Soveromtips med designeren bak sengetøyet MYYK

Soveromtips med designeren bak sengetøyet MYYK

Det er en ny sengetøy-aktør i byen, og du skal ha levd rimelig langt under en stein for ikke å ha fått med deg MYYK. De har vært «overalt» på sosiale medier, og fortsatt er det nesten umulig å logge seg på Instagram og Facebook uten MYYK i feeden.

Vi tok en prat og fikk bli med bak kulissene når MYYK og Jone Samsonsen, Art Director og Head of Design, stylet et soverom med ulike farger og sengetøy. Sjekk det ut og la deg inspirere til fornyelse av soverommet!

Cheerful Peach LADY Balance

Fra fargekart-lansering til MYYK-kolleksjoner

Jone Samsonsen var på vår fargekart-lansering i august i fjor. Derfra tok han med seg bøttevis av fargeinspirasjon som han bruker i utviklingen av sengetøy og andre produkter hos MYYK.

– Vi dro på fargekartlanseringen fordi Jotun har stor plass i mange folks hjem, også på soverommet. Da er det veldig greit å vite hva folk kommer til å velge av farger, og fargene folk velger på sine tekstiler følger ofte soveromsfargen. I tillegg er det utrolig inspirerende å høre på Lisbeth Larsen, forteller Jone.

Jone Samsonsen på LADY fargekart-lansering

Jone var på LADY fargekart-lansering i august 2022 og tok med seg masse fargeinspirasjon hjem.

Hva kundene er ute etter og hva MYYK selv ønsker å kommunisere i farge- og kvalitetsvalg er noe som opptar Jone.

– Hvem ønsker jeg å tilfredstille, hva er det jeg prøver å si, og hvordan fungerer bestemte farger i gitte kontekster? Jeg tror det er selve kjernen av en god kommersiell bedrift som selger tekstiler. Man må ha en naturlig teft og forståelse for fargenes betydning og kraft. Både i forhold til merkevarebygging og identitet, men også i forhold til kommersialitet.

Jone forklarer hvordan han jobber bevisst med farger.

Bruker farger aktivt på jobb og privat

Farger har alltid spilt en viktig rolle i Jones liv.

– Leilighetene jeg har bodd i, og klærne jeg har hatt på meg, har fungert som et slags speilbilde av min indre visuelle reise og søken på personlig identitet. På en måte kan jeg si at jeg fortsatt lar meg styre av fargene. De velger meg og mine sinnstemninger på privaten. Profesjonelt, i jobbsammenheng, har jeg funnet en måte å kontrollere bruken og valg av farger for å oppnå en bestemt effekt, forklarer han.

Jone sittende på seng med stor fargeprøve LADY 10340 Dempet Savanne.

Jone Samsonsen er glad i pasteller. Platen i bakgrunnen er malt med LADY 1520 Cheerful Peach.

Jones tips til soverommet

For Jone er soverommet et rom det er viktig å ha et system på. Det er viktig med nok oppbevaring og ha et ryddig soverom, slik at du både kan sovne og våkne uten en følelse av kaos.

Cheerful Peach på soverom malt med LADY Balance

Jone og MYYK jobber aktivt med fargekombinasjoner når de lager kolleksjoner. Veggfargen setter ofte premisset for hva slags farge på sengetøyet folk velger.

– Ikke alle er bevisste på at hvordan vi har det rundt oss, eksempelvis på soverommet, påvirker humøret og sinnsstemningen. For meg blir stress forsterket gjennom å ha det rotete på soverommet, men med et ryddig og harmonisk soverom starter man dagen på pluss-siden.

Når det gjelder selve malingen på soverommet er LADY Balance det naturlige valget – av flere grunner.

– Det er en gjennomgående trend med matte vegger, og sånn sett er LADY Balance midt i blinken. Malingen sørger for en dempet og rolig stemning på soverommet. Det skal være nøytralt, uten å ta for mye plass eller gi for mange inntrykk. Med en matt maling oppnår man dette, forklarer Jone.

 LADY Balance

LADY Balance

  • matt, vakkert utseende
  • dokumentert god for inneklima
  • lukter minimalt
  • dekkgaranti

Cheerful Peach på soverom. Malt med Lady Balance.

Tenk å både kunne sovne og våkne opp i disse nydelige fargekombinasjonene! På veggen er det malt med LADY Balance i fargen 1520 Cheerful Peach.

Hold kaoset utenfor soverommet

– Det bør heller ikke være for mange elementer på et soverom. Fargen på veggen, sengetøyet og noen få objekter man har et sterkt forhold til, eller syns er fine er nok. På den måten holder du kaoset utenfor soverommet.

LADY Balance er den perfekte malingen for deg som er opptatt av luftkvaliteten hjemme. Den har et vakkert, matt utseende og er enkel å male med. De matte veggene skaper en balansert, myk og rolig stemning.

Les mer om Jone og fargen LADY 1520 Cheerful Peach på våre STORIES.

Alle foto: Dag Nordsveen

Se flere artikler om Cheerful Peach på vår blogg.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Dette huset er malt i farger inspirert av hønseegg

Tove Austad jobbet mange år som journalist i NRK før drømmen om et liv på et småbruk på landet ble…

Hjemme hos Karoline Kjønniksen i Fæbrik

Det går i 100 for Karoline Kjønniksen og familien når hun balanserer rollen som daglig leder i Fæbrik, oppussing av…

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Dekk bordet med snadder til påske

Påsken er en vakker tid på så mange måter. Det blir stadig lysere og lengre dager, krokusen sniker seg frem…

Lun stemning med Dempet Savanne

Matbloggerne Gitte Witt og Filip Loebbert har for første gang dristet seg til å male med farger, og har valgt…