Soveromtips med designeren bak sengetøyet MYYK

Soveromtips med designeren bak sengetøyet MYYK

Det er en ny sengetøy-aktør i byen, og du skal ha levd rimelig langt under en stein for ikke å ha fått med deg MYYK. De har vært «overalt» på sosiale medier, og fortsatt er det nesten umulig å logge seg på Instagram og Facebook uten MYYK i feeden.

Vi tok en prat og fikk bli med bak kulissene når MYYK og Jone Samsonsen, Art Director og Head of Design, stylet et soverom med ulike farger og sengetøy. Sjekk det ut og la deg inspirere til fornyelse av soverommet!

Cheerful Peach LADY Balance

Fra fargekart-lansering til MYYK-kolleksjoner

Jone Samsonsen var på vår fargekart-lansering i august i fjor. Derfra tok han med seg bøttevis av fargeinspirasjon som han bruker i utviklingen av sengetøy og andre produkter hos MYYK.

– Vi dro på fargekartlanseringen fordi Jotun har stor plass i mange folks hjem, også på soverommet. Da er det veldig greit å vite hva folk kommer til å velge av farger, og fargene folk velger på sine tekstiler følger ofte soveromsfargen. I tillegg er det utrolig inspirerende å høre på Lisbeth Larsen, forteller Jone.

Jone Samsonsen på LADY fargekart-lansering

Jone var på LADY fargekart-lansering i august 2022 og tok med seg masse fargeinspirasjon hjem.

Hva kundene er ute etter og hva MYYK selv ønsker å kommunisere i farge- og kvalitetsvalg er noe som opptar Jone.

– Hvem ønsker jeg å tilfredstille, hva er det jeg prøver å si, og hvordan fungerer bestemte farger i gitte kontekster? Jeg tror det er selve kjernen av en god kommersiell bedrift som selger tekstiler. Man må ha en naturlig teft og forståelse for fargenes betydning og kraft. Både i forhold til merkevarebygging og identitet, men også i forhold til kommersialitet.

Jone forklarer hvordan han jobber bevisst med farger.

Bruker farger aktivt på jobb og privat

Farger har alltid spilt en viktig rolle i Jones liv.

– Leilighetene jeg har bodd i, og klærne jeg har hatt på meg, har fungert som et slags speilbilde av min indre visuelle reise og søken på personlig identitet. På en måte kan jeg si at jeg fortsatt lar meg styre av fargene. De velger meg og mine sinnstemninger på privaten. Profesjonelt, i jobbsammenheng, har jeg funnet en måte å kontrollere bruken og valg av farger for å oppnå en bestemt effekt, forklarer han.

Jone sittende på seng med stor fargeprøve LADY 10340 Dempet Savanne.

Jone Samsonsen er glad i pasteller. Platen i bakgrunnen er malt med LADY 1520 Cheerful Peach.

Jones tips til soverommet

For Jone er soverommet et rom det er viktig å ha et system på. Det er viktig med nok oppbevaring og ha et ryddig soverom, slik at du både kan sovne og våkne uten en følelse av kaos.

Cheerful Peach på soverom malt med LADY Balance

Jone og MYYK jobber aktivt med fargekombinasjoner når de lager kolleksjoner. Veggfargen setter ofte premisset for hva slags farge på sengetøyet folk velger.

– Ikke alle er bevisste på at hvordan vi har det rundt oss, eksempelvis på soverommet, påvirker humøret og sinnsstemningen. For meg blir stress forsterket gjennom å ha det rotete på soverommet, men med et ryddig og harmonisk soverom starter man dagen på pluss-siden.

Når det gjelder selve malingen på soverommet er LADY Balance det naturlige valget – av flere grunner.

– Det er en gjennomgående trend med matte vegger, og sånn sett er LADY Balance midt i blinken. Malingen sørger for en dempet og rolig stemning på soverommet. Det skal være nøytralt, uten å ta for mye plass eller gi for mange inntrykk. Med en matt maling oppnår man dette, forklarer Jone.

 LADY Balance

LADY Balance

  • matt, vakkert utseende
  • dokumentert god for inneklima
  • lukter minimalt
  • dekkgaranti

Cheerful Peach på soverom. Malt med Lady Balance.

Tenk å både kunne sovne og våkne opp i disse nydelige fargekombinasjonene! På veggen er det malt med LADY Balance i fargen 1520 Cheerful Peach.

Hold kaoset utenfor soverommet

– Det bør heller ikke være for mange elementer på et soverom. Fargen på veggen, sengetøyet og noen få objekter man har et sterkt forhold til, eller syns er fine er nok. På den måten holder du kaoset utenfor soverommet.

LADY Balance er den perfekte malingen for deg som er opptatt av luftkvaliteten hjemme. Den har et vakkert, matt utseende og er enkel å male med. De matte veggene skaper en balansert, myk og rolig stemning.

 LADY Balance

LADY Balance

  • matt, vakkert utseende
  • dokumentert god for inneklima
  • lukter minimalt
  • dekkgaranti

Les mer om Jone og fargen LADY 1520 Cheerful Peach på våre STORIES.

Alle foto: Dag Nordsveen

Se flere artikler om Cheerful Peach på vår blogg.

Avatar
Avatar

Audun Ibenholt – Digital Content Manager

Audun har skrevet blogg og jobbet med tekst i hele sitt voksne liv. Han er opptatt av merkevarebygging, kommunikasjon og tydelig språk. Sammen med Jotuns egne fargeeksperter og andre samarbeidspartnere ønsker han å inspirere og motivere til å komme i gang med oppussingsprosjekter - både små og store.

Nytt fargekart fra LADY – CANVAS!

Jotun LADY lanserer nytt globalt fargekart for 2024, med tittelen CANVAS. Her kan du utforske de ulike fargeretningene,  – bli…

Naturlige kombinasjoner med nabofarger

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, inspirerende fargetoner og gode tips til hvordan du kan skape behagelige…

Monokrom fargeharmoni

Det nye fargekartet fra Jotun LADY – CANVAS – inneholder mange lekre, nye fargekombinasjoner og gode tips til hvordan du…

Deilig minimalisme med nøytrale nyanser

Det nye fargekartet CANVAS fra Jotun LADY inneholder nye, vakre fargenyanser! Her kan du lese mer om hvordan du kan…

Sommerhytta til Heidi og Patrick

Gjennom 10 uker av «Sommerhytta» på TV 2, har vi fulgt fire unge deltagerpar, som har konkurrert om å vinne…

Følg oppussingsprosjektet til Marte Bratberg

Marte Bratberg og familien har kjøpt drømmeboligen på Tåsen i Oslo. Her har de i tillegg det Marte beskriver som…