Flos, og vedstativet er norskprodusert fra Bolt.

Disse produktene ble brukt

Gipsplater i tak og på vegger sparklet med JOTUN Gipsplatesparkel fin med papirremser, deretter med JOTUN Sparkel vegg og tak – medium. Alle vinduskarmer og dørkarmer forsterket med selvklebende gipshjørner og sparklet med Jotun Herdende masse, deretter med JOTUN Sparkel vegg og tak – medium.

Veggene malt med LADY Pure Color, farge 9918 Klassisk Hvit. Himlingene malt med LADY Perfection, farge 5030 St. Pauls Blue. Få tips til hvordan du maler tak her:

Gulvlister og vinduskarmer malt med LADY Supreme Finish Silkematt, farge 9918 Klassisk Hvit.

 

Alle bilder og film i saken er fra Pandora Film. Tid for hjem kan du se på TV 2 eller på TV 2 Sumo.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktør

Barbro har lang fartstid innen interiør og farger. Hun jobber med utvikling av Jotuns mange fargekart. Gjennom ulike designsamarbeid, messer og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Frisk opp med nye farger og supermatte vegger!

Supermatte vegger skaper en dempet og behagelig stemning. Bli inspirert til å finne den nye, perfekte nyansen til ditt hjem! …

Slik bor interiørdesigner Linda Elmin

Linda Elmin bor i et hjem fullt av personlighet og historie. – Bli med oss på besøk til interiørdesigneren, som…

Hjemme hos Ida Gran-Jansen

Hjemme hos Ida Gran-Jansen og familien, skaper dempede farger harmoni i deres lekre, nye hus. – Les hennes beste tips…

Vårlige pasteller i hjemmet til Annette Nordstrøm

Småbruket til Annette er et personlig hjem, med et interiør som er lekent og inspirerende. Velkommen inn for en sanselig…

Interiørdesigner med kjærlighet for maling!

Christina Pettersen Skjevik er en kreativ og aktiv interiørdesigner. Hun har tatt ut en vakker fargepalett fra LADY. Velkommen inn…

Et drømmekjøkken i dempede nyanser

Et drømmekjøkken i tidløs design. – Kristin og Borgar Lindhjem bygger nytt gårdshus på Lindhjem gård, og det lekre kjøkkenet…