Stilfull eleganse hjemme hos Elisabeth

Stilfull eleganse hjemme hos Elisabeth

Hjemme hos Elisabeth er det både stilfullt og minimalistisk – og hyggelig og gjestfritt. Fargen på kjøkkenet er LADY Wonderwall 11173 Humble Yellow.– Bli med oss på en liten visitt, og la deg inspirere av stylisten @ styled_by_elisabeth.

Ut av storbyen

Etter mange år med høyt tempo på Grunerløkka og på Strømmen, kom ønsket om å bo nærmere naturen stadig opp, forteller Elisabeth Ønseth. Det å ha skog og små, stille vann rett utenfor døren, sto høyt på ønskelisten.

At det ble Eidsvoll var en tilfeldighet, men det var her drømmehuset dukket opp. Beliggenheten med ro og natur utenfor – og mengder av personlighet i huset, var akkurat som hun og samboeren, Roar, ønsket seg. – Gjennom de siste årene har de totalrenovert huset sammen.

Skap: LADY Supreme Finish 1288 Granskygge, vegg: LADY Pure Color 10679 Washed Linen. Tak: malt i samme farge med LADY Perfection.

Skapene fra IKEA er malt i fargen LADY Supreme Finish 1288 Granskygge, og kombinert sammen med LADY Pure Color 10679 Washed Linen på veggen,  som fremhever objektene på en vakker måte.

Når du blir kjent med huset og hvor du trives best – det er da et hus blir et hjem og du kan innrede etter dine egne behov.

Ton-i-ton fargepalett

Elisabeth har valgt en dus og lun fargepalett, med nyanser som nærmest smyger seg mykt mot hverandre. Ved å bruke samme nyanse på tak og vegger, blir uttrykket sømløst og delikat.

Hyllen er Montana, og den hvite bordlampen fra Hay.

Det er god plass i huset og med ny planløsning fikk stuen plass til flere soner. Både vegger og tak har også fått fargen 10679 Washed Linen, malt i henholdsvis Supermatt LADY Pure Color – og takmalingen LADY Perfection. Peisen har fått fargen 1288 Granskygge.

 LADY Pure Color

LADY Pure Color

 • Supermatt eksklusivt utseende
 • Unik fargeopplevelse
 • Slitesterk
 • Dekkgaranti

 LADY Perfection

LADY Perfection

 • Enkel å påføre – uten drypp og søl
 • Vakkert og skjoldfritt resultat
 • Stort fargeutvalg
 • Dekkgaranti

Minimalistisk preg

Det arkitekttegnenede huset fra 1969 var i dårlig forfatning , men verken Elisabeth eller Roar er redd for å brette opp ermene. Utgangspunktet var godt, og de falt for det minimalistiske preget huset har med de mange, store vindusflatene.

De ønsket å ta vare på så mange originale detaljer som mulig, samtidig som huset skulle bli et funksjonelt hjem tilpasset en moderne livsstil. Ny planløsning kom på plass, vegger ble revet og bæringer måtte endres.

Minimalistisk og vakker spiseplass – og den litt grålige, lysegule fargen 11173 Humble Yellow passer perfekt inn! Kjøkkenbordet er fra Frama, lampe fra Valerie Objects, stolene In Between fra &tradition .

Ta deg tid til planlegging

Paret flyttet inn i desember 2017 og siden den gang har utallige timer blitt lagt ned i renoveringen. – Det å «bo seg inn» er undervurdert, sier Elisabeth. – Å planlegge de store linjene i forkant er viktig, men når du blir kjent med huset, hvor lyset er til ulike tider på døgnet, hvor du trives best – det er da et hus blir et hjem og du kan innrede etter dine egne behov.

Da Elisabeth tegnet kjøkkenet hadde hun bestemt seg lenge i forveien for å få frontene laget i bambus fra Ask og Eng. Både på grunn av bærekraft og det faktum at de blir produsert i Norge.

Det mørke kjøkkenet står godt sammen med den dempede gulfargen 11173 Humble Yellow som er malt både på vegger og i tak. Kjøkkenveggene ble malt med den matte og robuste veggmalingen LADY Wonderwall.

 LADY Wonderwall

LADY Wonderwall

 • Vakker, matt og robust
 • Varig vakkert, matt utseende
 • Ekstremt slitesterk
 • Meget flekkavvisende

Liker du stilen? Les mer om våre myke og sanselige nøytraler!

Gode soner

Huset er stort og åpent, men Elisabeth har fokusert på å lage forskjellige soner med naturlige overganger. Møblene har funnet sin naturlige plass etter hvert. De rene flatene oppleves på ingen måte kalde, her er det personlighet og varme. Og nettopp det betegner stilen godt.

Her skal alt kunne brukes, om det er et vintagefunn, et designmøbel eller et møbel fra IKEA. Elisabeth er god på loppemarkeder og snuser opp unike funn. – Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å kjøpe brukt og kommer noe nytt inn, må noe annet selges eller gis bort. Dette er en leveregel som kommer godt med når forkjærligheten for stoler og lamper er stor.

Den hvite stolen er Lille Petra som er designet av Viggo Boesen i 1938 og nylig satt i produksjon av &tradition.

Et gjestfritt hjem

Med god plass er det enkelt å samle familie og venner, og de blir alltid sittende rundt spisebordet til langt på kveld. Eller på terrassen rundt utepeisen om sommeren.
– Vi har mange ganger endt opp med overnattingsgjester både på sofaen og daybeden etter sånne kvelder, forteller Elisabeth.

Den varme gjestfriheten kjennes både på paret og på huset som de har gjort til et hjem. Tusen takk for oss!

Elisabeth Ønseth er utdannet interiørdesigner og driver Studio Ønseth som gjør reklame-, produkt- og boligstyling. Hun har stylet bildene i denne saken.

Interiørfoto: Elisabeth Heier.

Barbro
Barbro

Barbro – Brand Manager

Barbro har lang fartstid i Jotun, og har jobbet med både eksteriør- og interiørmalinger i en årrekke. Som prosjektleder for Jotuns mange fargekart, og gjennom ulike samarbeid og oppussingsprogrammer, skaper hun inspirasjon til fornyelse av ditt hjem.

Herskapelig soverom med LADY 0288 Mexico

Bli med og drøm deg bort til Mexico med den nydelig gule tonen LADY 0288 Mexico, og dette vakre soverommet….

I denne vakre leiligheten er ingen vegger like

Velkommen inn i denne strøkne Oslo-leiligheten hvor de fleste rom er malt med LADY Minerals Kalkmaling – noe som skaper…

Nydelig fargetrio hjemme hos Maria Mena

Maria Mena ville ha en leilighet i rolige farger – men ønsket likevel at rommene skulle ha sine særpreg. Interiørarkitekt…

Nynostalgi med behagelig grønt gjesterom

Gjesterommet hjemme hos Kristin Lindhjem (@studiolindhjem) er designet av interiørarkitekt Maria Horgen. Hun og Jorunn Tharaldsen står bak den nydelige…

Livlig fargepalett hjemme hos interiørdesigneren

Gründeren av det svenske interiørbyrået JosefssonLjung, Erik Josefsson, har malt hele spisestuen på nytt i en vakker og livlig fargepalett….

Vårlig fargeinspirasjon fra LADY

Våren er en fin tid for maling og oppussing. Og uttrykket «en ny vår» passer i så måte helt perfekt!…